Silent Hill 1: Διαχρονικός τρόμος

Silent Hill
Πηγή:https://r-alejandro-mendez.medium.com/what-made-silent-hill-a-masterpiece-94a94d6c3585

Η κληρονομιά του Silent Hill

Από το 1999 μέχρι και σήμερα το Silent Hill έχει επεκταθεί σε όλα τα μέσα. Η κληρονομιά του αποτελεί μια ποικιλία παιχνιδιών, ταινιών και spin-offs με πιο γνωστά τα survival horror games. Επιπλέον η καινούργια της προσθήκη έγινε γνωστή από την Konami το 2022 και η αναμενόμενη κυκλοφορία της είναι στις 8 Οκτωβρίου του 2024. Πριν την κυκλοφορία αυτή είναι σημαντικό να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας τις ρίζες των παιχνιδιών. Το πρώτο έκανε την κυκλοφορία του πριν από 25 χρόνια.

Silent Hill
Πηγή:https://www.silenthillmemories.net/sh1/maps_en.htm

Η ιστορία που τα ξεκίνησε όλα

Ο Harry Mason είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου Silent Hill. Η ιστορία του ξεκινάει όταν ξυπνάει ξαφνικά στο αυτοκίνητό του και δεν βρίσκει την υιοθετημένη του κόρη Cheryl. Συνεχίζοντας το ψάξιμο ο Harry γνωρίζει την Cybil Bennett, μια αστυνομικό η οποία υπόσχεται να βοηθήσει στον εντοπισμό της. Πέρα από την Cybil ο Harry συναντάει και άλλους αξιοσημείωτους χαρακτήρες, χάρη στους οποίους ανακαλύπτει όλο περισσότερα για την εξαφάνιση της κόρης του. 

Θα καταφέρει άραγε να σώσει την Cheryl πριν να είναι πολύ αργά; Η μοίρα της  είναι στα χέρια του παίκτη, καθώς ανάλογα με τα αντικείμενα που εντοπίζει, ξεκλειδώνει πέντε μοναδικά τέλη. 

Silent Hill
Πηγή:https://bloody-disgusting.com/editorials/3737540/silent-hill-ranking-definitive-all-video-games/

Το survival στοιχείο στα καλύτερά του

Ελάχιστα πυρομαχικά και health kits είναι σκορπισμένα στην πόλη του Silent Hill. Το παιχνίδι αυτό απαιτεί σωστή διαχείριση και αρκετό χρόνο για τον εντοπισμό των περισσότερων αντικειμένων. Όσο περισσότερα όπλα εντοπίσει ο παίκτης, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσει τα παράξενα πλάσματα. Παρ’ όλα αυτά η βία δεν είναι πάντα η λύση. 

Ένα ακόμα απαιτητικό στοιχείο του Silent Hill είναι τα tank controls, τα οποία υπάρχουν στα περισσότερα παιχνίδια εκείνης της εποχής. Σε συνδυασμό με τις περίεργες οπτικές γωνίες που έχουν οι κάμερες, το Silent Hill καταφέρνει να δυσκολεύει πολύ τον παίκτη. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση των ωρών πριν τον τερματισμό του παιχνιδιού. 

Διαβάστε επίσης  Total War: Warhammer

Τέλος, τα puzzles είναι η τελευταία πινελιά των developers στον τεράστιο καμβά δυσκολίας του Silent Hill. Υποδείξεις για τις λύσεις τους υπάρχουν στον χάρτη.

PS1 γραφικά

Μια τεράστια δόση νοσταλγίας περιτριγυρίζει τα γραφικά του Playstation 1. Παρόλο που θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε outdated, καταφέρνουν να προκαλέσουν μια μυστηριώδη και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα.  Σε αυτό βοηθάει και ο έξυπνος σχεδιασμός των τεράτων και τοποθεσιών της πόλης. Μερικές από αυτές είναι το νοσοκομείο, το σχολείο και η εκκλησία. 

Τελική Βαθμολογία

Ιστορία 7/10
Τρόμος 8/10
Χαρακτήρες 6/10
Gameplay 6/10
Replayability 9/10
Τελική Βαθμολογία 7,2 

Η συνέχεια της σειράς

Το Remake του Silent Hill 2 θα κυκλοφορήσει το 2024 για τα Windows και το Playstation 5.

Πηγές

Σπούδασα Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Πρώην ΤΕΙ). Με απασχολούν αρκετά οι τομείς της ψυχολογίας, του κινηματογράφου και του gaming. Είμαι λάτρης των ψυχολογικών θρίλερ, των αστυνομικών ταινιών εγκλήματος αλλά και της επιστημονικής φαντασίας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι