Αλλεργίες της άνοιξης : Πώς να προστατευτείτε

 

αλλεργίες
Πηγή εικόνας: onmed.gr

Οι αλλεργίες είναι ένα συχνό φαινόμενο το οποίο παρατηρείται συνήθως κατά τους ανοιξιάτικους μήνες. Το κάθε άτομο παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα τα οποία οφείλονται σε διάφορους λόγους. Υπάρχουν πολλά δέντρα, όπως η ελιά, η καρυδιά και η βελανιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν αλλεργίες. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ρύπων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, η γύρη αλλοιώνεται προκαλώντας σοβαρότερα προβλήματα σε όποιον έχει αλλεργία. Υπάρχει, όμως, τρόπος να προστατευτείτε αν λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

  • Το πιο σημαντικό είναι να αερίζετε το εσωτερικό του σπιτιού. Ο χώρος στον οποίο ζείτε είναι πολύτιμος γιατί εκεί περνάτε τις περισσότερες ώρες. Για αυτό καλό θα ήταν να φροντίσετε να ανοίγετε τις πόρτες έτσι ώστε να ανανεώνεται το οξυγόνο.
  • Την περίοδο της άνοιξης καλό θα ήταν να μην απλώνετε έξω τα ρούχα. Ίσως ακούγεται περίεργο αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι λογικό. Την άνοιξη, στην ατμόσφαιρα υπάρχει γύρη και με το να έχεις έξω τα ρούχα μπορεί να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και να σου προκαλέσει αλλεργίες.
  • Οι βιταμίνες θα σας βοηθήσουν. Βιταμίνες όπως οι βιταμίνες C και E μπλοκάρουν την παραγωγή των ισταμινών και έτσι αντιμετωπίζουν τις αλλεργίες. Πάντα να σκέφτεστε ότι η λήψη αντιοξειδωτικών βιταμινών θα καλυτερέψει τον οργανισμό σας.
  • Άλλη μια σημαντική συμβουλή που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι μια συγκεκριμένη συνταγή smoothie. Συγκεκριμένα, αν φτιάξεις ένα ρόφημα από μήλο, καρότο και κλωναράκια από σέλινο και το πιεις θα δημιουργηθούν αντισώματα στον οργανισμό σου. Αυτό το smoothie είναι αντιαλλεργικό και είναι μια αξιόπιστη συνταγή.
  • Περιορίστε τις βόλτες στην εξοχή. Ειδικά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο θέλεις να βγεις και να απολαύσεις τη φύση επειδή ξεγελιέσαι από τον ωραίο καιρό. Όμως, αυτούς τους μήνες υπάρχει πολλή γύρη η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Για αυτό θα ήταν καλύτερο να πηγαίνετε εξορμήσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχει μικρότερη ποσότητα γύρης.
Διαβάστε επίσης  Η γυμναστική στην ζωή μας
αλλεργίες
Πηγή εικόνας: onmed.gr
  •  Τέλος, είναι απαραίτητο να αναφερθεί μια σχετικά καινούρια αλλά όχι και τόσο γνωστή μέθοδος που μπορεί να κάνει θαύματα. Αυτή η μέθοδος είναι ο Βελονισμός και είναι μια κινέζικη πρακτική. Στον βελονισμό σε τζιμπάνε με μικρές βελόνες στο σώμα σου, χωρίς να πονάς, και στην ουσία σου ρυθμίζουν την ενέργεια του σώματός σου. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει πολλές παθήσεις αλλά μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα αν έχεις αλλεργίες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν