Ξύλο: Eνα δομικό υλικό με φινέτσα

Πηγή εικόνας: kluje.com

To Ξύλο φέρνει τη φύση στο σπίτι και δημιουργεί χαρακτήρα στη κατοικία

To ξύλο χρησιμοποιείτε ανά τους αιώνες ως δομικό υλικό, αλλά και ως υλικό διακόσμησης. Περίτεχνες αρχιτεκτονικές κατασκευές, αντικείμενα, κουφώματα, ακόμα και εργαλεία οφείλουν την ύπαρξη τους στη πρώτη ύλη που λέγεται ξύλο. Η χρήση του  ποικίλει και μπορεί να χωριστεί σε αρκετές κατηγορίες. Tο μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται σχεδόν παντού γύρω μας, αναβαθμίζοντας τη ποιότητα ζωής μας. Ας δούμε κάποια απ τα οφέλη που προσφέρει μέσω της αρχιτεκτονικής, της δόμησης και της διακόσμησης, το ξύλο στη καθημερινότητα μας.

Υλικό φιλικό προς το περιβάλλον

Πηγή εικόνας: kluje.com

Φαίνεται παράξενο, αλλά η μείωση των δέντρων ωφελεί πραγματικά το περιβάλλον. Η επεξεργασία ξύλου απελευθερώνει σημαντικά λιγότερες επιβλαβείς εκπομπές άνθρακα από ό,τι η διαδικασία κατασκευής οποιουδήποτε άλλου δομικού υλικού. Επιπλέον, το ξύλο είναι ένας φανταστικός μονωτήρας. Οι κατοικίες που χρησιμοποιούν ως δομικό υλικό το ξύλο, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση και τη ψύξη των δωματίων του κτηρίου.

Θετικό για την υγεία

ξύλο
Πηγή εικόνας: scene.sg

Πρόσφατη έρευνα από το University of British Columbia στο Βανκούβερ του Καναδά, έδειξε ότι το ξύλο στη διακόσμηση μπορεί να έχει θετικά οφέλη για την υγεία μας. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν θετικές αποκρίσεις από το ξύλο, τη φύση και τα φυσικά φαινόμενα. Η προσθήκη ξύλου ως χαρακτηριστικό κομμάτι στον εσωτερικό χώρο σας μπορεί να σας βοηθήσει ιδιαίτερα. Στα νοσοκομεία θα μπορούσε να μειώσει το άγχος των ασθενών και των αγαπημένων τους.

Οπτική ευελιξία

ξύλο
Πηγή εικόνας: archello.com

Το ξύλο είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές εσωτερικού σχεδιασμού. Μπορεί επίσης να βαφτεί ή να χρωματιστεί σε οποιαδήποτε χρώμα και είναι πάρα πολύ εύκολη η συντήρησή του. Είτε πρόκειται για ένα απλό πινάκιο, για ένα περίτεχνο τοίχο ή για οτιδήποτε άλλο, το υλικό αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύσει τις ιδιότητές του για αρκετά χρόνια με την ανάλογη φροντίδα. Επίσης, απίστευτα οικονομικά αποδοτικό βραχυπρόθεσμα.

Διαβάστε επίσης  Ταπετσαρίες και Μπάνιο
Advertisements
Ad 14

Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη, εξαλείφει επίσης πολλές άλλες ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν από άλλα δομικά υλικά. Το ξύλο είναι εξαιρετικά ισχυρό. Εκπέμπει απολύτως μηδενικό ηλεκτροστατικό φορτίο. Δεν σκουριάζει. Λειτουργεί φανταστικά ως ηχομονωτικό, καθιστώντας το ιδανικό για αίθουσες συναυλιών και θέατρα. Μπορεί να ρυθμίζει την υγρασία σε ένα δωμάτιο με την ικανότητά του να απορροφά την υγρασία.

Όπως είδατε υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να αγαπάτε και να το βάλετε στη καθημερινότητα σας. Η αισθητική του, η φινέτσα του αλλά και η λειτουργικότητα του σε όλα τα επίπεδα αναζωογονεί τις ζωές μας.

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Two Strangers Trying Not To Kill Each Other: Αγάπη σημαίνει

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο ”Two Strangers Trying Not
cowgirl

Cowgirl trend: Πως θα το ενταξεις στα καλοκαιρινά outfit

Το Cowgirl trend είναι ένα trend που έχουμε αγαπήσει μέσα