Retro διακόσμηση: μια τάση που επανέρχεται!

28 Φεβρουαρίου 2017

Retro

Κάτι που βλέπουμε αρκετά συχνά πλέον είναι η επιστροφή, ή η στροφή μας, στο παλιό και αυτό γιατί μάλλον εκεί νιώθουμε οικεία. Άλλωστε οτιδήποτε retro έχει μια σπάνια ομορφιά η οποία σου προκαλεί μια γλυκιά νοσταλγία και σε κάνει να θέλεις να υπάρχει γύρω σου.

Μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο στιλιστικά και όχι στο design, όμως τώρα επιστέφει σε όλες του τις μορφές και μπλέκει όπου μπορεί να σταθεί.

Εμείς θα δώσουμε ιδέες για τους χώρους του σπιτιού, και απευθυνόμαστε κυρίως σ΄ αυτούς που αγαπούν τη τάση του ρετρό. Θα θυμίσουμε σε όλους αυτούς τις ιδιαιτερότητες της και ποσό ξεχωριστή είναι δείχνοντας αγαπημένα έπιπλα και πως μπορούν να σταθούν στο εκάστοτε χώρο.

Advertisements
Ad 14

Ξεκινώντας από τις πολυθρόνες, εκείνες με τα χαρακτηριστικά  ξύλινα μπράτσα και τα ελαφρώς βυθισμένα καθίσματα. Τα χρώματα στα υφάσματα ποικίλουν. Προσωπικά, θα επέλεγα να χρησιμοποιήσω ένα ρετρό ύφασμα για να την ντύσω ώστε να είναι ολοκληρωμένη. Θεωρώ πως μπορεί να σταθεί στο χώρο και μόνη της χωρίς να την πλαισιώνει οτιδήποτε όμοιας τάσης και αυτό γιατί μπορεί να γίνει πολύ επιβλητική η παρουσία της κυρίως γι΄ αυτούς που είναι γνώστες και μπορούν να το εκτιμήσουν.

Retro

Από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια αυτής της τάσης είναι η καρέκλα με τραπέζι μαζί. Το χρησιμοποιούσαν για το τηλέφωνο και χρονολογείται περίπου στο 1960. Είναι μοναδικό έπιπλο και ίσως σπάνιο να βρεθεί σήμερα.

Retro

Τα ρετρό τραπεζάκια είναι επίσης μια καλαίσθητη επιλογή για τον χώρο του σαλονιού και μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα ακόμη και αν το σαλόνι δεν είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Ένα τέτοιο coffee table θα αποσπά πάντα τα πιο θετικά σχόλια κερδίζοντας όλο και περισσότερους οπαδούς.

Διαβάστε επίσης  Ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για κάθε δωμάτιο

Retro

Το ίδιο ισχύει και με τα ρετρό γραφεία. Η χρήση τους ποικίλει αφού μπορεί ένα ρετρό γραφείο να υπάρχει σε μια γωνιά του δωματίου και να μετατρέπεται σε μπουντουάρ ανάλογα τις ανάγκες της στιγμής. Κρίνοντας από τον σχεδιασμό και την εμφάνιση του θα μπορούσε να απευθύνεται μόνο σε γυναικείο αγοραστικό κοινό. Όπως και να έχει τοποθετείται και αυτό στα έπιπλε που παρέχουν περισσότερες από μια χρήσεις.

Retro

Το σύνθετο, κάπως έτσι είναι η μαγική λέξη που μόλις την προφέρεις το μυαλό σου πάει κατευθείαν εκεί. Μια σύνθεση από συρτάρια και ντουλάπια, ίσως και ένα ντουλάπι που να κλείνει με τζάμι. Αυτό λοιπόν, είναι το γνωστό σε όλους σύνθετο. Είναι ιδιαίτερα όλα πάνω του, ο σχεδιασμός, το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ο τρόπος που υπάρχει στον χώρο. Είναι πολύ όμορφο αλλά νομίζω και αρκετά δύσκολο να επικρατήσει στις σημερινές επιλογές που κάνουμε για τις αγορές μας, δεν μπορούσα όμως να μην αναφερθώ σ΄ αυτό.

Και τέλος, ένα μικρότερο ντουλάπι πολύ χαρακτηριστικό της ρετρό τάσης και χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικό δίσκων.

Retro

Retro

Θεωρώ πως αυτή η τάση μπορεί να επικρατήσει στη δική μας εποχή διότι όλο και περισσότεροι στρέφονται στο παρελθόν και σε ότι αυτό μπορεί να τους δώσει και να τους ανανεώσει.

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

LGBTQ+

Προσωπικότητες που συνέβαλαν στην ιστορία της LGBTQ+ κοινότητας

Η LGBTQ+ κοινότητα έχει μια πλούσια ιστορία διεκδίκησης κοινωνικών αλλά

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες