Διεθνής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας για νέους με λιγότερες ευκαιρίες στην Ευρώπη

Διήμερη διεθνή συνάντηση με εκπροσώπους Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στο πλαίσιο του έργου «e-VENTURE –Προώθηση της επιχειρηματικότητας για νέους με λιγότερες ευκαιρίες στην Ευρώπη».

Η συνάντηση, με τη συμμετοχή των Οργανώσεων EvehoFundacio από την Ισπανία (leader), Liberamente από την Ιταλία και Predict από την Ρουμανία, ολοκληρώθηκε με την σύμφωνη γνώμη των εταίρων ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και τον καταμερισμό των εργασιών που αναλαμβάνει ο κάθε εταίρος.

Το Ε-Venture στοχεύει στην «Προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στην ΕΕ, μέσω μεθοδολογιών gamification και νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ και συγκεκριμένα κάτω από την δράση «Συμπράξεις συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας».

Ειδικότερα, το έργο στοχεύει στην:

  • Ανάπτυξη εκπαιδευτικών εργαλείων και καινοτόμων ψηφιακών μεθοδολογιών προωθώντας την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων με λιγότερες ευκαιρίες που είναι δικαιούχοι του έργου.
  • Απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων από τους εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας, προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τους νέους με λιγότερες ευκαιρίες, κατά τη διαδικασία της δημιουργίας επιχειρηματικών ιδεών ή κοινωνικών σχεδίων.
  • Προώθηση της αυτονομίας των νέων με λιγότερες ευκαιρίες που είναι δικαιούχοι του έργου, και στην
  • Προώθηση της απασχολησιμότητας των δικαιούχων του έργου.

Το E-VENTURE περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία δύο κύριων αποτελεσμάτων:

  1. Ανάπτυξη του “e-VENTURE TrainingCourseGuide”, στόχος του οποίου είναι να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για τους τομείς της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης επιχειρήσεων, ψηφιοποίησης.
  2. Ανάπτυξητου “e-VENTURE Gamified Experience”. Μέσω του ψηφιακού παιχνιδιού ‘START-UP QUEST BAKERY’ οι νέοι έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας με διαδραστικό τρόπο, αποκτώντας πρακτικές γνώσεις και πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρηματικές δεξιότητες.
Διαβάστε επίσης  Χώρες με ελληνικά ονόματα ή που προέρχονται από την ελληνική γλώσσα

Για περισσότερες πληροφορίες: Χριστίνα Μόρθανου,Τμήμα Ανάπτυξης ΑΡΣΙΣ, 231 052 6150

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι