Τα καλύτερα Easter Eggs σε games

Κυριακή του Πάσχα και τι καλύτερο από το να θυμηθούμε μερικά από τα καλύτερα Easter eggs που συναντήσαμε σε games. Easter eggs ονομάζονται μικρά μυστικά σε κάθε game, τα οποία συνήθως έχουν αναφορές προς άλλα games ή ταινίες ή τέλος πάντων σε κάτι που είναι άξιο αναφοράς. Και επειδή οι περισσότεροι αυτή την ώρα τρώτε κάτι γλυκό μετά μετά το πασχαλινό τραπέζι, απολαύστε το πασχαλινό σας αυγό ανακαλύπτοντας μερικά από τα καλύτερα Easter eggs!

 

10 – Call of Duty: Black Ops II Classic Games

Στο Call of Duty: Black Ops II, στην πίστα Nuketown 2525 υπάρχουν κάποιες κούκλες. Αν καταφέρετε να πυροβολήσετε τα κεφάλια από όλες τις κούκλες, τότε θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε μερικά από τα πιο κλασικά games της Activision, όπως τα Pitfall 2, River Raid και Kaboom!.

9 – Crysis 2 χορός στο ασανσέρ!

Στο Crysis 2 σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι χοροί και πανηγύρια. Κι όμως σε ένα wtf? Easter egg σημείο του game, ανοίγετε ένα ασανσέρ και βλέπετε το παρακάτω:

Advertisements
Ad 14

8 – Doom 2: Το κεφάλι του John Romero

Ο άνθρωπος που μας χάρισε ένα από τα πρώτα και πιο επιβλητικά FPS, το Doom, είχε μια πολύ περίεργη ιδέα για την δεύτερη έκδοση του game. Πρόσθεσε σε ένα κρυφό σημείο, το κεφάλι του. Αρκετά ανατριχιαστικό, αν σκεφτεί κανείς ότι δείχνει να είναι ζωντανό!

7 – Silent Hill 2 Το τέλος με τον σκύλο

Το Silent Hill είναι μια σειρά γεμάτη τρόμο, φρίκη και άπειρες ώρες σπαζοκεφαλιών. Στο δεύτερο μέρος του franchise, ο παίκτης καλείται να ανακαλύψει στο τέλος ότι όλη η φρίκη που έζησε ήταν όλα σχέδιο ενός σκύλου; Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω την σκέψη των δημιουργών, αλλά πραγματικά δεν παύει να είναι ένα από τα πιο περίεργα Easter eggs!

Διαβάστε επίσης  Grand Theft Auto: Η Rockstar Games ετοιμάζει remasters

6 – Mega Man X Hadouken

Η Capcom την δεκαετία του 90 είχε 2 μεγάλα franchises. Το Mega Man και το Street Fighter. Και σκέφτηκε να τα αλληλοπρομοτάρει, τραβώντας την προσοχή των fans. Στο Mega Man X λοιπόν, είχε δώσει την δυνατότητα στον χαρακτήρα να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση του Ryu από το Street Fighter, Haduken. Για να το πετύχει αυτό ο παίκτης θα έπρεπε να πεθάνει αρκετές φορές, αλλά στο τέλος η ικανοποίηση της επίτευξης της κίνησης, ήταν όλα τα λεφτά.

5 – LoZ: ALTTP: Το μυστικό δωμάτιο του Chris Houlihan

Τον καιρό που η Nintendo σχεδίαζε την κυκλοφορία του Legend of Zelda: A Link to the Past, υπήρξε ένας διαγωνισμός, γνωστός ως Nintendo Power. Σε αυτόν, ο νικητής θα είχε την τιμή να συμπεριληφθεί το όνομα του σε ένα νέο game. Εν τέλει, ο νικητής με το όνομα Chris Houlihan, απέκτησε ένα μυστικό δωμάτιο στο νέο Legend of Zelda, το οποίο ήταν κάτι σαν δικλείδα ασφαλείας για το game, όταν υπήρχαν σφάλματα. Αντί να κρασάρει το game, ο παίκτης μεταφερόταν σε αυτό το μυστικό δωμάτιο.

4 – Diablo II Cow Level

Το περίφημο Cow Level είχε στοιχειώσει τα βράδια που περάσαμε στο original Diablo. Ένα επίπεδο που οι φήμες οργίαζαν ότι υπήρχε, εν τέλει αποδείχθηκε μύθος. Όλα αυτά μέχρι την κυκλοφορία του Diablo II, όπου το Cow Level ήταν γεγονός, και ο παίκτης μπορούσε να μεταφερθεί εκεί ακολουθώντας κάποια απλά βήματα.

3 – Atari 2600 και Adventure, του Warren Robinett

Κάποτε, δεν ήταν σύνηθες, να περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που εργάστηκαν επάνω σε ένα game, στους τίτλους. Αν υπήρχαν τίτλοι στο game. Έτσι ο Warren Robinett, γέννησε το είδος των Easter Eggs, βάζοντας το όνομα του σε ένα σημείο του game Adventure. Το παράδειγμα του ακολούθησαν πολλοί άλλοι, βάζοντας τα ονόματα τους μέσα στον κώδικα, ως ένα τρόπο αναγνώρισης!

Διαβάστε επίσης  Το Plague Inc. είναι ένα παιχνίδι...πανδημία

2 – Η μουσική του Totaka

Ένα από τα πιο διαδεδομένα, από άποψη έκτασης, Easter Eggs είναι η μουσική του Totaka. O Kazumi Totaka είναι συνθέτης της Nintendo και σχεδόν σε κάθε δουλειά που έχει κάνει, έχει κρύψει μέσα μια χαρακτηριστική μελωδία. Η μελωδία αυτή, γνωστή ως η μουσική του Totaka, είναι κάτι που οι gamers ψάχνουν να βρουν, όταν βλέπουν ότι ο Totaka έχει εργαστεί πάνω σε ένα game. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα από αυτό:

https://youtu.be/yc_xm9Tm51I

1 – Metal Gear Solid: Ο Psycho Mantis διαβάζει το μυαλό σου

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου Easter egg. Όταν το πρωτοσυνάντησα, είχα μείνει έκπληκτος. Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο creepy στιγμές στην ιστορία του gaming. Στο σημείο λοιπόν που στο πρώτο Metal Gear Solid, συναντάμε τον Psycho Mantis, κάτι δεν πάει καλά. Το Boss είναι ικανό να ξέρει την κάθε μας κίνηση, και ακόμη χειρότερα, φαίνεται να μας ελέγχει! Ακόμη πιο ανατριχιαστικό είναι ότι μπορεί να “μαντέψει” τι παιχνίδια έχουμε παίξει στο παρελθόν! Φυσικά πρόκειται για μια πολύ έξυπνη τεχνική, μιας και μπορεί να διαβάσει την memory card και να δει ποια games της Konami έχουμε κάνει save, και επίσης να διαβάζει τις κινήσεις μας από το controller. Η λύση; βγάζουμε την memory card και βάζουμε το χειριστήριο στο δεύτερο port.

 

Αυτά ήταν μερικά από τα καλύτερα Easter Eggs που συναντήσαμε ποτέ σε games! Τα δικά σας;

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και