Η γέννηση μιας μπάντας

 

monimas
@Monimas

 

Η δημιουργία μιας μπάντας ήταν, είναι και θα είναι κάτι απλό. Παρ’ όλο που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι μπάντες διαλύονται αρκετά συχνά και μάλιστα ανανεώνουν τακτικά τα μέλη τους, ώστε πολλές φορές μετά από χρόνια σχεδόν αν όχι όλα τα μέλη έχουν πλέον αλλάξει. Προσωπικά μπορώ σίγουρα να εκφράσω πως μία μπάντα δεν είναι απλά μερικοί επαγγελματίες και μη μουσικοί, που βρίσκονται μαζί για να παίξουν.

 

«Η μπάντα είναι οικογένεια. Είναι να μοιράζεσαι συναισθήματα και φόβους δίχως λέξεις. Είναι ένα δέσιμο πέραν της φιλίας, είναι αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεννόηση δίχως να χρειάζεται να κοιταχτείς. Η μπάντα είναι η μουσική. Και αν υπάρχει καλή χημεία, τότε υπάρχει και καλή μουσική».

Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω την δική μου μπάντα, ήμουν μόλις δεκατριών χρονών. Εγώ και άλλοι τέσσερις φίλοι μου. Θυμάμαι λεγόμασταν «Real Players». Αρκετά αστείο όνομα αλλά τότε μας φαινόταν πολύ φανταχτερό. Αυτό είναι και ένα ακόμη πρόβλημα μίας μπάντας – το όνομα. Μπορεί το όνομα να προκαλέσει την δημιουργία της, να προκαλέσει μέχρι και διαφωνίες, σίγουρα πάντως θα χρειαστεί είτε λίγα δεύτερα είτε αρκετό χρόνο που θα σπας το κεφάλι σου «Τι στο καλό μπορεί να είναι αυτό που μας ταιριάζει;».

groundzero
@Ground Zero

Φυσικά κατά τον σχηματισμό ενός σχήματος, οποιουδήποτε στυλ, καλό είναι πάντοτε να αναζητάς τους σωστούς μουσικούς. Φυσικά και δεν είναι ίσως τόσο ταιριαστό να συνεργαστείς με έναν μουσικό της jazz όταν θέλεις να παίξεις metal – εκτός κι αν είναι τόσο τυχερός που ο φίλος αγαπάει εξίσου και τα δύο είδη. Έπειτα και εφόσον μαζευτούν τα μέλη που θεωρητικά ταιριάζουν, αρχίζει το ερώτημα… «Και τώρα;».

Διαβάστε επίσης  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – single «Σημάδια» από το ομώνυμο άλμπουμ

Οι περισσότεροι αρχίζουν να προβάρουν πάνω σε ήδη υπάρχοντα κομμάτια δημιουργώντας με τον καιρό μία cover band η οποία κάνει live και γουστάρει να περνάει καλά με τον κόσμο που διασκεδάζει! Το άλλο είδος- συνήθως σε πιο ώριμης ηλικίας μουσικούς- είναι εκείνο που σπεύδει κατευθείαν στην δημιουργία δικών του κομματιών. Αυτό είναι που μπορεί να έρθει αμέσως και να υλοποιηθεί σχετικά σύντομα με σωστή διαχείριση. Υπάρχουν φυσικά και μπάντες που κάνουν ταυτόχρονα και τα δύο. Όλα σχετίζονται με τα άτομα, τον χρόνο που διαθέτουν και τους πόρους. Η έμπνευση έρχεται και φεύγει, αν και θεωρώ πως δεν γίνεται  να χαθεί η έμπνευση σε ένα δωμάτιο γεμάτο μουσικά μυαλά.

Σκαρφαλώνοντας την σκάλα της επιτυχίας, όλες μα όλες οι μπάντες πρέπει να έχουν οργάνωση, σεβασμό προς τα μέλη και πάνω απ’ όλα να εκτιμούν την δουλειά τους όταν εκείνη πρόκειται να παρουσιαστεί οπουδήποτε. Έχω ξαναγράψει για τα απλήρωτα live και της φιλικές δωρεές φίλων μουσικών τις οποίες θα αποφύγω να αναλύσω ξανά, αρκεί το ότι είναι άκρως απαραίτητο να αποφεύγονται. Τέλος, όπως κι αν καταλήξει τελικά αυτή η οποιαδήποτε μπάντα είναι σημαντικό το πως δημιουργήθηκε από το μηδέν. Όλοι σίγουρα μαθαίνουν και αποκτούν εμπειρία μέσα από αυτή. Το σημαντικό είναι πως όλοι μας αγαπάμε να ακούμε όλο και καλύτερες μουσικές μελωδίες στα αυτιά μας.

So get out there and rock on!

Ρίξτε μία ματιά στις σελίδες των φίλων μουσικών: Monimas και Ground Zero. Δύο εντελώς διαφορετικά στυλ που αξίζει να μοιραστώ μαζί σας!

Until next time…

Γεννημένη στα τέλη του '90, γεμάτη τρέλα και όρεξη για δημιουργία. Μεγάλη αγάπη για την μουσική και το ναρκωτικό μου; Η συγγραφή... Αγαπημένη παρέα μου, ένα καλό βιβλίο, στυλό, μπλοκάκια, ο γάτος μου και η μεγαλύτερη κούπα τσάι του σπιτιού. "Θέλεις ν' ακούσεις;" , το βιβλίο μου στο Wattpad. Ακούω και στο όνομα Αμέρσα. Κι όποιος ψάχνει; Βρίσκει... Κι όποιος ρωτάει; Μαθαίνει...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν