«Migration»: O νέος δίσκος του Bonobo

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 κυκλοφόρησε επίσημα ο νέος δίσκος του Bonobo με τίτλο «Migration». Ο 40χρονος Βρετανός παραγωγός και μόνιμος κάτοικος του Los Angeles κυκλοφόρησε τον έκτο δίσκο του από τη δισκογραφική εταιρία Ninja Tune (όπως και όλους τους προηγούμενούς του). Ενδιαφέρουσες είναι οι συμμετοχές καλλιτεχνών στο «Migration» : Rhye, Chet Faker, Nicole Miglis (Hundred Waters) , Innov Gnawa.

«Ο προσωπικός ορισμός μου για την ταυτότητά μου υπάρχει σ’ αυτό το album, όπως και η θεματική της μετανάστευσης. Είναι ενδιαφέρον πως μπορεί κάποιος να πάρει την επιρροή από ένα μέρος του κόσμου και να προχωρήσει μ’αυτή την επιρροή ασκώντας ο ίδιος επιρροή σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Με τον χρόνο,η ταυτότητα ενός μέρους μπορεί και εξελίσσεται…», υποστηρίζει στο FACT Magazine.

O Bonobo στο album αυτό χρησιμοποιεί το ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες δουλειές του. Δηλαδή τα πολύ ωραία και προσεγμένα «samplαρίσματα»,τα περίτεχνα beats  και τις πετυχημένες συμμετοχές διάφορων εξαιρετικών vocalists.

Advertisements
Ad 14

Παράλληλα όμως αναπτύσει το ύφος του προσθέτοντας με μια άριστη αίσθηση του μέτρου επιρροές από είδη μουσικής με τα οποία δεν είχε ξανασχοληθεί. Απόδειξη αυτού το κομμάτι με τίτλο «Bambro Koyo Ganda». Εδώ, ακούμε έντονο το Αφρικάνικο  στοιχείο με τα φωνητικά  του Innov Ganda και με την παρουσία χορωδίας.

Επίσης, αυξημένο σημαντικά είναι το ηλεκτρονικό στοιχείο με τη χρήση πολλών synthesizers, ιδιαιτέρως στο κομμάτι  «No Reason» που εκπροσωπεί περισσότερο το στοιχείο αυτό. Όλα τα φωνητικά που ακούγονται σ’αυτό το album είναι πανέμορφα και τοποθετημένα ακριβώς εκεί που πρέπει συμβάλλοντας στην γενικότερη ατμοσφαιρική αίσθηση που εκπέμπει.

Διαβάστε επίσης  Πλανήτης «Burial»

Καταπληκτικά, περίτεχνα beats. Κιθάρες, τσέλα, βιολιά ολοκληρώνουν τον δίσκο «Migration». Σε γενικές γραμμές,αυτός δεν ξεφεύγει από τον καθιερωμένο ήχο του Bonobo. Αλλά σίγουρα παίρνει μια διαφορετική τροχιά από τους προηγούμενους,κάνοντάς τον έναν must listen για όλους τους λάτρεις των εναλακτικών (και μη) ειδών μουσικής!

Προσωπικά αγαπημένα : Figures , Second Sun , Bambro Koyo Ganda, No Reason.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν η μουσική του μπορεί να χαρακτηριστεί ως Trip Hop, Downtempo, Electronica,Acid Jazz και ολίγον Garage. Βασίζεται κυρίως στην δειγματοληψία (sampling) παλιών Jazz και Folk δίσκων. Ο Bonobo υπέγραψε στην Ninja Tune του Coldcut, ιδρυτή και επίσης παραγωγού και DJ το 2001. Κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο με τίτλο «Animal Magic»,το 2000.

Έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας με αποκορύφωμα το 2013, σε ένα κατάμεστο Votanikos Live Stage, με την καταπληκτική,πλήρη μπάντα που έχει δημιουργήσει και τα επίσης καταπληκτικά visuals που ολοκλήρωσαν την φοβερή εκείνη εμπειρία.

Δισκογραφία 

  • Animal Magic (2000)
  • Dial “M” for Monkey (2003)
  • Days to Come (2006)
  • Black Sands (2010)
  • The North Borders (2013)
  • Migration (2017)

Αθηναίος,29 ετών.
Συνθέτης / Μουσικός Παραγωγός / Sci-fi Nerd / Μ'αρέσει και η μπάλα / Και να προτείνω μουσικές σε φίλους μέχρι να με σιχαθούν.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε