“Violence No Matter What” : Οι Avatar συναντούν την Lzzy Hale

 

Violence
Πηγή: Popnable

Με την βία εις βάρος των γυναικών και τον πλήρη φασισμό που επικρατεί σε πολλά κοινωνικά θέματα ανά τον κόσμο, η σουηδική μπάντα Avatar σε συνδυασμό με τα φωνητικά της Lzzy Hale (βασική τραγουδίστρια των Halestorm), αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους επανάσταση και να δείξουν την εναντίωση τους σε όλα αυτά, με ένα δυναμικό ντουέτο που μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε. Το “Violence No Matter What” , είναι ένα τραγούδι που ξεχειλίζει οργή και απαισιοδοξία για το “αύριο”…

Mε στίχο αιχμηρό σαν ξυράφι, οι Avatar με την Lzzy Hale, δε διστάζουν να κάνουν το δικό τους ξέσπασμα απελπισίας απέναντι στις συνθήκες που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Πανδημία, βία και η επιβολή πολιτικών απόψεων είναι μόνο μερικά απ΄τα θέματα που θέλησαν να συμπεριλάβουν στο κομμάτι τους, με το μήνυμα πως η φωνή τους πρέπει να γίνει η φωνή όλων μας.

Violence
Πηγή: Loudwire

Αν και το επίσημο βίντεο του “Violence No Matter What” εστιάζει κυριώς στο θέμα του άδικου και απάνθρωπου θανάτου της Μάχσα Αμίνι, η εικόνα που θέλουν να περάσουν οι στίχοι, αφορά γενικότερα ένα κοινό κακό αλλά και τις αδίστακτες περιστάσεις που πλέον ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα. Ένα βίντεο, γροθιά στο στομάχι, αποκαλύπτει τις πιο σκληρές εικόνες από τις εξεγέρσεις, που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, όσο και στην υφήλιο ολόκληρη. Γυναίκες που εκθέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο και σωροί πτωμάτων που έπεσαν στο βωμό για την ελευθερία της βούλησης και των δικαιωμάτων, είναι μόνο μερικά από όσα διαπραγματεύονται στο συνολικό εγχείρημα.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  5 τραγούδια που κάνουν τις βροχερές ημέρες πιο γλυκές
Ad 14

«Ένα πράγμα και ένα μόνο πράγμα. Είναι εντάξει να συζητάμε, να παλεύουμε και να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αλλά υπάρχει ένα όριο, και η γραμμή πρέπει να τραβήξει την εξουσία που ασκείται με βία, μια κοσμοθεωρία που δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς εχθρούς, μια υποσχόμενη επιστροφή σε μια κατασκευασμένη πρώην δόξα». Δήλωσε συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων ο Johannes Eckerström, τραγουδιστής των Avatar.

Οι Avatar κυκλοφόρησαν το νέο τους τραγούδι “Violence No Matter What”, που θα εμπεριέχεται στο επερχόμενο άλμπουμ τους “Dance Devil Dance”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου μέσω της Black Waltz Records. Πρόκειται για ένα επαναστατικό τραγούδι, που ήρθε για να περάσει τα δικά του μηνύματα και να αποδείξει πως ο φασισμός και ο φανατισμός δυστυχώς ανεβαίνουν ξανά στην εξουσία.

Ονομάζομαι Θεοδώρα και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στην όμορφη πόλη των Σερρών, ενώ από το 2014 ζω στο νησί της Θάσου με τον σύζυγο και τον γιο μου. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την αρθρογραφία και τη συγγραφή παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Έξυπνες πόλεις

Οι έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα

Οι έξυπνες πόλεις (smart cities) αποτελούν ένα από τα πλέον
self tan

Τα self tan που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά. Οι διακοπές σου,