Σακούλες κάτω από τα μάτια: Makeup tips για να τις εξαφανίσεις

Πηγή εικόνας: Graziadaily.co.uk

Πέρα από τους μαύρους κύκλους, ένα ακόμη ενοχλητικό και συχνό πρόβλημα είναι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Κάποιες φορές αυτό είναι προσωρινό και οφείλεται στο ξενύχτι, την κατακράτηση υγρών ή άλλα πρόσκαιρα αίτια. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πιο μόνιμο.

Ασχέτως λοιπόν με τον λόγο για τον οποίο έχουν παρουσιαστεί οι σακούλες κάτω από τα μάτια, το μακιγιάζ αποτελεί το όπλο για να τις καμουφλάρεις και να κάνεις το πρόσωπο σου να φαίνεται φρέσκο και νεανικό. Επομένως, ακόμη κι αν δεν έχεις χρόνο να περιποιηθείς το σημείο αυτό και να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο με φυσικό τρόπο, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα παρακάτω makeup tips και να τις κρύψεις άμεσα, έστω και προσωρινά.

Πριν το μακιγιάζ κάνε μια κρύα κομπρέσα

Το πρήξιμο που εμφανίζεται στις σακούλες των ματιών μπορεί να περιοριστεί με μια κρύα κομπρέσα. Πριν ξεκινήσεις λοιπόν το μακιγιάζ για να καλύψεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια, εφάρμοσε μια καθαρή πετσέτα με κρύο νερό ή παγάκι. Εναλλακτικά, βάλε για λίγα λεπτά ένα κουτάλι της σούπας στην κατάψυξη. Στη συνέχεια εφάρμοσε το στην πρησμένη περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος.

Πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής των ματιών

Αν το σημείο κάτω από τα μάτια στο οποίο εμφανίζεται το πρήξιμο δεν ενυδατωθεί σωστά, η κάλυψη δεν θα είναι αποτελεσματική. Το concealer μετά από κάποια ώρα θα αρχίσει να σπάει και το βλέμμα θα δείχνει πιο κουρασμένο. Ξεκινώντας λοιπόν με την εφαρμογή μιας κρέμας ματιών ταμποναριστά, μπορείς να διατηρήσεις την απαραίτητη υγρασία της περιοχής, βοηθώντας το καλυπτικό προϊόν να σταθεί καλύτερα.

Διαβάστε επίσης  Birkenstock: Τα παπούτσια που έχουν αγαπήσει τα fashion girls
Advertisements
Ad 14

Primer μακιγιάζ στις σακούλες κάτω από τα μάτια (προαιρετικά)

Για καλύτερο και πιο σταθερό αποτέλεσμα στην κάλυψη των σακούλων, αλλά και των μαύρων κύκλων που συνήθως πάνε μαζί, εφάρμοσε ένα primer. Αυτό θα σταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο το concealer και το corrector. Εκτός από το σταθερό αποτέλεσμα, η εφαρμογή των καλλυντικών μακιγιάζ θα είναι πιο ομοιόμορφη και φυσική απ’ ότι χωρίς τη βάση.

Άπλωσε το corrector και το concealer ταμποναριστά

Σειρά έχει η κάλυψη. Εφάρμοσε λοιπόν το concealer σου με ταμποναριστές κινήσεις στην πάσχουσα περιοχή. Πρόσεξε όμως μην βάλεις υπερβολική ποσότητα, διότι το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Το βλέμμα σου θα δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο. Φρόντισε λοιπόν να βάλεις μια μικρή ποσότητα. Αν αυτή δεν είναι αρκετή, συνδύασε τη με έναν κίτρινο ή πορτοκαλί corrector που θα δώσει περισσότερο φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου.

Σέταρε το αποτέλεσμα με μια διάφανη πούδρα

Αφού τελειώσεις με την κάλυψη, καλό θα είναι να σταθεροποιήσεις τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποίησες στις σακούλες κάτω από τα μάτια με μια διάφανη πούδρα. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό, περιορίζοντας το σπάσιμο του corrector και του concealer.

Άλλα makeup tips που θα κρύψουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια

  • Οι εντυπωσιακές βλεφαρίδες με τη χρήση mascara ή την τοποθέτηση ψεύτικων, μπορεί να απογειώσει το βλέμμα και να καμουφλάρει τις σακούλες.
  • Τα παχιά και πυκνά φρύδια τραβούν την προσοχή στο επάνω μέρος των ματιών, μακριά από το πρόβλημα.
  • Λίγη λάμψη με τη βοήθεια μια ιριδίζουσας σκιάς κάτω από τα μάτια μπορεί να δώσει λάμψη στο βλέμμα και να απομακρύνει φαινομενικά το πρήξιμο.
  • Χρησιμοποίησε λευκό μολύβι στις εσωτερικές γραμμές των ματιών για να τονίσεις το χρώμα της ίριδας και να δώσεις στο βλέμμα σου μια πιο ξεκούραστη όψη.
  • Με μια λεπτή γραμμή eyeliner μπορείς επίσης να καμουφλάρεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Προσοχή όμως, η παχιά γραμμή έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Διαβάστε επίσης  Τα κορυφαία Fashion Advent Calendars

Fashion addicted και λάτρης των γυναικείων περιοδικών! Γι'αυτό τον λόγο αποφάσισα να ασχοληθώ με την αρθρογραφία και το blogging. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για μία γυναίκα να ενημερώνεται δωρεάν για όλα τα θέματα που την ενδιαφέρουν μέσω ενός περιοδικού, πόσο μάλλον να γράφει και σε αυτό! Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να ασχολούμαι ή καλύτερα να… πειραματίζομαι με το make-up, τις μάσκες και γενικά με κάθε προϊόν ομορφιάς που υπάρχει αφού θεωρώ πως είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για μια γυναίκα να γνωρίσει καλύτερα το σώμα της!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων έχει τις ρίζες της σε

Immaculate: Θρησκευτικό horror και η διπλή έλικα του DNA

Αρχικά, όταν κυκλοφόρησε το trailer του Immaculate όλοι οι λάτρεις