Swing for Hope 2016: Ένα review των στιγμών του φεστιβάλ

swing for hope

To Σάββατο πρώτη Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση, “Swing for hope Festival”, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών. Ένα μουσικοχορευτικό, μαγευτικό θέαμα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Επιδίωξη του φεστιβάλ η οικονομική υποστήριξη των σκοπών, του ευρύτερα γνωστού εθελοντικού οργανισμού, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και για πρώτη φορά για τον συγκεκριμένο θεσμό, των “Γιατρών χωρίς σύνορα“. Το “Swing for hope” δημιουργήθηκε τo 2010 από τους Αthens Swing Cats τα οποία μέλη της ομάδας χόρεψαν στους ρυθμούς  επτά πολύ γνωστών μουσικών σχημάτων της ελληνικής Swing σκηνής. Mε παρουσιαστή της βραδιάς τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα Άρη Γραικούση «ταξιδέψαμε» σε μουσικοχορευτικά μονοπάτια μιας αλλοτινής, μα τόσο ενδιαφέρουσας εποχής.

Τη βραδιά άνοιξε ο Γιώργης Χριστοδούλου με τη μαγευτική του φωνή, ερμηνεύοντας επιτυχίες της εποχής135_album1 αλλά και προσωπικών συνθέσεων από τα τελευταία του δισκογραφικά πονήματα.

Τη σκυτάλη πήραν οι Diminuita Le Petit Big Band, μια από τις πρώτες gypsy jazz μπάντες στην Ελλάδα, που μας ξεσήκωσαν με τις πρωτότυπες Swing συνθέσεις τους.

Advertisements
Ad 14

Οι Xenia Gargali & Plastelini MusikLab μας χάρισαν ορισμένες πολύ όμορφες στιγμές με τα  έντονα pop, jazz, soul και funk στοιχεία της μουσικής τους.

Οι μαγευτικοί  Swing Shoes & Sugah Spank με το swing, gypsy jazz, rock, gospel ηχόχρωμα των συνθέσεων τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, εισπράττοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Ilias & the Notorious Troupe. Το αγαπημένο συγκρότημα της εγχώριας swing σκηνής, που κυριολεκτικά απογείωσε τον κόσμο που παραβρέθηκε στο Μέγαρο μουσικής το Σάββατο το βράδυ.

Διαβάστε επίσης  Πώς ταξίδευαν οι Βίκινγκς χωρίς όργανα πλοήγησης;

Οι Αθηναίοι Vanila Swing, το γκρούπ που παντρεύει πολλά μουσικά είδη με κύριο συστατικό το rock΄n΄roll, καθήλωσε το κοινό με τις όμορφες συνθέσεις του.

Trio Tapi, η μπάντα με το ευφάνταστο όνομα και τις πρωτότυπες διασκευές, μάγεψε και καθήλωσε

Τέλος, οι μαθητές των “Αthens Swing Cats” του Μπεν Λιμπρόζο και της Ζοζεφίν Γιαννακοπούλου, μας ξεσήκωσαν με τις μαγευτικές φιγούρες του lindy hop, του charleston της δεκαετίας του 1920, της jazz του Μεσοπολέμου και του burlesque.

Μια όμορφη και ξεχωριστή βραδιά, για έναν ακόμα πιο όμορφο σκοπό. Ο κόσμος πραγματικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών, γεμίζοντας την αίθουσα Bunquet του Μεγάρου, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες.

 

Απόφοιτος ΕΑΠ. Πρόγραμμα σπουδών: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Μουσική και διάβασμα τα χόμπι μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην