Γνωρίζουμε ότι η CD Projekt Red δουλεύει πάνω στην καινούρια σειρά The Witcher εδώ και καιρό. Επανέρχεται, λοιπόν, με καινούρια updates όσο αφορά την πρόοδο της παραγωγής των παιχνιδιών. Ας δούμε τι νέο υπάρχει:
Development
Κατά την διάρκεια του Inverstor event 2023, ο Chief Financial Officer της CDPR, Piotr Nielubowicz ανακοίνωσε το status των τίτλων που δουλεύουν. Το Sirius είναι σε φάση pre-production από το studio The Molasses Flood. Ειδικότερα, το Sirius είναι το πολύ- αναμενόμενο multiplayer που είχε ξεκινήσει η The Molasses Flood πριν ένα χρόνο αλλά χρειάστηκε να σταματήσουν την παραγωγή και να το επανακαθορίσουν ώστε να μπει ξανά στο development. Το The Witcher 4 δεν έχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Το 2022 ο CEO Adam Kicinski είχε δηλώσει ότι θα χρειαστούν το λιγότερο τρία χρόνια για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Δηλαδή, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μάλλον το 2025 που θα συμπίπτει και με τον εορτασμό των 10 χρόνων κυκλοφορίας του The Witcher 3.
Γνωρίζουμε ότι η CD Projekt Red χρησιμοποιεί κωδικές ονομασίες για τα project της αλλά μπορεί η ονομασία Polaris να είναι το όνομα του νέου παιχνιδιού; Παρά τις εικασίες, η ονομασία The Witcher: Polaris φαίνεται να είναι απλά ο κωδικός τίτλος και όχι ο πραγματικός. Η CDPR έχει επιβεβαιώσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων της εταιρίας εργάζεται στο Polaris. Η ομάδα αποτελείται από περίπου 400 προγραμματιστές. Το παιχνίδι είναι σε pre-production ήδη από τον προηγούμενο Μάιο και σύντομα θα ξεκινήσει η φάση της παραγωγής.
Unreal Engine 5
Η μεγαλύτερη αποκάλυψη που έχει γίνει για το παιχνίδι είναι ότι θα αναπτυχθεί στην Unreal Engine 5. Συγκεκριμένα, οι developers χρησιμοποιούν την Unreal Engine 5 αντί για την RED engine που πάντα χρησιμοποιεί η CD Rrojekt Red. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια απόκλιση για το studio. Παρόλα αυτά, αυτό σημαίνει ότι η Unreal Engine 5 είναι απαραίτητη για να φέρει το καινούριο παιχνίδι στους παίχτες πιο γρήγορα.
Ciri and Geralt
Ο Geralt είναι ο βασικός χαρακτήρας της τριλογίας. Γνωρίζουμε τέλος του Witcher 3 είναι ακαθόριστο και υπάρχει η πιθανότητα ο αγαπημένος μας White Wolf να επιστρέψει. Η Ciri μάλλον δεν θα είναι η πρωταγωνίστρια του καινούριου παιχνιδιού αφού το Witcher 3 έχει πολλά ending και σε ένα από αυτά η Ciri πεθαίνει. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα μπορούσε να είναι ο κεντρικός χαρακτήρας. Επιπλέον, το teaser για το Witcher 4 δείχνει ένα διαφορετικό μενταγιόν. Το μενταγιόν θυμίζει κάτι μεταξύ εκείνο του Geralt και της Ciri, άρα ίσως να εμφανιστεί ένας καινούριος πρωταγωνιστής.
My two orens
Οι άνθρωποι της CD Rrojekt Red συνεχώς μαθαίνουν και δουλεύουν σκληρά για να δώσουν στους παίχτες την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού. Ας μην ξεχνάμε και το remake του Witcher 1 που θα είναι σύντομα κοντά μας! Η CD Rrojekt Red θα το διαμορφώσει στην Unreal Engine 5 και θα αφαιρέσει ό,τι είναι outdated. Θα φέρει, έτσι, μια καινούρια εμπειρία όσο αφορά τον πρώτο τίτλο της σειράς.
Πηγές:
readwrite.com/the-witcher-4-everything-we-know
redanianintelligence.com/2024/03/28/cd-projekt-red-gives-a-new-update-on-the-next-witcher-game
https://gamerant.com/cdpr-update-future-witcher-cyberpunk-games/
https://gamefragger.com/multiplatform/role_playing/the-witcher/the-witcher-3-wild-hunt/the-witcher-4-will-enter-the-production-phase-later-this-year-a26277#gs.8s2omc