Λούσιμο: Ο σωστός τρόπος για υγιές τριχωτό της κεφαλής

Λούσιμο
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Λούσιμο, μια ρουτίνα από την οποία ξεκινάει η σωστή φροντίδα των μαλλιών μας. Την κάνεις όμως σίγουρα με τον σωστό τρόπο; Σε αυτήν την κατά τα άλλα τυπική και απλή διαδικασία υπάρχουν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι αν τηρηθούν σωστά θα σου δώσουν μαλλιά δυνατά, χωρίς θαμπάδα, σπάσιμο και υπερβολική λιπαρότητα. Ας δούμε λοιπόν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις γερά μαλλιά και υγιές τριχωτό!

Σωστός τύπος σαμπουάν και ορθή χρήση

Για το λούσιμο σου θα πρέπει απαραιτήτως να χρησιμοποιείς τον σωστό τύπο σαμπουάν που ενδείκνυται για τα δικά σου μαλλιά. Αν έχεις πχ λιπαρά μαλλιά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για ξηρό τύπο μαλλιών. Επίσης ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι ο ορθός τρόπος λουσίματος. Πρέπει πέρα από το να εφαρμόζουμε το σαμπουάν κατά μήκος της τρίχας να κάνουμε και μασάζ, τόσο στο τριχωτό δηλαδή στο δέρμα όσο και στον αυχένα. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί στα συγκεκριμένα σημεία συσσωρεύονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

Λούσιμο
Πηγή εικόνας: pinterest.com

 

Scrub τριχωτού

Advertisements
Ad 14

Ένα άκρως απαραίτητο βήμα για εμένα πριν το λούσιμο είναι το scrub του τριχωτού της κεφαλής. Μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και η οποία προάγει τον βαθύ καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και την αύξηση της ροής του αίματος στον θύλακα της τρίχας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την λιγότερη απώλεια μαλλιών και την ενδυνάμωση της τρίχας. Δικό μου αγαπημένο προϊόν είναι το Oblepikha scalp scrub από Natura Siberica το οποίο θα βρεις  εδώ.

Διαβάστε επίσης  90s eyebrows: Εγκρίνουμε το νέο trend στα φρύδια;
Λούσιμο
Πηγή εικόνας: goorganic.gr

Όχι ζεστό νερό

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε κατά το λούσιμο είναι η χρήση πολύ ζεστού νερού. Το ιδανικό για την σωστή υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών μας είναι το χλιαρό. Άλλωστε όλα σχεδόν τα προϊόντα γράφουν στις οδηγίες τους χρήση με χλιαρό νερό!

νερό
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Καλό ξέβγαλμα

Ξέρω ότι η το λούσιμο πολλές φορές σε κουράζει, ειδικά αν έχεις μακριά μαλλιά και ίσως για να τελειώνεις πιο γρήγορα ξεβγάζεσαι βιαστικά. Αυτό είναι λάθος το ξέβγαλμα των μαλλιών από τα προϊόντα πρέπει να γίνεται σωστά και ολοκληρωμένα. Δεν πρέπει να μένουν καθόλου υπολείμματα στο τριχωτό και αυτό διότι μπορούν να δημιουργήσουν στην τρίχα περιττή λιπαρότητα, που σίγουρα δεν την χρειάζεσαι.

ξεβγαλμα
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Μην λούζεσαι με τις ώρες

Τέλος, σε αντίθετη περίπτωση από την προηγούμενη που ανέφερα, το λούσιμο πάρα πολύ ώρα είναι απαγορευτικό και αυτό διότι πέρα των 10 λεπτών που συνίσταται και από τους ειδικούς η τρίχα αρχίζει να χάνει τα φυσικά έλαια της τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή υγεία του τριχωτού!

λούσιμο
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα ως σύμβουλος αισθητικής και make up artist σε γνωστή εταιρία καλλυντικών,η αγάπη μου για την ομορφιά και τα μυστικά της με ώθησαν από μικρή να ασχοληθώ με το αντικείμενο.
Αγαπημένα μου Hobbies είναι η παρασκευή των δικών μου φυτικών καλλυντικών, το διάβασμα και τελευταία η αρωματοθεραπεία! Ανήσυχο πνεύμα εκ γενετής.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και