Αυτοπεποίθηση: Το κλειδί για κάθε επιτυχημένο look

αυτοπεποίθηση
Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα βρεις συμβουλές ομορφιάς ή προτάσεις για υπέροχα outfits. Θα σου πω, όμως, ποιο είναι αυτό μοναδικό συστατικό που θα μεταμορφώσει κάθε σου look. Φυσικά, στο έχει ήδη μαρτυρήσει ο τίτλος και αυτό είναι η αυτοπεποίθηση. Αλλά τι εννοούμε πραγματικά με αυτό; Είναι τόσο απλό όσο το κάνουμε να φαίνεται;

Σίγουρα όλες έχουμε δει μια κοπέλα στο δρόμο και έχουμε εντυπωσιαστεί και κυριολεκτικά έχουμε χαζέψει να την κοιτάμε. Ε, σου έχω νέα! Δεν φταίει ούτε το υπερόχο παλτό της, ούτε οι ψηλές της μπότες, ούτε και τα λαμπερά μαλλιά της. Φταίει αυτό το ένα συναίσθημα που όλες προσπαθούσε να κατακτήσουμε. Η αυτοπεποίθηση που πηγάζει από μέσα μας, μπορεί να μας μεταμορφώσει στην καλύτερη και πιο λαμπερή εκδοχή του εαυτού μας. Μπορεί να μας προσδώσει αυτή τη πηγαία ομορφία που όλες παλεύουμε να αποκτήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι εμείς οι ίδιες να πιστέψουμε στον εαυτό μας και κυρίως στην μοναδικότητα μας.

Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Αυτό θα το κατάφέρουμε μόνο μέσα από τα rituals που μας συνδέουν βαθιά με τις πραγματικές μας επιθυμίες. Μπορεί να είναι για κάποιες μια skincare ρουτίνα, για άλλες να είναι να μια βόλτα στη φύση, ενώ για κάποιες είναι λίγος ποιοτικός χρόνος με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ευφάνταστο και ξεχωριστό, άλλωστε τα μικρά καθημερινά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Φυσικά, δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες και όλες λίγο πολύ το γνωρίζουμε αυτό. Λίγο οι ορμόνες, λίγο ότι κάποιες μέρες είναι πιο πιεστικές από άλλες, μπορεί να επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Εδώ κουμπώνει απόλυτα η πραγματική έννοια της αυτοπεποίθησης και του self love, όπου αντιπροσωπεύει ότι ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες γνωρίζουμε πραγματικά ποιες είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι μέρες υπάρχουν και δεν διαταρράσουν αυτό που ήδη έχει ριζώσει μέσα μας. 

Διαβάστε επίσης  Self tan: Τα καλύτερα για το καλοκαίρι του 2023

Συχνά είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής μας και λέμε πολύ βαριά λόγια στον εαυτό μας, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζαμε. Τέτοιες συμπεριφορές όσο και να μην το καταλαβαίνουμε πληγώνουν βαθιά την αυτοπεποίθηση μας. Να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, όπως θα συμπεριφερόσουν σε κάποιον που αγαπάς πραγματικά. Κοιτάξου στον καθρέφτη, πες στον εαυτό σου πόσο όμορφη είσαι και θύμισε του πόσο μακριά έχεις φτάσει. Δεν χρειάζεται η κάθε μέρα να είναι ξεχωριστή ακόμα και τα μικρά βήματα είναι βήματα. Να είσαι καλή μαζί σου γιατί στο τέλος της ημέρας είσαι όλα όσα χρειάζεσαι. 

Advertisements
Ad 14
αυτοπεποίθηση
Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Ανήσυχο πνέυμα και υπεραναλυτική. Η πραγματική ομορφιά πηγάζει από τη διαφορετικότητα του καθένος και πως πραγματικά αυτή εκφράζεται μέσα από το στυλ μας. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζεις για εμένα είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν ξέρω τι μου γίνεται.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για