«Κάτοπτρα»: Η νέα δισκογραφική δουλειά του Σωκράτη Μάλαμα

21 Φεβρουαρίου 2017

Ο δίσκος «Κάτοπτρα» είναι η νέα δισκογραφική δουλειά του Σωκράτη Μάλαμα. Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Είναι εμπνευσμένη από τα θορυβώδη, που συμβαίνουν γύρω μας. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να μην τα καταγράψει και να μην τα ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ένας καλλιτέχνης που προβληματίζει και προβληματίζεται, που ψάχνει αφορμές και τρόπους να σε βάλει σε σκέψεις, να περπατήσεις σε νέα μονοπάτια.. Και βρίσκει πάντα τον πιο ιδανικό. Τη μουσική του.

Στον δίσκο εμπεριέχονται 14 καινούρια κομμάτια. Κάποια από τα οποία ερμηνεύουν η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Πέτρος Μάλαμας και η Λαμπρινή Καρακώστα. Τους στίχους  υπογράφουν οι Γιάννης Χαλιώτης, Φωτεινή Λαμπρίδη, Άρης Κεραμάρης, Ισαάκ Σούσης, Γιώργος Κλεφτόγιωργος, Πάνος Ηλιόπουλος και ο ίδιος ο Σωκράτης Μάλαμας.

Advertisements
Ad 14

Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει το βίντεο κλιπ του ομώνυμου τραγουδιού «Κάτοπτρα», τόσο για την καλλιτεχνική του ματιά, όσο και για την μικρή ιστορία που μοιράζεται ο καλλιτέχνης με το κοινό στο τέλος του βίντεο. Εκμυστηρεύεται πως εμπνεύστηκε το τραγούδι, και μας  ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς, με έναν κινέζικο μύθο…

Απόσπασμα των John Briggs και David Peat «Ο ταραγμένος καθρέφτης»

«Ένας αρχαίος κινέζικος μύθος λέει πως τα παλιά χρόνια, ο κόσμος των κατόπτρων και ο κόσμος των ανθρώπων δεν ήταν χωρισμένοι. Αυτό έγινε αργότερα… Εκείνες τις μέρες, τα όντα που κατοικούσαν μέσα στους καθρέφτες διέφεραν πολύ από τα ανθρώπινα όντα ως προς το χρώμα και τη μορφή, παρότι αναμειγνύονταν και ζούσαν αρμονικά.

Διαβάστε επίσης  Red Hot Chilli Peppers : Sick Love το νέο single ήρθε να προβληματίσει

Εκείνο τον καιρό μπορούσε οποιοσδήποτε να πηγαινοέρχεται ελεύθερα μέσα από τους καθρέφτες. Μια νύχτα όμως, οι κάτοικοι των κατόπτρων εισέβαλαν στη Γη απροειδοποίητα και επακολούθησε χάος… Τα ανθρώπινα όντα γρήγορα κατάλαβαν ότι οι κάτοικοι των κατόπτρων ήταν το χάος. Η δύναμη των εισβολέων ήταν μεγάλη και μόνο χάρη στις μαγικές ικανότητες του Κίτρινού Αυτοκράτορα έγινε δυνατόν να νικηθούν και να οδηγηθούν πίσω στους καθρέφτες.

Τα μάγια ήταν ισχυρά αλλά δεν θα διαρκούσαν αιώνια… Ο μύθος προειδοποίησε πως μια μέρα τα μάγια θα εξασθενήσουν και οι ταραγμένες φιγούρες  θα αρχίσουν να εξεγείρονται… Στην αρχή η διαφορά ανάμεσα στις μορφές των κατόπτρων και στις γνωστές μας μορφές δεν θα είναι παρατηρήσιμη.. Σιγά-σιγά όμως οι χειρονομίες θα ξεχωρίζουν, τα χρώματα και τα σχήματα θα αλλάζουν ως δια μαγείας και ξαφνικά ο κόσμος του χάους, που για πολύ καιρό έμεινε φυλακισμένος θα ορμήσει οργισμένα στον δικό μας. Ίσως αυτή η μέρα να έφτασε.»

Καλή ακρόαση!

Μαλωμένη με το πρωινό ξύπνημα, έχω αδυναμία στα παλιά σοκάκια της Άνω Πόλης, στη μυρωδιά των βινυλίων και στη μαύρη αβάνα... Ζω σε έναν δικό μου ιδανικό κόσμο, που οι μεγάλοι έρωτες κρατάνε, η σοκολάτα δεν παχαίνει και εξακολουθεί να υπάρχει ο Άι-Βασίλης. Όταν δε τραγουδάω βρίσκομαι πάνω στο σανίδι, όταν δεν βρίσκομαι πάνω στο σανίδι γράφω, και όταν δεν κάνω τίποτα από τα τρία είμαι ερωτευμένη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.