Βάλε την γιόγκα στην ζωή σου

Πηγή εικόνας : krishna.org

Η γιόγκα δεν είναι μόνο για αθλητές, διάσημους τραγουδιστές ή τοπ μόντελ. Είναι για όλους: νέους και ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες, υγιείς και ασθενείς. Είναι μία μορφή άσκησης η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στις ατομικές σας ανάγκες, ανεξαρτήτως συνθηκών. Παρακάτω θα δούμε τι οφέλη έχει η γιόγκα στο σώμα και το πνεύμα μας.

  • Ακόμα και αν αντιμετωπίζετε διάφορες προκλήσεις στη ζωή σας, είναι εύκολο να ξεκινήσετε την γιόγκα και να βιώσετε άμεσα οφέλη, καθώς και ανακούφιση από το στρες. Επιπλέον, μόλις αρχίσετε να ασκείστε τακτικά, θα σας βοηθήσει να ζήσετε τη ζωή σας με ανανεωμένη θετικότητα και ενθουσιασμό.
  • Η γιόγκα είναι ασφαλής. Εκεί όπου άλλα είδη ασκήσεων ενδέχεται να επιφέρουν κόπωση στην καρδιά σας, στους μυς και στις αρθρώσεις, η γιόγκα, όταν ασκείται τακτικά (με μία επίγνωση των σωματικών σας ορίων), είναι μια τελείως ακίνδυνη μορφή άσκησης.
  • Άλλο ένα από τα καλά αυτού του είδους άσκησης είναι ότι δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό. Ενώ υπάρχουν ελάχιστα στηρίγματα τα οποία ίσως κάνουν την άσκηση σας πιο άνετη, το μόνο πράγμα που χρειάζεστε πραγματικά για την γιόγκα είναι ο εαυτός σας.
  • Επίσης, ενισχύει το αναπνευστικό σας σύστημα και σας βοηθά να αναπνεύσετε περισσότερο, πιο βαθιά και πιο εύκολα (αυξάνοντας έτσι την ποσότητα οξυγόνου που εισπνέετε), κάτι που με την σειρά του θα βελτιώσει τη σωματική και την πνευματική σας υγεία.
  • Η γιόγκα βελτιώνει την αποδοτικότητα του οργανισμού σας, βοηθά στην πέψη, στην αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών και στην αποβολή των τοξινών.
  • Επίσης, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας ώστε, όταν ξυπνάτε, να αισθάνεστε αναζωογονημένοι και γεμάτοι ζωτικότητα και σας δίνει ενέργεια και σας βοηθά να την διοχετεύσετε αποτελεσματικά, ώστε να μην τη σπαταλάτε στην ένταση, το στρες και την αρνητικότητα.
  • Μέσα από την άσκηση των τεχνικών της, βιώνετε μια γνήσια αίσθηση εξωτερικής χαλάρωσης, η οποία στο τέλος σας βοηθά να αποκτήσετε και μια βαθιά κατάσταση εσωτερικής γαλήνης.
Διαβάστε επίσης  Τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες που μας χορταίνουν

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου μένω μέχρι και σήμερα. Ασχολούμαι με την διατροφή και την άσκηση τα τελευταία 10 χρόνια. Αγαπάω τα ταξίδια και το καλό φαγητό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα