Εθελοντική Αιμοδοσία: 10 λεπτά αρκούν

Εθελοντική

Εν καιρώ πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λογικό και επόμενο είναι οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων της χώρας να είναι άδειες και η οποιαδήποτε οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία να αναβάλλεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επείγοντα και μη χειρουργεία να ακυρώνονται, άτομα που χρήζουν μετάγγισης αίματος ή παραγωγών του (όπως άτομα με Μεσογειακή Αναιμία), μένουν πίσω όσον αφορά την συνεδρία μεταγγίσεων κ.οκ..

Παρόλο που η εθελοντική αιμοδοσία θα πρέπει να διδάσκεται και να αποτελεί μέρος της ζωής των ανθρώπων, στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο και στις άλλες χώρες. Ειδικότερα αυτή την περίοδο, με έναν αόρατο εχθρό να μας “χτυπά την πόρτα”, η εθελοντική αιμοδοσία έχει μειωθεί δραματικά ενώ οι εκκλήσεις για αίμα είναι πολλές.

“Μένουμε σπίτι,  εκτός αν πρόκειται να δώσουμε αίμα.” τονίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το MAXMAG στηρίζει αυτή την προσπάθεια και παροτρύνει τους υγιείς να δώσουν αίμα, χωρίς φόβο.

Σε σένα λοιπόν που ορθώς μένεις σπίτι και ακολουθείς τους βασικούς κανόνες υγιεινής, αν θέλεις και μπορείς, πήγαινε σε κάποια αιμοδοσία ώστε να συμβάλεις κι εσύ με 10 λεπτά από το χρόνο σου και να σώσεις κάποιον που το χρειάζεται.

Αν τώρα για ευνόητους λόγους θελήσεις  να αποφύγεις να πας σε κάποια αιμοδοσία ενός νοσοκομείου τότε προτίμησε να πας σε ένα από τα spots για εθελοντική αιμοδοσία που θα δεις παρακάτω.

Στην Αθήνα:

Στην Αθήνα λειτουργεί η νέα σταθερή αίθουσα Αιμοληψιών Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, Θηβών 314. Ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 9:00 – 20:00 (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού) Σάββατο, Κυριακή και αργίες 9:00 – 15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5697986

Διαβάστε επίσης  Οι θετικές επιδράσεις του γέλιου στην καθημερινότητά μας

Στο Χαϊδάρι:

Το νοσοκομείο “Αττικόν” πραγματοποιεί τις αιμοδοσίες του στο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9.00-14.00. Τηλέφωνο επικπινωνιας :2105831755

Στην Ελευσίνα:

Οι αιμοληψίες του Γ.Ν. Θριάσιου θα διεξάγονται σε νέα αίθουσα αιμοληψιών έξω από τη Νοσοκομειακή δομή, στο πρώην κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς, Λ. Γ. Γεννηματά , Μαγούλα – δίπλα στην πύλη του Νοσοκομείου. Ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ -2.00 μμ και Κυριακή 9.00πμ-1.00μμ. Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2132028733 /2132028735.

Στο Μαρούσι:

Το Αμαλία Φλέμινγκ θα πραγματοποιεί τις αιμοδοσίες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 09:00-13:30. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132031943 / 2132031926.

Στην Θεσσαλονίκη:

– Στην Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ απέναντι από το περίπτερο 1 λειτουργεί αίθουσα αιμοδοσίας από το ΑΧΕΠΑ. Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 8:30-20:00, Τετάρτη: 10:30-20:00 και Σάββατο & Κυριακή & Αργίες: 8:30-13:30.

– Προσωρινή αίθουσα αιμοδοσίας στο Α’ ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ, Αγίου Αθανασίου και Κολοκοτρώνη γωνία. Το ωράριο λειτουργίας είναι 8:30-14:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή και 12:00-19:00 Τρίτη και Πέμπτη.

Για περισσότερες αιμοδοσίες σε άλλες πόλεις και νησιά της χώρας καθώς και εθελοντικές αιμοδοσία, δες εδώ.

Για περισσότερες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, δες εδώ.

 

Μην γυρνάς την πλάτη από φόβο. Κάπου, κάποιος χρειάζεται μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης.

 

Ελένη, Έλενα ή Yelena, ακούω σ'όλα τα παραπάνω και θα με βρεις παντού και πουθενά. Αν σου αρέσουν οι βόλτες, τα events και η εξερεύνηση στη πόλη τότε βρίσκεσαι στην κατάλληλη στήλη. Απόλαυσε υπεύθυνα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του