Η Rovio επεκτείνεται στο Λονδίνο

26 Ιανουαρίου 2017

Angry Birds 2

Η εταιρία πίσω από το πολύ πετυχημένο παιχνίδι για Smartphones, Angry Birds, Rovio, ανοίγει το πρώτο της γραφείο στην Μεγάλη Βρετανία, με σκοπό την ανάπτυξη νέων multiplayer games.

Με τα κεντρικά της στην Φινλανδία, η Rovio προτείθεται να προσλάβει 20 άτομα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, για ένα στούντιο στο κεντρικό Λονδίνο. Εκεί θα προσπαθήσει να αναπτύξει νέα παιχνίδια, εκτός του brand που την έκανε διάσημη. Αυτή είναι μια κίνηση της εταιρίας, μετά την δύσκολη περίοδο που διένυσε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε από την αποτυχία της ταινίας Angry Birds 3D.

“Η εταιρία μας αρχίζει και πάλι να έχει κέρδος, και το Λονδίνο είναι το πιο λογικό μέρος για να επεκταθούμε. Αυτό θα γίνει με ένα νέο στούντιο, στο οποίο θα υπάρχουν εσωτερικές και εξωτερικές παραγωγές video games”, δήλωσε ο Antti Viitanen, αντιπρόεδρος της Rovio.

Advertisements
Ad 14

Rovio HQ

Ο στόχος της εταιρίας είναι η ανάπτυξη Massively Multiplayer Online Games. Το είδος κυριαρχεί στα PC, αλλά η Rovio θέλει να το αναπτύξει για τα κινητά. Το πεδίο αυτό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μέρα με την μέρα.

“Πιστεύουμε ότι η καλύτερη εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος από ένα game, είναι όταν μπορεί να το μοιραστεί και να παίξει με άλλους ανθρώπους. Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μέσα από δημιουργικά, πλήρη και διασκεδαστικά games”, συμπληρώνει ο Mark Sorrell, επικεφαλής του στούντιο.

Η εταιρία έχει προς το παρόν 400 υπαλλήλους. Το 2009 κυριάρχησε με τεράστια διαφορά στα παιχνίδια για smartphones με το Angry Birds και τις παραλλαγές του. Το 2014 όμως, απέλυσε πάνω από 100 υπαλλήλους, το 25% του δυναμικού της.

Διαβάστε επίσης  Τα 10 καλύτερα σκηνικά βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως

Η κίνηση της Rovio έρχεται να προστεθεί σε αυτές και άλλων εταιριών που ανοίγουν γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία. Και αυτό παρά τις διαδικασίες του Brexit που θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εταιρία Snap Inc. με το Snapchat ανακοίνωσε πρόσφατα την ίδρυση “βάσης” στο Λονδίνο. Σκοπός της επέκτασης αυτής, η διαχείριση των πωλήσεων της εκτός ΗΠΑ. Ερωτώμενοι για την επιλογή τους, δήλωσαν ότι το Λονδίνο είναι μια καλή περιοχή για να χτίσεις μια διεθνή επιχείρηση.

Ακόμη, η κίνηση αυτή είναι μια εκ των πολλών που ίσως και να καταφέρουν να ανατρέψουν το Brexit. Και αυτό γιατί το 2016 υπήρξε χρονιά ρεκόρ για μετεγκαταστάσεις εταιριών τεχνολογίας στο Λονδίνο. 6,7 δις λίρες ήταν περίπου τα κεφάλαια ίδρυσης των εταιριών αυτών.

Το μόνο που μένει να δούμε, στην περίπτωση της Rovio είναι το πως θα καταφέρει να πετύχει την ολική επαναφορά της. Τι νέα games θα δούμε από αυτή και αν όντως πετύχει στο νέο της αυτό άνοιγμα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη