HerΜa Conference: Έρχεται για ένα τριήμερο στην Ελευσίνα

Τη φιλοξενία του 4ου Συνεδρίου διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς HerMa Conference θα αναλάβει η Ελευσίνα το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου. Μια ρηξικέλευθη και, συνάμα, βιωματική προσέγγιση αναφορικά με το μέλλον και τη διαχείριση του πολιτισμού θα λάβει χώρα σε υψίστης σημασίας εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

HerMa Conference

Τιμώμενη χώρα στο συνέδριο HerMa Conference θα είναι η Ιταλία, ενώ πέντε στον αριθμό θα είναι οι θεματικές συζητήσεις γύρω από αυτό. Ισάριθμες προβλέπονται οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, με τους εισηγητές που θα παραστούν, να αγγίζουν τους τριάντα. Μεταξύ άλλων, δεκαπέντε πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι ειδικοί διεθνώς θα παρουσιάσουν για τρεις συνεχόμενες ημέρες θέματα, που αφορούν τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλα αυτά γύρω από τον άξονα μιας αρκετά ενδιαφέρουσας και επίκαιρης θεματικής ενότητας: ”Μνημεία σε Ερείπια-Ερείπια ως Μνημεία”.

Με τη διεξαγωγή του συνεδρίου έχει επιφορτιστεί ο Οργανισμός Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με ποικίλους φορείς. Πρώτα και κύρια, με το δήμο Ελευσίνας και, ακολούθως, με το πανεπιστήμιο του Kent, τον ΟΠΑ, τον οργανισμό Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Φεστιβάλ Αισχύλεια. Μέσω αυτής της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των φορέων αξιοποιούνται επιτυχημένα χώροι με πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα. Αυτοί μετατρέπονται, τοιουτοτρόπως, σε πυρήνες σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, δημιουργίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής συμμετοχής.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Heritage Management Organisation) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό εκπαίδευσης και έρευνας. Αναγνωρισμένοι ελληνικοί και διεθνείς φορείς τον υποστηρίζουν, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού ως πηγή μάθησης, πολιτισμικής ταυτότητας, συλλογικής συνείδησης και άνθησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

HerMa Conference

Οι πέντε Θεματικές Ενότητες της HerMa Conference

  •  Θεωρητικές Προσεγγίσεις / Συντονιστής: Β. Γκανιάτσας

  •   Νομική Προστασία Πολιτιστικών Αγαθών / Συντονιστής: Ειρ. Σταματούδη

  •   Εκπαίδευση / Συντονιστής: M. Corbishley

  •   Πολιτιστικό Τοπίο και Τοπικές Κοινότητες / Συντονιστές: Λ. Στεφάνου & A. Αναγνωστόπουλος

  •  Τεχνολογικές Εξελίξεις / Συντονιστής: I. Λυριτζής

 

Διαβάστε επίσης  Κυνήγι μαγισσών: ένα σώμα στην πυρά

Στο περιθώριο του συνεδρίου, τέλος, θα διαδραματιστεί και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων:

  1. HerMa Market: Πρόκειται για εταιρικό φεστιβάλ, το οποίο φέρνει κοντά πρωτοπόρους οργανισμούς και ιδρύματα με τον τομέα των επιχειρήσεων. Απώτερος σκοπός η δημιουργία και προβολή μελλοντικών έργων, τα οποία θα διαμορφώσουν το σύγχρονο πολιτισμικό τοπίο.
  2. HerMa Eleusis: Visions for Heritage: Ανοιχτός διάλογος με το βάρος να πέφτει στη δημιουργία ενός πλαισίου συζήτησης σχετικά με τις κοινωνίες και το σημαίνοντα ρόλο τους σε κάθε απόπειρα διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  3.  HerMa Aeschylus: The eternal battle: Αναπαραστατικές τέχνες γύρω από το έργο του σπουδαίου τραγωδού Αισχύλου.
  4.  HerMa Photos: Capture Heritage images: Έκθεση φωτογραφίας με εκ νέου ανάγνωση, συλλογισμού και οραματισμού πάνω στο πολιτιστικό τοπίο.
  5.  HerMa: Industrial Heritage: Πολιτιστικός περίπατος στην πόλη της Ελευσίνας.

 

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ellada/politismos/story/819007/herma-conference-erxetai-to-4o-diethnes-synedrio-diaxeirisis-politistikis-klironomias

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014.
Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα