Ώρα για εργασία : Συμβουλές για μια πιο εύκολη διαμόρφωση του χώρου

χώρου

Όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο, τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κατά την δημιουργία ενός γραφείου στο σπίτι μας είναι πολλά. Αφού προχωρήσουμε στην επίλυση τους, θα αρχίσει ο σχεδιασμός του χώρου εργασίας. Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές που ενδεχομένως θα βοηθήσουν σε αυτή την διαδικασία.

Σαν στο σπίτι σας

Από πλευράς λειτουργικότητας και εργονομίας, το γραφείο στο σπίτι πρέπει να θυμίζει εκείνα των επαγγελματικών χώρων. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι δυνατό να μιμηθείτε την αισθητική ενός γραφείου. Ο προσωπικός χώρος εργασίας πρέπει να είναι συνέχεια του σπιτιού σας, να ακολουθεί τις ίδιες διακοσμητικές γραμμές και να έχει την προσωπική σας σφραγίδα. Μην διστάσετε να τον ομορφύνετε προσθέτοντας ένα μπουκέτο με φρεσκοκομμένα λουλούδια σε ένα καλό βάζο ή με κάποιες φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων. Επιπλέον, σε περίπτωση που σας είναι αδύνατο να εργασθείτε χωρίς μουσική, μην παραλείψετε να τοποθετήσετε τα ηχεία του στερεοφωνικού κοντά σας.

χώρου
Για το γραφείο και το κάθισμα

Καθοριστικού ρόλου είναι οι επιφάνειες εργασίας και οι πολυθρόνες, αφού διασφαλίζουν άνεση κινήσεων. Κατά την επιλογή της επιφάνειας πρέπει να λάβετε υπόψη σας μια σειρά από παραμέτρους. Πολλές από αυτές είναι αυτονόητες, αλλά συχνά ξεχνιούνται. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτείτε είναι αν χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα γραφείο. Αν δεν δουλεύετε σε μόνιμη βάση στο σπίτι αλλά περιστασιακά, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα έπιπλο του οποίου η αποκλειστική του χρήση είναι γραφείο. Ίσως μπορεί να σας εξυπηρετήσει ένα τραπέζι ή ένα φαρδύ ράφι τοποθετημένο στον τοίχο. Έπειτα θα εκτιμήσετε την επιφάνεια που σας είναι απαραίτητη. Θέλετε χώρο για να γράφετε και για να σχεδιάζετε ή θα πρέπει να εξασφαλίσετε χώρο και για τον υπολογιστή, την συσκευή του τηλεφώνου, τον εκτυπωτή; Αν χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές προτιμήστε έπιπλα με υποδοχές για τα καλώδια. Όσον αφορά στο κάθισμα, η χρήση μια απλής καρέκλας από την κουζίνα ή την τραπεζαρία δεν χαρακτηρίζεται απλώς πρόχειρη λύση αλλά και ανθυγιεινή. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην μέση, τον αυχένα και τα χέρια. Η καρέκλα γραφείου είναι μία από τις πρώτες απαραίτητες επιλογές για τον χώρο εργασίας μας.

Διαβάστε επίσης  Οργάνωσε την εβδομάδα με DIY κατασκευές
Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • Ρυθμίστε σωστά το ύψος της πολυθρόνας σας, ώστε όταν είναι λυγισμένα τα χέρια σας οι καρποί σας να βρίσκονται στο ύψος του πληκτρολογίου.
  • Φροντίστε η οθόνη να βρίσκεται απέναντι από το πρόσωπο σας, στο ύψος των ματιών σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι απέχετε από την οθόνη 45 έως 60 εκατοστά.
  • Σωστός Φωτισμός ,μια σημαντική προϋπόθεση!

Είναι περιττό να αναφερθεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο επαρκής φωτισμός στον χώρο της εργασίας. Πρωτίστως, πρέπει να αξιοποιηθεί σε κάθε περίπτωση ο φυσικός φωτισμός και έπειτα ο τεχνητός. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν λάμπες γραφείου, φωτιστικά οροφής, σποτ, φωτιστικά δαπέδου. Οι λάμπες καλό θα ήταν να εκπέμπουν αρκετό φως, 60 watt και πάνω, ώστε η εργασία να μην επηρεάζεται από τον φωτισμό.

Advertisements
Ad 14
Οργανωθείτε

Εξοπλίστε το γραφείο σας με αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε τα χαρτικά σας και που θα διευκολύνουν τις κινήσεις σας. Στα απαραίτητα αξεσουάρ συγκαταλέγονται οι μολυβοθήκες, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το καλάθι των αχρήστων, ο πίνακας ανακοινώσεων, τα post-it, η αυτοκόλλητη ταινία και άλλα τέτοια μικρά πράγματα.

χώρου

Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας στο ΔΠΘ. Πραγματιστής εκεί που πρέπει ονειροπόλος οπουδήποτε αλλού. Αγαπώ την γνώση, την ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια, την τεχνολογία, την σημειωτική, την φιλοσοφία, την ανθρωπολογία, την φωτογραφία, μα πιο πολύ από όλα αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους. Για αμεσότερη επικοινωνία θα με βρείτε στο email μου: jaxri@windowslive.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Famagusta New Museum

Famagusta New Museum: απόπειρα συμφιλίωσης με το παρελθόν

Το Famagusta New Museum (FNM) φιλοδοξεί να αλλάξει τον παραδοσιακό

«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία