Μodern Bohemians: Το «τσιγγάνικο» στυλ ταιριάζει παντού

Bohemians

Πηγή εικόνας: pinterest.com

 

Bohemians: Έντονα χρώματα, patterns που παρατηρείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνδυασμοί που μοιάζουν απρόσμενοι. Το «Bohemian Style» είναι mix αντικειμένων εκλεκτικά επιλεγμένων, που αποπνέει μια αίσθηση ελευθερίας. Η λέξη «Bohemians» προέρχεται από την Γαλλική λέξη «gypsies» και αναφέρεται σε άτομα που επιλέγουν ένα αντισυμβατικό συνήθως τρόπο ζωής, συνδεδεμένο πολλές φορές με μια καλλιτεχνική κλίση. Όλα ξεκίνησαν το 19o αιώνα στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι όπου και άρχισαν να συγκεντρώνονται καλλιτέχνες με μικρό εισόδημα συνήθως, αναζητώντας στις γειτονιές Roma του Παρισιού μια εναλλακτική αντίληψη της ομορφιάς.

Το στυλ αυτό εκπροσωπεί την μοναδικότητα του κάθε ατόμου τόσο αισθητικά, όσο και ως δημιουργία μιας εξαιρετικά προσωπικής ταυτότητας μέσα από το design. Οι σημερινοί modern bohemians αναζητούν να διαγράψουν τα όρια μεταξύ εργασίας και παιχνιδιού και οι χώροι που δημιουργούνται αντανακλούν αυτή ακριβώς την έλλειψη ορίων. Τα σπίτια που ακολουθούν αυτό το στυλ και αυτή τη φιλοσοφία διακόσμησης αποτελούν πολυχώρους για εξερεύνηση και πειραματισμούς με αντικείμενα που αλλάζουν ρόλους συνεχώς, έχουν μια ταυτότητα και μια ιστορία η οποία μεταλλάσσεται στα πλαίσια της  χρήσης τους. Αντίστοιχα και οι bohemians αποτελούν άτομα με διευρυμένους ορίζοντες και εναλλακτική διάθεση ως προς όλες τις πλευρές της ζωής και της καθημερινότητάς τους.

Bohemians
Πηγή εικόνας: turbulences-decor.fr
Bohemians
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η συλλογή αντικειμένων από ταξίδια και η τοποθέτηση τους στο χώρο του σπιτιού, όχι μόνο ως διακοσμητικά, αλλά και ως υπενθύμιση εμπειριών και αναμνήσεων που γεννούν συνεχώς συναισθήματα και αφηγήσεις για την προέλευση τους. Το στυλ αυτό έχει πολύ εξατομικευμένες εφαρμογές και αποτελεί εξαιρετικά προσωπική υπόθεση του εκάστοτε bohemian. Τραπέζια που βρίσκει κανείς σε ένα παλαιοπωλείο, καρέκλες μαζεμένες από το δρόμο, ένα βάζο από ένα μακρινό ταξίδι στο Μαρόκο, ένα ενυδρείο που μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο. Οι συνδυασμοί που προκύπτουν αφορούν την ατομική προσέγγιση και αντίληψη τους καθενός ως προς το design και την διακόσμηση. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που κάνει τους Modern Bohemians τόσο ξεχωριστούς και ιδιαίτερους.

Διαβάστε επίσης  Χειροποίητη τσάντα
Bohemians
Πηγή εικόνας: justinablakeney.com

Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν λοιπόν τελικά να ασχοληθεί κανείς με την δημιουργία αυτών των προσωπικών ιστοριών στο χώρο της οικίας του και πόσα ακόμα θα μπορούσε να ανακαλύψει για την δημιουργικότητά του. Δεν μένει παρά να το δοκιμάσουμε!

Φοιτήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πολυτεχνείου Αιγαίου. Αγαπώ το design, την τέχνη, την μουσική και τα ταξίδια. Οτιδήποτε καινοτόμο και πρωτότυπο με συναρπάζει!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.