Φωτογένεια: Τι είναι και πως μπορείς να την βελτιώσεις;

Η φωτογένεια όπως ορίζεται και στα λεξικά, είναι η ιδιότητα κάποιου να βγαίνει στις φωτογραφίες όμορφος. Ίσως,και πιο όμορφος από την πραγματικότητα. Πολύ συχνά ακούμε,ότι κάποιος βγαίνει στις φωτογραφίες καλύτερος από ότι στην πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει, γιατί πιθανότατα έχει στο πρόσωπο του, κάποια χαρακτηριστικά που τα κολακεύει περισσότερο ο φακός.

Παρόλα αυτά, η φωτογένεια δεν καθαρίζεται μόνο από τα χαρακτηριστικά του προσώπου που φωτογραφίζεται. Υπάρχουν και κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες, που επηρεάζουν την φωτογένεια μας κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο φωτισμός ,η σωστή πόζα και φυσικά η σωστή στιγμή –το κλικ που λέμε- που θα τραβηχτεί η φωτογραφία. Αφού λοιπόν, ορίσαμε τι είναι φωτογένεια και ποιοι είναι παράγοντες που την επηρεάζουν, πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν φωτογραφιζόμαστε για να βελτιώσουμε την φωτογένεια μας.

φωτογένεια
Τα μάτια: Πόσες φορές δεν έχουμε βγει στις φωτογραφίες με κλειστά μάτια, και χαλάμε ένα κατά τα άλλα άρτιο αποτέλεσμα. Για να το καλύψεις σωστά λοιπόν,κλείσε τα μάτια σου λίγο πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, και άνοιξε τα σιγά σιγά λίγο πριν ακουστεί το κλικ. Έτσι, θα έχεις εγγυημένα ανοιχτά μάτια στην φωτογραφία της.

Τράβηξε τους ώμους σου πίσω: Θα σε βοηθήσει αρκετά να έχεις τους ώμους σου προς τα πίσω, για να φαίνεται το σώμα σου καλύτερα. Σε ολόσωμες φωτογραφίες, θα μπορούσες να βάλεις και το ένα χέρι στην μέση γιατί  δίνει έναν αέρα άνεσης και αυτοπεποίθησης, και σίγουρα κολακεύει το σώμα σου.

φωτογένεια
Το προγούλι: Ή αλλιώς διπλοσάγονο. Με δυσκολεύει αυτό το θέμα και στις δικές μου φωτογραφίες, αλλά υπάρχουν κάποια tips που θα ακολουθήσω κι εγώ την επόμενη φορά. Για να το αποφύγεις μάκρυνε τον λαιμό σου, και σπρώξε ελάχιστα προς τα εμπρός το πρόσωπό σου. Είναι καλύτερα να βγάλεις το μέτωπο σου προς τα εμπρός, και να κατεβάσεις το πιγούνι σου λίγο, για να μην είσαι σαν να κοιτά ψηλά.

Διαβάστε επίσης  Πως να φωτογραφίσεις το φεγγάρι με το κινητό

Βρες την πόζα που σου ταιριάζει: Κάτσε μπροστά στον καθρέφτη σου, και δες για λίγο ποιο είναι το καλό σου προφίλ και ποιες γωνίες κολακεύουν το πρόσωπο σου. Επίσης, μπορείς να κοιτάξεις τις παλιές σου φωτογραφίες, και να δεις ποια στάση σώματος σε κολακεύει.

φωτογένεια
Κόκκινα μάτια:  Για να τα αποφύγεις κοίτα προς το φως του ήλιου, λίγο πριν φωτογραφηθείς έτσι ώστε να συρρικνωθούν οι κόρες των ματιών σου.

Γωνίες: Σπάνια κολακεύει το πρόσωπο σου,όταν κοιτάς ευθεία στην κάμερα. Η θέση των τριών τετάρτων, είναι σίγουρα καλύτερη.

φωτογένεια
Αυτές είναι λοιπόν, κάποιες συμβουλές για να βελτιώσεις την φωτογένεια σου. Εφάρμοσε τες,και καλές λήψεις.

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο