Γιορτές και άσκηση, πως θα τα συνδυάσεις!

Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να συνδυάσεις γιορτές και άσκηση; Είναι δύσκολο τόσο το να προσέξεις τη διατροφή σου όσο και το να σηκωθείς να πας στο γυμναστήριο. Για αυτό παρακάτω θα βρεις μια λίστα από απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου, χωρίς εξοπλισμό και αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τη μέρα σου.

Ξεκίνα με επιτόπιο βάδην 6 λεπτών με σταθερό ρυθμό με σκοπό να ανεβάσεις σταδιακά τους παλμούς σου και να προετοιμάσεις το σώμα σου για την κύρια άσκηση.

Advertisements
Ad 14

 

 

Στην συνεχεία, προχώρα σε jumping jacks ή όπως το λεμέ στα ελληνικά εκτάσεις – ανατάσεις με αναπήδηση. Εκτελείς 12 επαναλήψεις προσέχοντας κάθε φορά να εκπνέεις ενώ εκτελείς την άσκηση και όχι στη θέση ξεκούρασης.

 

 

 

Αφού κάνεις μια παύση 30 δευτερόλεπτων για να ανακτήσεις την ανάσα σου, ξεκινάς να εκτελείς πλάγιες κλωτσιές με το δεξί πόδι και έπειτα με το αριστερό, από 16 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

Έπειτα θα αρχίσεις να «σταυρώνεις» το σώμα σου. Αναλυτικότερα, εκτείνεις το δεξί σου χέρι και το λυγίζεις μπροστά σου σε θέση 90 μοιρών και ανασηκώνεις το αριστερό σου πόδι προσπαθώντας να «σταυρώσεις» τον δεξί σου αγκώνα με το αριστερό σου πόδι για να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου. Αφού εκτελέσεις 12 επαναλήψεις σε αυτή τη πλευρά προχώρα στην άλλη πλευρά, δηλαδή αριστερός αγκώνας σε δεξί γόνατο και επαναλαμβάνεις για 12 φορές επίσης.

Η τελευταία σου άσκηση είναι απλή, όμως θα πρέπει να προσέξεις τη σωστή εκτέλεση της. Η ονομασία της είναι αεροπλάνο και έχει αρκετές παραλλαγές. Θα σταθείς όρθιος ή καθιστός σε μια καρέκλα σε θέση 30 μοιρών. Θα τεντώσεις και τα δυο σου χέρια στα πλάγια εντελώς ευθεία. Είσαι έτοιμος να αρχίσεις τις… πτήσεις. Θα κάνεις 15 μικρούς κύκλους προς τα μπροστά με κοφτές ανάσες και 15 μικρούς κύκλους προς τα πίσω. Πρόσεξε να μην αρχίσεις να ρίχνεις τα χέρια σου προς τα κάτω. Πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα και κυρίως πρέπει οι κύκλοι που θα εκτελείς να είναι μικροί και σύντομοι. 

Διαβάστε επίσης  Πεζοπορία στην εξοχή, λόγοι για να την επιλέξεις!

Τέλος, θα ολοκληρώσεις όπως άρχισες, με επιτόπιο βάδην 3 λεπτών αργού ρυθμού.

Με αυτές τις 5 απλές ασκήσεις θα βοηθήσεις το σώμα σου να παραμείνει σε εγρήγορση, να μη χάσεις όλη τη πρόοδο που έκανες στο γυμναστήριο τόσους μήνες και θα σου δώσει ευεξία για υπέροχες γιορτές! Δεν είναι ασκήσεις για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι ή για να κάνεις γράμμωση. Σκοπός του προγράμματος είναι να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση μέσα στις γιορτές.

Χρόνια πολλά, καλές γιορτές και καλή χρονιά!

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών.
Απόφοιτη personal trainer - pilates instructor.
Μιλάει 7 γλώσσες, αγαπά τη γυμναστική, τον καλό καφέ, τα ζώα και την ποίηση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και