Η απίστευτη ιστορία του Morris Goodman

Ο Morris Goodman είναι ένας άνθρωπος με ιστορία θαυμαστή. Το προσωνύμιο που του έχει αποδοθεί, Miracle Man, δικαιολογεί ακριβώς όσα του συνέβησαν και όσα κατόρθωσε με τη δύναμη της θέλησης.

Το συμβάν

Όλα ξεκίνησαν το Μάρτιο του 1981. Την εποχή εκείνη ο Morris ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ασφαλιστικούς συμβούλους στην Αμερική. Μία μέρα, όλα στη ζωή του ανατράπηκαν. Πήρε το νέο του αεροπλάνο για δοκιμή πτήσης, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Συνέβη ένα φρικτό ατύχημα, η αρχή μίας τραγωδίας. Το αεροπλάνο του συνετρίβη. Ο ίδιος ως εκ θαύματος επέζησε. “Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι ήταν το έδαφος να πλησιάζει. Είπα στον εαυτό μου ότι ήρθε το τέλος μου… Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο που βίωνα. Πόσο άσχημα πονούσα. Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις…”.

Οι συνέπειες

Η κατάστασή του Morris ήταν σοβαρότατη. Ο λαιμός του είχε σπάσει σε δύο σημεία. Το διάφραγμά του ήταν επίσης σπασμένο. Ο μηχανισμός κατάποσης είχε καταστραφεί με αποτέλεσμα να μη μπορεί να φάει ή να πιει. “Τα νεφρά, η ουροδόχος κύστη, το έντερο και το συκώτι μου δε λειτουργούσαν. Όλα στο σώμα μου ήταν κατεστραμμένα”. Οι φωνητικές του χορδές υπέστησαν σοβαρό τραυματισμό, στερώντας του τη δυνατότητα να μιλήσει. Για πολύ καιρό επικοινωνούσε μόνο με τα μάτια. Τα έκλεινε μία φορά για ναι και δύο για όχι. Παρέμεινε φυλακισμένος στο ίδιο του το σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Advertisements
Ad 14
Διαβάστε επίσης  Φωνολογική ενημερότητα και δυσλεξία: Πώς συνδέονται;

Η θέληση

Μπορεί σχεδόν όλα στο σώμα του να είχαν καταστραφεί, όμως ο εγκέφαλός του ήταν πλήρως λειτουργικός. Το γεγονός αυτό αξιοποίησε ο ίδιος. Ως πρώτο του στόχο έθεσε την ανάκτηση της ικανότητας της αναπνοής. Ήταν μία προσπάθεια κοπιώδης και ιδιαίτερα επώδυνη. Κάθε φορά που επιχειρούσε να αναπνεύσει οι πνεύμονές του πονούσαν απίστευτα. Αρχικά έπαιρνε 100 αναπνοές και ύστερα ξεκουραζόταν. Στη συνέχεια με την επιμονή του μετέτρεψε τις 100 σε 200. Ύστερα σε 300. Το ιατρικό προσωπικό εντυπωσιάστηκε με την αναπάντεχη πρόοδό του και του αφαίρεσε τη μηχανή υποστήριξης της αναπνοής. Έμαθε να αναπνέει χρησιμοποιώντας τους μυς του στομάχου του, αντικαθιστώντας το διάφραγμά του. Το διάφραγμα του Morris παραμένει μέχρι σήμερα μη λειτουργικό.

Η νίκη

O Morris χρειάστηκε δύο χρόνια για να μάθει να μιλάει. Για την ικανότητα της βάδισης χρειάστηκε πέντε χρόνια. Η σιδερένια του θέληση όμως τον ώθησε στο να θέτει στόχους και να τους υλοποιεί με προσήλωση. Μετέτρεψε ένα σώμα κατεστραμμένο σε λειτουργικό.

Ο ίδιος αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή του Θεού στην ανάρρωσή του. Εξηγεί ότι το γεγονός αυτό τον έφερε πολύ κοντά στο Θεό.

Σήμερα ο Morris είναι ομιλητής κινήτρων και ταξιδεύει σε διάφορες χώρες του κόσμου για να μοιραστεί την ιστορία του και να εμπνεύσει ανθρώπους μέσα από αυτή. Όσοι ακούν την ιστορία του αναμφισβήτητα ωφελούνται καθώς τους δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Επίσης, έχει μία υπέροχη οικογένεια και είναι πολύ ευτυχισμένος.

Πηγή:

Woodfin, N. Morris Goodman: In the Blink of an Eye. CBN. Ανακτήθηκε στις 10-08-2021 από https://www1.cbn.com/700club/morris-goodman-blink-eye. (Τελευταία πρόσβαση στις 10-08-2021).

Διαβάστε επίσης  'Extra Milers' : Η πλατφόρμα της προσβασιμότητας στον τουρισμό

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι