Υπάρχουν κάποιες λέξεις με ιδιαίτερη βαρύτητα και βαθύ νόημα όπως άνθρωπος, μητέρα, εκπαιδευτικός. Όμως μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν τις ιδιότητες αυτές μόνο επιφανειακά. Η ανθρωπιά δεν υπάρχει σε όλους ώστε να καταλαβαίνουν και να συμπονούν τους άλλους. Μητέρα μία λέξη ιερή που δεν την τιμούν όλες οι γυναίκες. Εκπαιδευτικός που δεν είναι ένα επάγγελμα αλλά ένα λειτούργημα. Ωστόσο υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, που όχι μόνο κατανοούν τη σημασία των λέξεων αλλά μπορούν να συνδυάζουν και τις τρεις αυτές ιδιότητες σ΄ ένα πρόσωπο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Kerry Bremmer.
Η Kerry Bremmer
Η Kerry Bremmer είναι δασκάλα και μητέρα τριών παιδιών, τα οποία ονομάζονταν Kaitlyn, Kristen και Jonathan. Ένας από τους μαθητές της ήταν ο Jake Manning, ένα αγόρι με σύνδρομο Down. Η μητέρα του Jake, η Jean Manning, ήταν μονογονέας και διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Καθώς η υγεία της μητέρας του Jake χειροτέρευε, η δασκάλα του που του είχε αδυναμία αναρωτήθηκε τι θα απογίνει ο μικρός μαθητής της. Τότε, μαζί με τον σύζυγό της, κατέστρωσαν ένα Plan B για την περίπτωση που θα επιβεβαιώνονταν το χειρότερο σενάριο. Έπειτα το ανακοίνωσαν στην άρρωστη μητέρα.
Η δασκάλα είπε στην Jean: «Αν χρειάζεσαι ένα εναλλακτικό πλάνο για τον Jake, η οικογένειά μας με μεγάλη χαρά θα τον κάνει μέλος της». Η μητέρα του Jake τότε τής απάντησε: «Απόψε θα κοιμηθώ καλύτερα από ό,τι έχω κοιμηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό».
Σταδιακά, ο Jake άρχισε να περνάει χρόνο με την ζευγάρι και τα τρία παιδιά τους και όλοι μαζί τον αγκάλιασαν με αγάπη. Ο Dave, ο σύζυγος της Kerry Bremmer, θυμάται: «Όταν αποφασίσαμε να τον υιοθετήσαμε και τον συνάντησα, μου είπε: “Είσαι ο μπαμπάς; Είσαι ο Dave ο μπαμπάς;».
Jake: “Η μαμά μου πήγε στον παράδεισο”
Όταν τελικά ο καρκίνος νίκησε την μητέρα του αγοριού, μετά από έναν ακόμα κύκλο χημειοθεραπείας, ο Jake είπε: «Η μαμά μου πήγε στον παράδεισο. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου». Η δασκάλα του, αν και βαθιά πληγωμένη από την απώλεια εκείνης της γυναίκας, υποδέχτηκε αμέσως το ορφανό αγόρι στο σπίτι της, σχολιάζοντας ότι «ο Jean θα συνεχίσει να ζει σε αυτό το σπίτι μαζί μας». Η οικογένεια, για να ξεκινήσει τις αυξημένες ανάγκες της, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων στην πλατφόρμα GoFundMe.
Ο Jake Manning μπορεί να έχασε τη μητέρα του, βρήκε όμως τον φύλακα – άγγελό του στο πρόσωπο της δασκάλας του, που τον υιοθέτησε. Η Kerry Bremmer είπε ότι «ερωτεύτηκε τον Jake αμέσως» όταν τον πρωτοσυνάντησε πριν από τέσσερα χρόνια.
Όλη αυτή η ιστορία μπορεί να μοιάζει με παραμύθι αλλά είναι πραγματική. Άλλωστε οι καλύτερες ιστορίες γράφονται βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα. Η ζωή, λοιπόν, είναι ένα παραμύθι πότε με happy end και πότε με όχι και τόσο καλό τέλος. Ας ζούμε την κάθε στιγμή μας όσο καλύτερα γίνεται. Καλό είναι να προσπαθούμε να βοηθάμε τους γύρω μας γιατί ό,τι κάνουμε γυρίζει πίσω σε εμάς.
Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο αυτό:
amea-care.gr
womantoc.gr