Ζωντανή μετάδοση απο την NASA στο Youtube

18 Ιανουαρίου 2017

18/1/2017  12:20 πμ

Με μια απλή πρόσβαση στο internet έχει ο καθένας αυτήν την ώρα την δυνατότητα να παρακολουθήσει τον πλανήτη Γη στον οποίο κατοικούμε από τα “μάτια” της NASA μέσω της ζωντανής μετάδοσης που κάνει στο Youtube! Η μετάδοση έχει ξεκινήσει εδώ και 4 ώρες και αποτελεί “ένωση” χιλιάδων ατόμων που στέλνουν χαιρετίσματα από την χώρα τους στο chatroom δίπλα από το βίντεο.

Advertisements
Ad 14

Η αναμετάδοση γίνεται από τον Internation Space Station/ISS (Διεθνής Διαστημικός Σταθμός) που αποτελεί έναν σταθμό ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη και του οποίου η συναρμολόγηση ξεκίνησε το 1998 και αφορά στην συνεργασία των διαστημικών οργανισμών NASA των ΗΠΑ, Roscosmos Ρωσίας, JAXA Ιαπωνίας, CSA Καναδά και EΟΔ Ευρώπης. Είναι ορατός σε εμάς από γυμνό μάτι καθώς η απόστασή του από την επιφάνειά της κυμαίνεται μεταξύ 319,6 και 346,9 χιλιομέτρων και μεγέθους 109μ x 51μ x 20μ. Ενδιαφέρον έχει η ιδέα πως λόγω του ότι η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ΔΔΣ βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά! Ο ΔΔΣ κατοικείται συνεχώς από τότε που το πρώτο πλήρωμα μπήκε στον σταθμό στις 2 Νοεμβρίου 2000, παρέχοντας έτσι συνεχή ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα. Μάλιστα ο ΔΔΣ είναι αναμφισβήτητα η πιο δαπανηρή ανθρώπινη κατασκευή που κατασκευάστηκε ποτέ, με κόστος περί τα 120 δισεκατομύρια ευρώ καθώς επίσης η ύπαρξη και η λειτουργία του είναι αποτέλεσμα μιας από τις πιο σημαντικές διεθνείς συνεργασίες στη σύγχρονη ιστορία.

Διαβάστε επίσης  Transhumanism: Ένα βήμα πριν;

Αποτέλεσμα των μεγάλων ανακλαστικών επιφανειών που διαθέτει ο σταθμός είναι το γεγονός πως αντανακλά έντονα το ηλιακό φως και είναι ορατός από τη γη ως ένα από τα πιο λαμπρά, κινούμενα αντικείμενα στο νυκτερινό ουρανό (συγκεκριμένα, όταν το ύψος του ΔΔΣ είναι μεγαλύτερο από 15ο ξεπερνά σε λαμπρότητα τα φωτεινότερα αστέρια του ουρανού). Για να μπορέσει κάποιος να διακρίνει και να παρατηρήσει τον ΔΔΣ χρειάζεται να τον “αναζητήσει” τις ώρες μετά τη Δύση ή πριν την Ανατολή του ηλίου, όταν ο ουρανός είναι ακόμη σκοτεινός. Προφανώς υπάρχει η προϋπόθεση ο σταθμός να βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα του παρατηρητή.

Μάθετε περισσότερα:

International Space Station

Βικιπαίδεια, ΔΔΣ

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην