Dolce & Gabbana: Οι καμπάνιες του οίκου που άφησαν ιστορία

“Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις” και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με αυτήν την φράση ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με τον κόσμο της μόδας. Εικόνες χρωματιστές και μη κατακλύζουν την καθημερινότητα μας, άλλες καταφέρνουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον μας κι άλλες πάλι μας προξενούν διάφορα άλλα συναισθήματα που πολλές φορές μπορεί να είναι και ανεξήγητα. Συγκεκριμένα, στην μόδα, μία εικόνα- φωτογραφία μπορεί να συμβολίζει μία ολόκληρη καμπάνια, είτε πρόκειται για μία νέα κοινωνική ή ρουχική τάση είτε πρόκειται για κάποιο μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός της μέσα από αυτήν. Συγκεκριμένα, όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας παγκοσμίως έχουν εκμεταλλευτεί τις μεγαλύτερες καμπάνιες τους για να δώσουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα, να φέρουν την δική τους στιλιστική επανάσταση ή και για να υποστηρίξουν κάποιο κίνημα.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός οίκος Dolce & Gabbana έχει καταφέρει ανά τα χρόνια να κάνει κάθε γυναίκα να αισθάνεται μοναδική, να ταυτίζεται με το μοντέλο της διαφήμισης και την ίδια στιγμή να επιθυμεί να αγοράσει το εκάστοτε προϊόν που προβάλλεται. Ακόμα, πρόκειται για καμπάνιες με ουσιαστικό background και που συνήθως διαδραματίζονται στην γειτονική μας χώρα, Ιταλία. Ας μην ξεχνάμε πως οι γνωστοί Dolce&Gabbana είναι λάτρεις της Ιταλίας και φροντίζουν να αναδεικνύουν τα φυσικά τοπία της με κάθε ευκαιρία.

Dolce & Gabbana Spring/Summer 1999 

Μία από τις πιο δυναμικές καμπάνιες των 90s αποτελεί κι αυτή του οίκου Dolce & Gabbana για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 1999 όπου τα δύο διάσημα μοντέλα ποζάρουν με τον ακριβώς ίδιο τρόπο μπροστά στον φακό. Τα μοντέλα Gisele Bundchen και Antonio Beis, ανερχόμενα εκείνη την εποχή, φωτογραφίζονται από τον Steven Meisel να ξεφλουδίζουν τα ίδια φρούτα, εάν υποσυνείδητο μήνυμα για την κυριαρχία της ισότητας των δύο φύλων. Έτσι, εκφράζεται η ειλικρίνεια, η διαφάνεια στις ανθρώπινες σχέσεις που συνοδεύονται από τη δυναμική κάθε ατόμου. Στοιχεία που έχει κάθε πελάτης που επιθυμεί το χαρακτηριστικό άρωμα Pour Homme men & women.

Dolce & Gabbana Spring/Summer 2005

Διαβάστε επίσης  7 κορυφαία μυστικά ομορφιάς από Celebrities

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός της λίστας μας την Africa campaign της Άνοιξης/Καλοκαίρι 2005. Μία καμπάνια ιδιαίτερη με περίεργα κι έντονα μοτίβα, χορευτές κι ακροβάτες να συμμετέχουν στην φωτογράφηση και τους Dolce & Gabbana να τιμούν το animal print. Φυσικά, κάθε γυναίκα μπορούσε να θαυμάσει την κομψότητα των ρούχων και το καλοστημένο styling ενώ δεν ήταν λίγες που έψαχναν τα animal print κομμάτια των D&G μανιωδώς.

Πηγή εικόνας: models.com

Dolce & Gabbana Spring/Summer 2012

Όλη η χρονιά του 2012 ήταν αφιερωμένη στην γνωστή Monica Bellucci από τους Dolce & Gabbana. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές καμπάνιες του οίκου που αναδεικνύει τα παραθαλάσσια μέρη της νότιας Ιταλίας και θαυμάζει την κλασική φινέτσα της Ιταλίδας. Πρόκειται για μία καμπάνια σύμβολο του οίκου που καθιέρωσε σε μεγάλο βαθμό το στυλ που κράτησε ο ιταλικός οίκος μόδας τα επόμενα χρόνια. Μας έδειξε πως οι D&G υποστηρίζουν την δυναμική γυναίκα που δεν φοβάται να φορέσει λεπτομερή φορέματα ακόμα και στην καθημερινότητα της, είναι μοιραία και μαγνητίζει τα βλέμματα ενώ ταυτόχρονα είναι μία γυναίκα σαν εμάς , καθώς φωτογραφίζεται ανάμεσα σε πρόσωπα διάφορων ηλικιών (συμβολίζοντας πως θα μπορούσε να είναι μάνα, αδελφή, κόρη σε μία οικογένεια).  Με λίγα λόγια, αυτή η γυναίκα είσαι εσύ και η collection 2012 των D&G σου ανήκει.

Dolce&Gabbana 2012
Πηγή εικόνας: Vogue.fr

Dolce & Gabbana Spring/Summer 2015 

Μία από τις πιο όμορφες εικόνες που αντικρίσαμε το 2015 αποτελούσε και η καμπάνια του οίκου για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2015. Η ισπανική επήρεια φαίνεται ξεκάθαρα στα ρούχα των σχεδιαστών και η καμπάνια μοιάζει να είναι ένα μεσογειακό κράμα. Γυναίκες διαφόρων ηλικιών παίρνουν μέρος και το αποτέλεσμα είναι καλαίσθητο και προσιτό. Μικρά κορίτσια, ενήλικα μοντέλα και κυρίες τρίτης ηλικίας χαμογελάνε μπροστά από τον φακό για να δείξουν πως το ντύσιμο δεν έχει όρια και πως κάθε μία από εμάς παραμένει όμορφη σε όλη της την ζωή. Φυσικά, οι εικόνες θυμίζουν το παραδοσιακό ιταλικό ντύσιμο αλλά αυτήν την φορά συνδυασμένο με έναν ισπανικό αέρα.

Διαβάστε επίσης  16+1 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης στην σκηνή της Eurovision

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και