Τι ξέρουμε για το Death Stranding

29 Απριλίου 2017

Η αλήθεια είναι ότι το Death Stranding είναι ένα από τα πιο hyped games των τελευταίων χρόνων. Και σίγουρα, το να υπάρχει ένας ενθουσιασμός γύρω από το συγκεκριμένο game είναι μια συγκρατημένη κατάσταση. Εξάλλου ο δημιουργός του, Hideo Kojima, δεν μας έχει δώσει σημάδια για το αντίθετο. Μετά την ακύρωση του Silent Hills, σίγουρα όλοι περιμένουν το επόμενο του βήμα.

Και το Death Stranding σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα, καθώς είναι η πρώτη δουλειά του Kojima, μέσω των Kojima Studios, μετά την επεισοδιακή του αποχώρηση από την Konami. Tο Death Stranding είχε ανακοινωθεί στην Ε3 το 2016, στα πλαίσια παρουσίασης των νέων τίτλων της Sony. Αυτό που ακολούθησε ήταν ύμνοι και ένας μεγάλος ενθουσιασμός για το game, όσο και για τον Kojima προσωπικά.

Οι λεπτομέρειες για το game είναι ελάχιστες, ακόμη και μετά από την κυκλοφορία μερικών teaser, πληροφοριών και φημών. Σίγουρα αυτό μας εξιτάρει περισσότερο και μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα.

Trailer και στιγμιότυπα

Το πρώτο trailer που είδαμε, όπως είπαμε, στην Ε3 του 2016, ήταν κάτι περισσότερο από 3 λεπτά. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να μας αποκαλύψει κάτι σχετικά με το νέο game, παρά μόνο ότι πρωταγωνιστής του θα είναι ο Norman Reedus. O Norman Reedus είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο The Walking Dead και ήταν ο πρωταγωνιστής και στο Silent Hills.

Advertisements
Ad 14

Ένα δεύτερο trailer, αυτή τη φορά λίγο πιο μεγάλο και σε ανάλυση 4K κυκλοφόρησε στο τέλος του 2016, στα The Game Awards. Σε αυτό, για ακόμη μια φορά, το game καθαυτό έμεινε στο σκοτάδι. Είδαμε τον Mads Mikkelsen από το Hannibal και τον σκηνοθέτη Guillermo Del Toro, και οι σκηνές μας προβλημάτισαν ακόμη περισσότερο. Να σημειώσουμε ότι ο Del Toro είναι ένας από το τρίο που συνεργάστηκε για το Silent Hills επί εποχής Konami. Παρ’ όλα αυτά, το trailer απογείωσε το hype για το game.

Διαβάστε επίσης  Τα Video Game Trailers της εβδομάδας

Από αυτά που μπορούμε να υποθέσουμε, είναι ότι τα γεγονότα του δεύτερου trailer, λαμβάνουν χώρα πριν τα γεγονότα στο πρώτο. Το έμβρυο που εμφανίζεται στο δεύτερο είναι ο Norman Reedus, ο οποίος εμφανίζεται στο πρώτο βίντεο. Έχουν τα ίδια σημάδια στην κοιλιά και τις ίδιες χειροπέδες.

Τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό; Δεν έχουμε ιδέα. Ο Kojima είναι πολύ καλός στο να δημιουργεί μυστήρια. Και το πιο σημαντικό είναι ότι κάποια από αυτά τα κλιπ ίσως να είναι τελείως διαφημιστικά. Στο παρελθόν έχει κάνει το ίδιο με άλλα project, όπου τα trailers δεν είχαν συμπεριληφθεί στο τελικό game.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το game θα κυκλοφορήσει πριν το 2019.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα;

Gameplay

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά για το Death Stranding, παρά μόνο ότι θα είναι ένα open world action game, με πρωταγωνιστές τον Norman Reedus, τον Mads Mikkelsen και τον Guillermo Del Toro. Δεν είναι απίθανο, ο Kojima να μας δώσει ένα νέο στυλ open world game και να μην είναι το κλασσικό που γνωρίζουμε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τίτλος θα είναι κάτι που οι gamers θα το περιμένουν αλλά παράλληλα κάτι που δεν έχουν ξαναδεί. Επίσης ανέφερε ότι θα είναι αρκετά «ακραίο».

Αυτό όπως είναι φυσικό, εγείρει περισσότερες απορίες, παρά λύνει. Κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει, κάτι που όπως φαίνεται θα είναι πειραματικό.

Στην ιστορία του τίτλου, αναφέρεται ότι το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος ήταν ένα ξύλο, για προστασία. Στην συνέχεια έφτιαξε σχοινιά για να δένει πράγματα μεταξύ τους. Τα περισσότερα εργαλεία στα action games, σύμφωνα με τον Kojima, είναι ξύλα και σχοινιά. Στο Death Stranding, το όραμα του είναι να κάνεις τους ανθρώπους να επικοινωνούν, όχι με την χρήση ξύλων για προστασία αλλά με σχοινιά, ώστε να έρχονται πιο κοντά. Αλλά στην διάθεση τους θα έχουν και «ξύλα».

Διαβάστε επίσης  The Outer Worlds: Πρώτες εντυπώσεις – ένα πολύχρωμο κοκτέιλ με τα καλύτερα συστατικά του είδους

 

Στο Tokyo Game Show, ο Kojima δήλωσε ότι θα υπάρχει και ένας θηλυκός πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, και θα υπάρχει επιλογή για online coop game.

Η μηχανή γραφικών που στηρίζεται το game είναι η Decima, η οποία σχεδιάστηκε από την Guerilla Games. Σε αυτήν στηρίζεται και το Horizon: Zero Dawn. Ο Kojima έχει εκθειάσει την μηχανή γραφικών, ως μια τέλεια μηχανή γραφικών για σχεδίαση open world games. Το οποίο μπορούμε να το δικαιολογήσουμε από τις καλές κριτικές που πήρε το Horizon: Zero Dawn.

Αντίθετα με την φρικιαστική αισθητική των trailers, ο Kojima δήλωσε ότι το game δεν είναι σκοτεινό, και δεν πρόκειται για ένα horror game. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι gamers. Θα υπάρχουν και κωμικές στιγμές στην ιστορία του. Αυτό δεν είναι κάτι πρωτότυπο για τον Hideo Kojima, καθώς και στην σειρά Metal Gear υπήρξαν τέτοιες στιγμές.

Τι μπορεί να σημαίνει το Death Stranding;

 Όπως είπαμε, τα trailers δεν μας δίνουν στοιχεία για την ιστορία του τίτλου. Μπορούμε όμως από το περιβάλλον να υποθέσουμε κάποια πράγματα. Φράσεις του William Blake, αρκετές εμφανίσεις από χαλασμένες κούκλες, πετρελαιοκηλίδες, νεκρά θαλάσσια όντα, όλα αυτά μας δίνουν την εντύπωση ότι ο Kojima μας δίνει κάτι που έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το περιβάλλον.
Τα νεκρά καβούρια και τα πλοκάμια που ξεπροβάλλουν μας δίνουν την αίσθηση ενός post-apocalyptic σκηνικού, το οποίο ίσως κυριαρχείται από μηχανές. Οι επιρροές από το Horizon: Zero Dawn ίσως να είναι εμφανής, μετά την συνεργασία τους, όπου και εκεί συναντήσαμε μηχανικά ζώα.

Υπάρχει επίσης και ένα περίεργο μείγμα μελλοντικών σκηνικών και ιστορικών στιγμών. Στο πρώτο trailer όπως είπαμε πριν, κυριαρχή το φουτουριστικό στοιχείο. Στο δεύτερο όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Ενώ βλέπουμε ότι ο χαρακτήρας του Mads Mikkelsen φοράει μια σύγχρονη στολή, έχει μελλοντική τεχνολογία, και κάποια καλώδια τα οποία ελέγχουν τους απέθαντους στρατιώτες. Οι εν λόγω στρατιώτες φαίνεται να φοράνε στολές της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Ο κόσμος έξω από το τούνελ, δείχνει να προέρχεται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο επίσης.

Διαβάστε επίσης  Έρχεται το Monster Hunter Generations Ultimate

Το αν πρόκειται για game το οποίο πραγματεύεται ταξίδια στο χρόνο ή ένα παράλληλο κόσμο με διαφορετική ιστορία, δεν είναι ξεκάθαρο. Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να έχει λιγότερο μυστήριο, μιας και πρόκειται για τίτλο του Kojima. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να ξεψαχνίζουμε την κάθε λεπτομέρεια από τα trailer, με σκοπό να ανακαλύψουμε μικρά στοιχεία. Αυτό μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και