Thief Deadly Shadows: Μια πρόταση με ελάχιστες απαιτήσεις

11 Ιανουαρίου 2023
Thief
Πηγή: Steam

Thief: Deadly Shadows

Μήπως αντιμετωπίσατε ποτέ το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και εγώ; Η αιτία του είναι ένας ξεπερασμένος, ως προς τα σύγχρονα δεδομένα, υπολογιστής. Ωστόσο, συνεχίζετε να επιθυμείτε ένα παιχνίδι με μέτρια γραφικά ή γραφικά εποχής, για να παίξετε στον υπολογιστή ή στο λάπτοπ σας; Σας έχω την λύση. Το όνομά της Thief: Deadly Shadows.

Το Thief: Deadly Shadows είναι ένα first (και third) person stealth game. Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2004, με δημιουργό την Ion Storm , εκδότη την Square Enix, και είναι το τρίτο παιχνίδι της ομόνυμης σειράς. Το Thief θυμίζει αρκετά το αρκετά γνωστό Assasin’s Creed ως προς το gameplay, ακολουθώντας την γνωστή φόρμουλα των stealth games. Το τελευταίο κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο Thief, ως reboot.

Γιατί το Deadly Shadows;

Το Thief: Deadly Shadows, πέρα από την retro αίσθηση που δίνει, είναι γνωστό πως είναι και από τα καλύτερα της σειράς. Για την εποχή του ανέπτυξε πολλά πεδία και τα γραφικά είναι ευχάριστα ακόμα και σήμερα. Προσπαθήστε λοιπόν να κρυφτείτε στις σκιές με μοναδικό σκοπό το loot, καθώς το παιχνίδι αυτό αναδιπλώνει μια ιστορία εποχής, η οποία είναι πιο περίπλοκη απ’ όσο δείχνει. 

 

Thief
Πηγή: Steam

Story 

Είσαι ο Garrett, ο αρχι-κλέφτης. Ο Garrett, που σπάνια τον βλέπεις και ποτέ δεν τον πιάνεις, είναι ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ. Είναι ικανός να περνάει κρυφά από κάθε φρουρό, να παραβιάζει κάθε κλειδαριά και να εισβάλλει στις πιο έξυπνα ασφαλισμένες κατοικίες. Ο Garrett κλέβει από τους πλούσιους και δίνει στον εαυτό του, βγάζοντας τα προς το ζην στη σκοτεινή και απειλητική Πόλη- Steam

Αρχικά, το παιχνίδι παίρνει μέρος σε έναν φανταστικό κόσμο που μοιάζει με μια διασταύρωση μεταξύ του ύστερου Μεσαίωνα και της βικτοριανής εποχής. Σε αντίθεση με το Deadly Shadows τα προηγούμενα παιχνίδια έστελναν τον Garrett κατευθείαν σε αποστολή. Τώρα έχουμε στην διάθεσή μας το στοιχείο της εξερεύνησης. Πλέον είναι επιτρεπτό να περπατάει στους δρόμους της πόλης μεταξύ των αποστολών, όπου μπορεί να κλέβει από τους περαστικούς, να κατασκοπεύει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης και να αναζητά δευτερεύουσες αποστολές. Το παιχνίδι εισήγαγε επίσης τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ προβολής πρώτου και τρίτου προσώπου και την ισοπέδωση σε τοίχους.

Διαβάστε επίσης  Πιστεύοντας στην καρδιά των καρτών: Yugioh Duel Links
Thief
Πηγή: Steam

Gameplay

Μπορείτε να κλέψετε αθώους για λάφυρα αποφεύγοντας τους φρουρούς ή σκοτώνοντάς τους. Τα λάφυρα και τα πυρομαχικά των όπλων μπορούν να κλαπούν απλά “αγγίζοντάς” τα, όταν είναι αρκετά κοντά. Τα κλειδωμένα δωμάτια και σεντούκια μπορούν να ξεκλειδώσουν μετά την ολοκλήρωση ενός μίνι παιχνιδιού παραβίασης κλειδαριών.

Διανύστε κρυφά τις αποστολές μέσα από τις σκιές, χωρίς να σας αντιληφθούν οι κοντινοί φρουροί. Όταν σας ανακαλύψουν,θα σας κυνηγήσουν και πιθανώς καταδιώξουν. Για να κάνετε τον ελάχιστο δυνατό θόρυβο θα πρέπει να προσέχετε το κάθε σας βήμα! Το παιχνίδι έχει αρκετά ανοιχτή δομή και μπορείτε να πετύχετε κάθε στόχος με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Με την ολοκλήρωση όλων των στόχων, ολοκληρώνετε την αποστολή. 

Thief
Πηγή: Steam

Απαιτήσεις συστήματος

ΕΛΑΧΙΣΤΟ: IBM PC ή 100% συμβατό, Windows 2000 ή Windows XP, Intel Pentium IV 1,5 GHz (ή ισοδύναμο AMD Athlon XP), 256 MB μνήμη συστήματος, 64 MB μνήμη βίντεο, Direct3D 9.0 και Pixel Shader 1.1, 100% συμβατή κάρτα ήχου DirectSound 9, 3.000 MB ελεύθερος χώρος στο σκληρό δίσκο, πληκτρολόγιο και ποντίκι.
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ: Intel Pentium IV 2,0 GHz (ή ισοδύναμο AMD Athlon XP), 512 MB μνήμη συστήματος, 128 MB μνήμη βίντεο, Direct3D 9.0 και Pixel Shader 1.1
Thief: Deadly Shadows δεν υποστηρίζει την αναπαραγωγή σε φορητούς υπολογιστές.

Πηγές:

  • https://thief.fandom.com/wiki/Thief:_Deadly_Shadows
  • STEAM

 

Σπούδασα Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Πρώην ΤΕΙ). Με απασχολούν αρκετά οι τομείς της ψυχολογίας, του κινηματογράφου και του gaming. Είμαι λάτρης των ψυχολογικών θρίλερ, των αστυνομικών ταινιών εγκλήματος αλλά και της επιστημονικής φαντασίας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του