30 days song challenge: Θέμα #27 – Για βασανισμένες ψυχές

Μην κλαις γιατί τελείωσε, χαμογέλασε γιατί το έζησες… Αυτό είναι το μότο της αποψινής μέρας για όλες τις βασανισμένες ψυχές που ταλαιπωρήθηκαν από πάσης φύσεως δυσκολίες.

Την μουσική επιλέγει ο: Θωμάς Καμζέλης

Αν δεν εκπροσωπεί ο Corey Taylor (Slipknot) τις βασανισμένες ψυχές, τότε ποιος; Μάλιστα, σχετικά με το τραγούδι είχε δηλώσει:

Είναι ένα αργό, προσωπικό τραγούδι. Δεν θα αναφέρω ονόματα, είναι για κάποιον που με βοήθησε πολύ. Νόμιζα ότι ένιωσε τον ίδιο αλλά μετά με άφησε. Ταυτόχρονα, ήταν καλό που το έκανε, γιατί ήταν αυτή η τελευταία ώθηση που χρειαζόμουν για να καταλάβω τον εαυτό μου.

Οι στίχοι είναι αρκετά αυτονόητοι. Το ‘Snuff’ προέρχεται από το άλμπουμ του 2008 ‘All Hope Is Gone’, το οποίο έγινε χρυσό και πλατινένιο σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Με αυτόν τον δίσκο χτύπησαν το #1 στα charts σε 5 χώρες!


Την μουσική επιλέγει ο: Δημήτρης Κοκκότος

Είναι από τα πιο γνωστά τραγούδια ενός όχι ιδιαίτερα γνωστού καλλιτέχνη. Παρότι ανήκει στις βασανισμένες ψυχές, είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο ίδιος έπασχε από διάφορα σοβαρά ψυχικά προβλήματα που τον ανάγκαζαν να περνά μεγάλες περιόδους σε ψυχιατρικές κλινικές. Παράλληλα, όμως, ηχογραφούσε μόνος του τα άλμπουμ του συνήθως στο σπίτι του.. Σε αυτό το τραγούδι προσπαθεί να δώσει μια αισιόδοξη νότα, περισσότερο για να εμψυχώσει τον ίδιο του τον εαυτό, αν και η ζωή του μέχρι το τέλος της δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφη.. Ένας από τους μεγαλύτερους του fans ήταν ο Kurt Cobain.


Την μουσική επιλέγει ο: Γιάννης Πάσσαρης


Την μουσική επιλέγει ο: Αποστόλης Σαμακοβλής

Το Lost Boy ακούστηκε στην πέμπτη σεζόν του Sons Of Anarchy, στο τέταρτο επεισόδιο. Ο Opie πέθανε και αυτό το κομμάτι ακούγεται κατά τη διάρκεια της τελευταίας βόλτας του. Ακόμη και σήμερα, οκτώ (νομίζω) χρόνια από εκείνη τη στιγμή που το άκουσα πρώτη φορά, η καρδιά μου σπάει. Είναι ότι ο Opie ήταν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας; Είναι το κομμάτι που στιχουργικά είναι από τα πιο γεμάτα που έχω ακούσει; Δεν ξέρω. Πάντως είναι σίγουρα αφιερωμένο στις βασανισμένες ψυχές…

Διαβάστε επίσης  Το φαινόμενο "Θανάσης Παπακωνσταντίνου" επιστρέφει!


Την μουσική επιλέγει ο: Αλέξανδρος Τσιριγώτης


Την μουσική επιλέγει ο: Γιώργος Τσίρος

Μπορεί το εικοσάρικο πρόσφατα να συγκλόνισε όσους το άκουσαν, όμως θα γυρίσω στον προηγούμενο δίσκο του Bloody Hawk και στο ‘Βαρύ’. Ένα τραγούδι που ξεκινά με το “είσαι περήφανος για μένα;” και κορυφώνεται με τις γνωστές ηχητικές εκρήξεις του. Ειδικά στο σημείο με τον Παντελή, σίγουρα θα σε κάνει να λυγίσεις. Από τον Bloody Hawk, προς τις βασανισμένες ψυχές, με αγάπη…

 

Είμαι 20 ετών και σπουδάζω Ιστορικό και Αρχαιολογικό στο ΕΚΠΑ. Είμαι εθισμένος στη ροκ (και όχι μόνο) μουσική, γρατζουνάω που και που μια κιθάρα και αυτοχαρακτηρίζομαι ως σινεφίλ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης