Downtown: Ο πρώτος τους δίσκος είναι εδώ να σε ταξιδέψει

28 Ιανουαρίου 2021

Εντάξει, έχει περάσει κοντά ένας μήνας από όταν οι Downtown έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο, αλλά λένε πως ποτέ δεν είναι αργά. Για αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα πιο ανερχόμενα σχήματα της χώρας. Oι Downtown, έντυσαν μουσικά την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη, ανέβαζοντας ένα – ένα τα κομμάτια του Shit City. 8 κομμάτια,  8 πόλεις. Βελιγράδι, Νάπολη, Σόφια, Αθήνα, Λονδίνο, Νις, Τίρανα και Μανίλα. Με 2 εντυπωσιακές συμμετοχές (Vlospa, Buzz) που δείχνουν τη δυναμική του συγκροτήματος.

Ποιοι είναι οι Downtown

Oι Downtown είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από 4 MCs. Azazel, Nume, Μακελειό και Xίτσκοκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και την πρώτη του Φλεβάρη του ’20 κυκλοφόρησαν το πρώτο κομμάτι – κλιπ τους μέσα από το κανάλι τους. Για συγκρότημα με ούτε έναν χρόνο ζωής, οι δουλειές που κυκλοφόρησαν είναι πάρα πολλές και πολύ προσεγμένες, ενώ η απήχηση ήταν τεράστια από την πρώτη στιγμή. Σε αυτό όμως βοήθησε αρκετά και κάτι ακόμα.

Τα sessions του DOF, που τρέχουν και αυτά έναν χρόνο τώρα είναι ίσως το πιο σημαντικό γεγονός σχετικά με την εγχώρια ραπ μέσα στο ’20. Το drill έγινε το πιο hot rap genre φέτος και ένα σωρό MCs (κυρίως από Θεσσαλονίκη) αναδείχθηκαν και γνώρισαν πανελλαδική αναγνώριση συμμετέχοντας σε κάποιο session. Το session του Nume, που ακολούθησε αυτό του Bloody Hawk και ακολουθήθηκε από αυτό του Μικρού Κλέφτη έκανε πάταγο. Ακόμα και σήμερα, για μένα παραμένει το καλύτερο (ίσως μαζί με του Wang) από τους “άγνωστους” ράπερ που γνωρίσαμε μέσα από αυτό το πρότζεκτ.

To Δεν Συγκρινόμαστε αριθμεί πλέον 1.5 εκατομμύριο views και ήταν για πολύ κόσμο η πρώτη γνωριμία με τους Downtown. Το Shit City ωστόσο, ήταν η καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσουμε και τα 4 μέλη και να συνειδητοποιήσουμε πως οι Downtown ήρθαν για να μείνουν.

Διαβάστε επίσης  H Aννα Μπουρμά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Shit City

To Shit City έκανε πρεμιέρα με το Belgrade. Οι 4 MCs επιδεικνύουν το επιθετικό στυλ τους και τις ικανότητες τους στο drill και τον Dof να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του με το beat. Το clip που συνοδεύει το κομμάτι ήταν το κερασάκι στην τούρτα με το κομμάτι να δημιουργεί προσδοκίες για τα επόμενα.

Προσδοκίες, που ίσως και να ξεπεράστηκαν. Το ταξίδι συνεχίζεται σε Νάπολη, Σόφια και Αθήνα. Στα 2 πρώτα το Μακελείο δείχνει το ταλέντο του και στις παραγωγές. Στην Αθήνα έχουμε beat από τον Δημήτρη Κουφουδάκη των Fer De Lance – μια ακόμα απόδειξη του σεβασμού και της εκτίμησης που χαίρουν οι Downtown από πιο φτασμένους rappers. Ειδικά στο Athens τα flows είναι σε τρομερά υψηλό επίπεδο και πράγματι θυμίζουν Fer De Lance.

To ταξίδι συνεχίζεται στην Ευρώπη. Λονδίνο μέσω Πάτρας και Γαλλία, Νις παρέα με τον Vlospa. H πρώτη συνεργασία του δίσκου σίγουρα έκανε θόρυβο με τον Vlospa να βρίσκεται αυτή τη φορά στην άλλη πλευρά – ήταν αυτός το όνομα -έκπληξη που έκανε αίσθηση. Επιστροφή στα Βαλκάνια με τα Τίρανα (Azazel & Nume σε αυτό, με beat από Μακελειό) και κλείσιμο σε πιο εξωτικά μέρη. Μπορεί να φταίει η ιδιαίτερη αδυναμία που έχω στους Zoro&Buzz, αλλά το Μanila ήταν το προσωπικό αγαπημένο του δίσκου. Η συμμετοχή του Buzz ήρθε και κόλλησε υπέροχα με το ύφος του Μακελειού, τόσο σε μπιτ όσο και στίχο και το εικόνικο ταξίδι μέσα από το Shit City φτάνει στο τέλος του.

Το μέλλον τους ανήκει

Αν ένα πράγμα πρέπει να κρατήσουμε από τον δίσκο, είναι πως οι Downtown δεν μοιάζουν για πυροτέχνημα. Το στυλ τους είναι αρκετά ξεχωριστό και δεδομένα το drill είναι πολύ μοδάτο αλλά το Shit City είναι κάτι παραπάνω από ένας drill δίσκος με δυναμικά και γρήγορα πατήματα. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά 4 νέων παιδιών, είναι η άποψη που έχουν για τον κόσμο και τη μουσική. Και το κοινό υποδέχθηκε θερμά αυτή την προσπάθεια και περιμένει τα ακόμα καλύτερα.

Διαβάστε επίσης  Σου δίνουμε τις πρώτες λέξεις, συνέχισε τον στίχο

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en