Φτιάχνοντας το προϊόν που αγαπάς και 5 μαθήματα που μαθαίνεις στην πορεία

Σας έχει τύχει καμιά φορά να χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο προϊόν και να λέτε μα κάποιος πρέπει να το φτιάξει; Πολλές εταιρείες άρχισαν έτσι. Κάποιος δεν μπορούσε να βρει αυτό που ήθελε και απλά το δημιούργησε.

Αυτή είναι η ιστορία και της εταιρείας The Honest Company. H Τζέσικα ‘Αλμπα η γνωστή ηθοποιός, όταν γέννησε την πρώτη της κόρη, είχε πρόβλημα με συγκεκριμένα προϊόντα που της προκαλούσαν εξανθήματα. Αποφάσισε λοιπόν να ιδρύσει μια εταιρεία βασισμένη σε μια ιδέα: «Ο,τι αγγίζεις εσύ και η οικογένεια σου, οτιδήποτε υπάρχει στο σπιτικό σου θα είναι μη τοξικό, αποτελεσματικό, όμορφο να το κοιτάς και βέβαια οικονομικό.»

Της πήρε τρία χρόνια να βρει τους βασικούς της συνεργάτες και το ένα προιόν έφερε το άλλο. Σήμερα έχει φτάσει να έχει ακόμα και προϊόντα ομορφιάς με κέρδη που φτάνουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν κάποιος δεί την πορεία της Τζέσικα ‘Αλμπα δει οτι η επιτυχία της οφείλεται σε 5 παράγοντες.

  1. ‘Οταν όλοι της έλεγαν δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα, η ‘Αλμπα συνέχισε. Είχε βρει το «γιατί» είναι σημαντικό να κάνει αυτό που είχε ονειρευτεί και τίποτα δεν θα την σταματούσε.
  2. ‘Ηξερε τις αδυναμίες της και δεν δίστασε να ζητήσει βοήθεια. Πήγε σε όσες επιχειρηματίες γνώριζε και ζήτησε συμβουλές.
  3. Δημιούργησε προϊόντα που η ίδια λάτρεψε και ήταν περήφανη. Για αυτό και χρησιμοποίησε εκτός από τα χρήματά της το ίδιο της το όνομα. Υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο των διαφημίσεων που προέτρεπαν τους γονείς να ψάχνουν να βρουν μη τοξικά προϊόντα.
  4. Βάσισε την επιτυχία των προϊόντων της στους ίδιους τους καταναλωτές. Η πολιτική της εταιρείας να ρωτάει για το κάθε προϊόν τον καταναλωτή κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και υπήρξε συστατικό της επιτυχίας της.
  5. «Να συμπεριφέρεσαι όπως θέλεις να σου συμπεριφερθούν». Η Αλμπα μας λέει ότι μεγάλωσε με αυτόν τον κανόνα και έτσι στην επιχείρησή της προάγεται η δημιουργικότητα και οι οικογενειακές αξίες κάνοντας πιο ελκυστική την εταιρεία της.
Διαβάστε επίσης  Επιχειρηματικό πλάνο: 5 μικρές συμβουλές

 

 

Μέσα από το προσωπικό μου ταξίδι συνέλεξα διαφορετικού είδους εμπειρίες. Εχω εργαστεί και ως υπάλληλος και στην δική μου επιχείρηση. Πάντα όμως με ακολουθούσε το πάθος για το πως χτίζεται η προσωπική και επαγγελματική ευρωστία. Στόχος μέσα από τα άρθρα μου είναι να πάρετε το έναυσμα για να συνεχίσετε να εξελίσεστε. Γιατί κάθε επιχείρηση αναπτύσσεται όταν αναπτύσσονται και οι άνθρωποί της.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.