Εκδηλώσεις για την υγεία του δέρματος

Η υγεία μας είναι στο χέρι μας, πόσο μάλλον όσον αφορά το δέρμα! Το ταξίδι αυτό είναι πολλές φορές δύσκολο. Μαζέψαμε λοιπόν δύο εκδηλώσεις που αξίζει να τις παρακολουθήσετε.

Εβδομάδα Δωρεάν Δερματολογικού Ελέγχου (8-12 Μαΐου)

Σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο που περιβάλλεται από θάλασσα το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία. Η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Εθελοντές δερματολόγοι από όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Φέτος η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί 8-12 Μαΐου 2017.

Advertisements
Ad 14

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν. Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και συγχρόνως καθιερώνει τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο ως τον κατεξοχήν ειδικό του δέρματος. Η εθελοντική αυτή συμμετοχή των δερματολόγων, συμβάλλει στην πρωτογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο.

Πηγή: Euromelanoma Greece

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ψωρίαση και Γυναίκα” (15 Μαΐου)

Εκδήλωση με θέμα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» και ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε μία διαφορετική ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ψωρίαση και Γυναίκα».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Δρ Μαρίνα Παπουτσάκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Επιμελήτρια Α’ – Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός», καθώς και η Δρ Τίνα Κουκοπούλου, Τοπογράφος Μηχανικός – Πρόεδρος «Επιδέρμια».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15.05.2017 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημών, Βουλής 44Α Αθήνα (μετρό Συντάγματος). Την εκδήλωση θα προλογίσει η Δρ Εύη Μπάτρα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Πρόεδρος ΣΕΕ. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα προσέλευσης: 18:45.

 

Διαβάστε επίσης  Ευεξία: Σύμμαχος της η παραλία

Νέα γιατρός. Ενδιαφέροντα εκτός ιατρικής : σινεμά, ταξίδια, χορός και κατά καιρούς συνειδητοποίηση / αποδοχή της μη ύπαρξης νοήματος της ζωής à la Camus. Για τους φίλους Υβέτ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για