Βρίσκεστε άνεργοι; 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε!

Ανεξάρτητα από το παρελθόν σας, οι καιροί είναι δύσκολοι. Ανόμοιες οικονομίες σε όλο τον κόσμο έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να βρουν δουλειά. Ανεξάρτητα από την ηλικία και τα προσόντα, τα ποσοστά ανεργίας έχουν επηρεάσει όλους μας τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να ελέγξουμε αν θα μείνουμε άνεργοι, μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε αυτό.  Βρισκέστε άνεργοι; Παρά τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναπτυχθούμε και να μείνουμε αισιόδοξοι. Είτε ψάχνετε για δουλειά είτε κάνετε ένα διάλειμμα ανάμεσα στις εργασίες, αυτές οι 10 ενέργειες θα σας κρατήσουν απασχολημένους και παραγωγικούς. Επιπλέον, ορισμένες μπορεί να βοηθήσουν ακόμη και στο να προωθήσουν το βιογραφικό σας στην κορυφή του επόμενου σταθμού στην επαγγελματική σας καριέρα.

  1. Διατηρήστε ένα πρόγραμμα

Είναι καλό να πάρετε λίγες μέρες αφού τελειώσετε με τη δουλειά για να χαλαρώσετε, αλλά προσπαθήστε να μην το παρακάνετε. Όσο ωραίο κι αν φαίνεται να επαναπαύεστε για κάποιο διάστημα σε μεγάλο βαθμό, η τήρηση ενός  προγράμματος είναι ένας τρόπος να παραμείνετε παραγωγικοί και επικεντρωμένοι. Ενώ είστε άνεργοι, αν συνεχίσετε να ξεκινάτε την ημέρα σας νωρίτερα, είναι πιθανότερο να κάνετε περισσότερα και να εκμεταλλευτείτε την μέρα. Επίσης, η τήρηση καθημερινών καθηκόντων καθιστά λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο να αναπτύξετε κατάθλιψη ή να πέσετε σε παντελή αδράνεια.

  1. Βρείτε κάποια προσωρινή εργασία μερικής απασχόλησης

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι να βρείτε μια προσωρινή απασχόληση. Ενώ πολλοί άνεργοι κυνηγούν λυσσαλέα μια σταθερή εργασία, εσείς θα μπορούσατε να δώσετε και λίγη προσοχή σε εργασίες που είναι περιορισμένου χρόνου. Αν και δεν είναι μια μόνιμη λύση, θα είστε σε καλύτερη οικονομική θέση ενώ ψάχνετε για κάτι μόνιμο χωρίς να σας πιέζουν οι διάφορες υποχρεώσεις.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Το 2017 οι μεγαλύτεροι εκατομμυριούχοι παγκοσμίως έγιναν κατά 1 τρισεκατομμύριο πλουσιότεροι
Ad 14
  1. Μην περιμένετε να σας πάρουν για μια αγγελία, προσφέρετε τον εαυτό σας εκ των προτέρων

Το κλασικό «αν δεν χτυπήσεις πόρτες δεν θα σου ανοίξει καμία από μόνη της» είναι ένα καλό παράδειγμα. Βρείτε εταιρίες που θα μπορούσατε να εργαστείτε βάσει των προσόντων σας και αφήστε τους το βιογραφικό σας. Πηγαίνετε από εκεί αυτοπροσώπως και μιλήστε με τον εκάστοτε υπεύθυνο προσωπικού. Συνήθως η προσωπική επαφή κι αλληλεπίδραση έχει αρκετά ποσοστά αποτελεσματικότητας. Παρουσιάστε τον επαγγελματικό εαυτό σας ρωτήστε αν υπάρχει κάποιο άνοιγμα θέσης και προτείνετε τον εαυτό σας για κάποιο μελλοντικό

Βρίσκεστε άνεργοι

  1. Οργανωθείτε

Η ανεργία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να οργανωθείτε. Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε τα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας, να καθαρίσετε και να βάλετε μια τάξη στα υπάρχοντά σας. Μπορεί να φαίνεται κάτι ανούσιο αλλά η ενασχόληση με τέτοιου είδους ενέργειες θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε δραστήριος να αποφύγετε την κατάθλιψη και να θέσετε γερά θεμέλια για το επόμενο βήμα όχι μόνο της καριέρας σας αλλά και της ζωής σας.

Πέρα από την υλική οργάνωση μπορείτε να εστιάσετε και στην εσωτερική σας οργάνωση. Κάντε ένα απολογισμό. Τι έχετε καταφέρει τόσα χρόνια, που τα πήγατε καλά, πάρτε κουράγιο από της επιτυχίες σας, ψάξτε και που υστερείτε που κάνατε λάθη, κοιτάξτε να τα διορθώσετε. Η εξομάλυνση της ζωής σας θα σας βοηθήσει να βουτήξετε για τα καλά στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας, ενώ σας βοηθά να αισθανθείτε ότι ο χρόνος ανέργων σας δαπανάται παραγωγικά.

  1. Γυμναστείτε

Όπως και η οργάνωση της ζωής σας, ένας άλλος καλός τρόπος για να είστε ενθουσιώδης και υγιής είναι να ασκείτε. Δεν χρειάζεται πολύ για να γίνετε λίγο πιο ενεργός, και η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε θετικοί. Ακόμα και μια βόλτα στη πόλη μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετό ώστε να σας εμψυχώσει και να σας διατηρήσει μάχιμο. Εάν φροντίζετε τον εαυτό σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το επιπλέον χρόνο.

  1. Δοκιμάστε τον εθελοντισμό
Διαβάστε επίσης  Εισαγωγικές εξετάσεις για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τον επιπλέον χρόνο όταν είστε άνεργοι. Επιπλέον, εάν συνεισφέρετε σε κάτι σχετικό με τα προσόντα της εργασίας σας, μπορείτε συχνά να συμπεριλάβετε την εμπειρία στο βιογραφικό σας. Όχι μόνο αυτό, το να παράγεις έργο και να συνεισφέρεις μπορεί να αποτελέσει ένας αρκετά εμψυχωτικός παράγοντας και σίγουρα θα σε βοηθήσει να παραμείνεις αισιόδοξος όσο ψάχνεις για δουλειά

  1. Αυξήστε τις ικανότητές σας

Όσο είστε άνεργοι είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να επεκτείνετε ή να βελτιώστε τις γνώσεις σας και να προσθέσετε νέα προσόντα στο βιογραφικό σας. Ψάξτε για πιστοποιήσεις ή εκπαίδευση που θα μπορούσατε να κάνετε, ειδικά αυτές που προσφέρονται δωρεάν. Άλλη μια καλή πηγή εκπαίδευσης είναι και το διαδίκτυο μέσα από το οποίο μπορείτε να βρείτε αρκετά προγράμματα εκπαίδευσης και απόκτησης νέων ικανοτήτων. Η ανανέωση του βιογραφικού σας και των  δεξιοτήτων εργασίας σας μπορούν να διευκολύνουν το κυνήγι εργασίας.

  1. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Η ανεργία μπορεί να είναι επίπονη, κουραστική και να σας φθείρει, οπότε μην ξεχάσετε να περιποιείστε τον εαυτό σας περιστασιακά. Πάρτε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μακριά από το εβδομαδιαίο κυνήγι εργασίας ώστε να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεκουραστείτε. Αφήνοντας τον εαυτό σας να ξεκουραστεί θα μεγιστοποιήσει την παραγωγικότητα σας κατά τη διάρκεια των ωρών αναζήτησης εργασίας. Ακόμα κι αν δεν έχετε επιπλέον χρήματα για διασκέδαση, μια βόλτα ή μια επίσκεψη στο πάρκο μπορεί να κάνει θαύματα για να σας βοηθήσει να επιστρέψετε και να κυνηγήσετε ότι σας αξίζει.

  1. Δείτε τι μπορείτε να πουλήσετε

Ένας άλλος καλός τρόπος για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι να πουλήσετε άχρηστα αντικείμενα. Το eBay και το Amazon είναι και οι δύο ασφαλείς τοποθεσίες, αλλά και οι τοπικές πωλήσεις σε παζάρια είναι μια εναλλακτική. Πουλήστε μερικά βιντεοπαιχνίδια, ή κάποια ηλεκτρονικά, για μερικά χρήματα γρήγορα και εύκολα, όσο ψάχνετε για μια μόνιμη λύση.

  1. Κάντε κάποια μαθήματα σπουδών
Διαβάστε επίσης  Φτωχή καρδιά, γεμάτο πορτοφόλι!

Όπως η εκπαίδευση και οι πιστοποιήσεις, το να κάνετε κάποια μαθήματα, είτε μέσω σπουδών, είτε για μια νέα γλώσσα, μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να κρατάτε τον εαυτό σας αιχμηρό όσο είναι άνεργος. Ειδικά όταν δεν εργάζεστε, μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσετε αυτήν την επιλογή, καθώς τα περισσότερα μαθήματα κοστίζουν χρήματα. Μην ξεχνάτε τα δωρεάν online εκπαιδευτικά σεμινάρια. Επίσης αρκετά ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας προσφέρουν βραχυπρόθεσμα σεμινάρια με χαμηλό κόστος μέσω των οποίων μπορείτε να επεκτείνετε τις ικανότητες σας και τις ευκαιρίες για μια νέα θέση εργασίας. Κρατώντας το μυαλό σας σε εγρήγορση μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε εστιασμένοι και ίσως ακόμη και να σας βοηθήσουν να μάθετε κάποιες νέες, σχετικές εργασιακές δεξιότητες.

Βρίσκεστε άνεργοι

Όσο οι  αριθμοί ανεργίας είναι ακόμα υψηλοί, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και να προχωρήσετε. Παρόλο που νέες δεξιότητες που μπορούν αν βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασία σας φαίνονται κοστοβόρες για εσάς, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε είτε online είτε όχι. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι αφιερώνοντας χρόνο για τον εαυτό σας μπορεί να κάνει θαύματα για να σας κρατήσει παραγωγικό στο κυνήγι εργασίας. Παρόλο που είναι μια πρόκληση, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια να βελτιώσετε τον εαυτό σας και, ενδεχομένως, να αποκτήσετε μεγαλύτερη εξειδίκευση για να βρείτε εργασία.

Μην το βάζετε κάτω, παλέψτε γι αυτό που θέλετε και θα το κερδίσετε!

Είμαι 24 ετών και σπούδασα Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Παρ' όλα αυτά το μυαλό μου ήταν χαμένο στο πως θα ανακαλύψω τον κόσμο, να τον απαθανατίσω και θα μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με άλλους. Γι αυτό και ταξιδεύω συχνά, φωτογραφίζω συχνότερα και κάνω πλάκες συνέχεια. Όταν δεν ασχολούμαι με τα παραπάνω μου αρέσει να λιώνω σε βιβλία και game (κυρίως games), και να δοκιμάζω νέα πράγματα με αρκετή δόση αδρεναλίνης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για