Ποιους κινδύνους κρύβουν οι πολλές ώρες ύπνου;

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία. Οι ώρες που κοιμόμαστε πρέπει να επαρκούν ώστε το σώμα και το πνεύμα να ξεκουράζονται και να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ημέρας.

Οι ιδανικές ώρες για έναν ενήλικα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι 7 με 8 ώρες. Τί συμβαίνει όμως όταν κάποιος συνηθίζει να κοιμάται πολύ παραπάνω από αυτές τις ώρες;

Αδυναμία συγκέντρωσης
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, οι πολλές ώρες ύπνου φαίνεται να επηρεάζουν τον εγκέφαλο και συγκεκριμένα να προκαλούν τη γήρανση του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δυσκολία συγκέντρωσης στη δουλειά, αλλά και σε άλλες καθημερινές ασχολίες.

Αύξηση βάρους
Έχει παρατηρηθεί ότι άτομα που κοιμούνταν πολλές ώρες κάθε βράδυ για κάποια χρόνια, ήταν πιο επιρρεπείς στην αύξηση τους βάρους τους, σε σχέση με άτομα που κοιμούνταν λιγότερες ώρες.

Κατάθλιψη
Φαίνεται να σχετίζονται και με την κατάθλιψη, αφού οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη τείνουν να κοιμούνται περισσότερο, ενώ είναι πολύ πιθανό οι πολλές ώρες ύπνου να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Εμφάνιση διαβήτη
Σύμφωνα με έρευνα, οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη διπλασιάζονται, ακόμα κι αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο βάρος και στη διατροφή.

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου 
Μελέτες έδειξαν ότι τόσο οι άνθρωποι που κοιμούνται πολύ, όσο και οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο, κινδυνεύουν από πρόωρο θάνατο χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες. Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο φαίνεται να είναι άτομα με διαβήτη και καρδιακή νόσο.

Δυσκολία στην αναπαραγωγική διαδικασία
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, φάνηκε ότι για τις γυναίκες που κοιμούνταν πολλές ώρες ήταν πιο δύσκολο.

Διαβάστε επίσης  Γαστρεντερίτιδα: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Καρδιακή νόσος
Μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου είναι οι παθήσεις τις καρδιάς. Όσοι κοιμούνται πάνω από 8 ώρες τη νύχτα φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να τις εμφανίσουν, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες συγκριτικά με τους άντρες κοιμούνται περισσότερο, επομένως ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα αυξάνεται.

http://www.huffingtonpost.com/2015/02/16/sleeping-too-much-health_n_6672274.html

Γεννημένη στον Πειραιά, με σπουδές πάνω στην διατροφή και με μεγάλη αγάπη για το ραδιόφωνο. Αδυναμία στη μουσική αλλά και στον κινηματογράφο, καθώς δηλώνω cinephile! Μαζί θα μιλήσουμε για θέματα που αφορούν κυρίως την διατροφή, αλλά και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος