Ο ζεστός καιρός συνεπάγεται λιγότερα ρούχα. Αυτό σημαίνει ότι πολλά μέρη του σώματος τα έχουμε σε κοινή θέα σε όλες μας τις εμφανίσεις. Συνεπώς πρέπει να έχουμε φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αν έχετε κουραστεί από τα πολύ συχνά ξυρίσματα και τις αποτριχώσεις και σκέφτεστε να κατευθυνθείτε σε πιο δραστικές λύσεις, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Και μιλώντας για πιο δραστικές λύσεις, εννοούμε την αποτρίχωση laser. Έτσι, παρακάτω θα παρουσιάσουμε όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν ξεκινήσει.
Αυτό που διαφοροποιεί το laser από τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης είναι το γεγονός ότι στοχεύει στην διαπαντός εξαφάνιση των τριχών μετά από κάποιες συνεδρίες. Ακόμα, δεν δημιουργεί πρόβλημα στο δέρμα γύρω από την τρίχα, αλλά επιτίθεται μοναχά στον θύλακα αυτής.
Προετοιμασία
Αρχικά, φροντίστε να έχετε βρει το κατάλληλο δερματολογικό κέντρο. Η σύγχρονη μέθοδος είναι το laser Αλεξανδρίτη. Πριν τη πρώτη σας συνεδρία θα πρέπει να έχετε παύσει κάθε άλλο είδος αποτρίχωσης για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
Η πρώτη συνεδρία
Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μόλις από την πρώτη συνεδρία. Δεν θα νιώσετε πόνο, ίσως ένα μικρό τσίμπημα. Για δύο μέρες το δέρμα σας θα σας προκαλεί μία μικρή ενόχληση, αλλά με την κατάλληλη ενυδάτωση θα είναι ανώδυνο. Ακόμα, είναι σημαντικό να μην έρθει το δέρμα σε επαφή με τον ήλιο για κάποιο διάστημα.
Μακροπρόθεσμα
Για την ολοκληρωτική εξαφάνιση της τριχοφυΐας ο αριθμός συνεδριών που είναι απαραίτητος ποικίλει ανάλογα με το μέρος, τον τύπο της τρίχας και το κέντρο. Συνήθως ο μέσος όρος είναι 6-7 συνεδρίες, οι οποίες θα ήταν προτιμότερο να συμβαίνουν σε χρονικό διάστημα 4-6 εβδομάδων μεταξύ τους, ώστε να εξοντωθούν όλες οι τρίχες.
Κίνδυνοι
Δεν είναι πολλοί οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει η αποτρίχωση laser, όμως υπάρχουν. Ενδέχεται η τριχοφυΐα να επανέλθει αν μεσολαβήσουν κάποιες ορμονικές διαταραχές. Ακόμα, μπορούν να δημιουργηθούν αποχρωματισμοί στις πιο σκούρες επιδερμίδες αν εκείνος που θα πραγματοποιήσει την αποτρίχωση δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένος. Τέλος, δεν αποκλείεται κάποια ενδεχόμενη δερματοπάθεια, ιδιαίτερα στην περίπτωση υπερευαισθησίας του δέρματος ή έκθεσης στον ήλιο.