Ο οίκος Gucci στηρίζει τον ΟΗΕ στις γυναικείες δράσεις του.

οίκος Gucci
Πηγή εικόνας: Pinterest

 Ίδρυση της Μονάδας UN Women του ΟΗΕ

Ο οίκος Gucci σε μία μοναδική συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό. Ο ΟΗΕ είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1945). Το έργο του φτάνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Yπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα Ηνωμένα Έθνη και το Σύστημά τους (ειδικευμένοι οργανισμοί, ταμεία και προγράμματα) επηρεάζουν τη ζωή μας. Μάλιστα συμβάλλουν και στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Ο Οργανισμός εργάζεται πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμελιωδών ζητημάτων. Επιθυμεί να επιτύχει τους στόχους του και να συντονίσει τις προσπάθειες για έναν ασφαλέστερο κόσμο υπέρ της σημερινής και των επόμενων γενεών.

Ο Οργανισμός ίδρυσε την UN Women για να επιταχύνει την πρόοδο στην κάλυψη των γυναικείων αναγκών παγκοσμίως. Για πολλά χρόνια, ο ΟΗΕ αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις στις προσπάθειές του να προωθήσει την ισότητα των φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμπεριλαμβανομένης της ανεπαρκούς χρηματοδότησης δεν υπήρξε κανένας αναγνωρισμένος οδηγός για να κατευθύνει τις δραστηριότητες του σε θέματα ισότητας των φύλων.

Τον Ιούλιο του 2010, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιούργησε τις Γυναίκες των Ηνωμένων Εθνών (UN WOMEN). Την οντότητα των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, για την αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων. Με τον τρόπο αυτό, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ έκαναν ένα ιστορικό βήμα στην επιτάχυνση των στόχων του Οργανισμού για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Η δημιουργία των Γυναικών του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταρρύθμιση. Συγκεντρώθηκαν πόροι και εντολές για μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Διαβάστε επίσης  KORRES: Η ομορφιά της ανακύκλωσης

 

 

οίκος Gucci
Πηγή εικόνας: Pinterest

ΟΗΕ και γυναικείο φύλο

Η Μονάδα αυτή του ΟΗΕ για τις Γυναίκες, ετησίως συνεργάζεται με διάφορους ηγέτες του ιδιωτικού τομέα. Με πρόθεση για σχέδια στο μέλλον που αφορούν στην ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο. Στους φετινούς συνεργάτες ανήκουν ο πολυτελής οίκος Gucci μαζί με τον όμιλο Kering. Σε αυτόν ανήκει, η Microsoft και η PayPal. Επίσης και κάποιοι οργανισμοί νεολαίας απ΄όλο τον κόσμο, για να προωθήσουν μια δραματική επιτάχυνση της Ισότητας των Φύλων στο επερχόμενο φόρουμ για την Iσότητα των Γενεών. Η Φουμζίλ Μλάμπο-Νγκούκα,  η εκτελεστική διευθύντρια της Μονάδας του ΟΗΕ για τις γυναίκες, μίλησε για τη σημαντικότητα και την ανάγκη του φόρουμ στην έναρξη της συνεδρίασης του 2021.

Advertisements
Ad 14

Επιπλέον, τόνισε πως ο Covid-19 έχει επιδεινώσει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες από όλες τις πλευρές της γυναικείας ζωής, των κοριτσιών και των κοινοτήτων τους. Η έλλειψη της εκπαίδευσης για τα παιδιά, ειδικά τα κορίτσια, είναι πιθανό να έχει ως συνέπεια μόνιμες επιπτώσεις για μεγάλο αριθμό. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας έχουν επηρεάσει τις γυναίκες. Έτσι, εν μέσω αυτής της παγκόσμιας ανάγκης ο ΟΗΕ καλεί τους εταίρους από διάφορους τομείς, να γίνουν αρωγοί ώστε να αντιμετωπιστεί η ανισότητα. «Αυτή η ευρεία συμμετοχή εταίρων στους Συνασπισμούς Δράσης φέρνει νέα δύναμη και ενέργεια. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφορετικών ηλικιών και τομέων. Αυτές είναι δυνάμεις που μπορούν να σπάσουν τους παλιούς περιορισμούς, κατά των οποίων οι γυναίκες αγωνίστηκαν για πάρα πολύ καιρό», εξήγησε  σύμφωνα με το ΑΠΕ η Φουμζίλ Μλάμπο-Νγκούκα.

Διαβάστε επίσης  Αγκαλιά: Η αξία και οι θεραπευτικές της ιδιότητες.
οίκος Gucci
www.liberal.ca

Η συμμετοχή του οίκου Gucci

Τα θέματα που θα αναληφθεί δράση είναι φεμινιστικά κινήματα και ηγεσία. Σε αυτά ο Gucci ηγείται στον ιδιωτικό τομέα και η βία με βάση το φύλο, στην οποία εστιάζει ο όμιλος Kering. Για κάθε τομέα θα υπάρχουν συγκεκριμένα σχεδιαγράμματα για δράσεις που θα έχουν έμπρακτο αντίκτυπο στην ισότητα των φύλων εντός του χρονικού πλαισίου 2021 έως 2026. Ο οίκος Gucci, το 2013 μέσα από την πρωτοβουλία του Chime for Change υποστήριξε και προώθησε την ισότητα των φύλων. Μέχρι τώρα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 17,5 εκατομμύρια δολάρια. Στόχος του είναι να υποστηρίξει εκατοντάδες προγράμματα που υλοποιούνται υπό την καθοδήγηση γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο διευθυντής δημιουργικού του Gucci , Αλεσάντρο Μικέλε αναφερόμενος στο πρότζεκτ του οίκου το 2019 δήλωσε πως κάθε άνθρωπος γεννιέται ίσος. Όλοι έχουμε τη δύναμη να χρησιμοποιήσουμε τις φωνές μας για να  υπερασπιστούμε αυτό που πιστεύουμε. «Όταν συγκεντρωνόμαστε μαζί, γενιές και κοινότητες, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε πραγματική αλλαγή. Το θάρρος αυτής της γενιάς να εκφράζεται μου δίνει την ελπίδα ότι είναι δυνατό ένα μέλλον ελευθερίας και ισότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλεσάντρο Μικέλε.

οίκος Gucci
Πηγή εικόνας: Pinterest

 Το φόρουμ για την Ισότητα των Γενεών

Το Φόρουμ για την Ισότητα των Γενεών είναι παγκόσμια συνέλευση για την ισότητα των φύλων. Συγκαλείται από την Μονάδα του ΟΗΕ για τις Γυναίκες και συνδιοργανώνεται από τις κυβερνήσεις του Μεξικού και της Γαλλίας. Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και διεθνείς οργανισμούς. Φέτος διοργανώνεται στην Πόλη του Μεξικού από τις 29 έως και τις 31 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης  Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο ΚΠΙΝΣ

 


Πηγές Άρθρου:

  • www.in.gr (Τελευταία πρόσβαση: 10/3/2021 στις 20.30)
  • www.amna.gr (Τελευταία πρόσβαση: 10/3/2021 στις 20.30)
  • www.unwomen.org (Τελευταία πρόσβαση: 10/3/2021 στις 20.30)

Είμαι η Έλενα. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ηράκλειο Κρήτης, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω για να εκφράζω όλα όσα δεν μπορώ να πω. Ελευθερία για εμένα είναι να αποτυπώνω συναισθήματα και σκέψεις στο «χαρτί». Η μουσική και τα βιβλία με μαγεύουν. Δηλώνω αθεράπευτα ρομαντική και πειθαρχημένη. Στόχος μου είναι να κάνω πράξη το μότο ''If you can dream it , you can do it!''

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Psychic

«The Psychic»: Ένα εφιαλτικό ψυχολογικό θρίλερ στα μονοπάτια του «gore»

Στην εισαγωγική σκηνή του «Psychic» βρισκόμαστε στο 1959, κάπου στην
Joy Division

Μάντσεστερ: H μέλισσα, η μουσική και το ποδόσφαιρο

Αν πάει κάπου το μυαλό μας όταν μας μιλούν για