Αφροδίτη Δερματά- Η φωνή του lovefm cyprus που δε χορταίνουμε να ακούμε

Όταν το όνομα συναντά τη χάρη και μάλιστα όχι μόνο της θεάς Αφροδίτης αλλά και των υπόλοιπων 11 Ολύμπιων Θεών. Μία γυναίκα που ξεχωρίζει για την εικόνα αλλά τελικά σε κερδίζει με το περιεχόμενο. Ένα κράμα ταλέντου, οξυδέρκειας και αέναης κίνησης είναι η φωνή πίσω από τον lovefm cyprus που μας συντροφεύει κάθε μέρα 15:00 me 18:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 με 12:00. Χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου που ακολουθεί τα όνειρά του, που αγαπά αυτό που κάνει μοναδικά και απόλυτα και που παράλληλα δε συμβιβάζεται με στερεοτυπικές εικόνες. Μία καταπληκτική περίπτωση ισορροπιών που αντικατοπτρίζονται στο πηγαίο και αληθινό της χαμόγελο. Η Αφροδίτη Δερματά στο maxmag!

Αφροδίτη καλώς ήρθες στο maxmag. Συνάδελφος δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός στον LovefmCyprus. Πως νιώθεις ως συνεντευξιαζόμενη;

Είναι ευπρόσδεκτες οι συνεντεύξεις, πάντα  μου άρεσε να απαντάω σε ερωτήσεις που με αφορούν. Νιώθω σαν να παίζω σε ένα παιχνίδι αυτογνωσίας.Aπαντάω με χαρά ακόμα και στις εταιρίες που κάνουν τηλεφωνικές έρευνες.  Για να καταλάβεις είχα μια συμφοιτήτρια η οποία δούλευε για το χαρτζιλίκι της σε μια εταιρία έρευνας αγοράς και ήμουν η μόνη από την παρέα που κάθε φορά απαντούσα στα ερωτηματολόγια της με ενθουσιασμό.

προσωπικό αρχείο Αφροδίτη Δερματά

Θέλω να μας μιλήσεις για το ταξίδι σου στο χώρο. Πως ξεκίνησες, τι αγάπησες, τι απομυθοποίησες και πως έφτασες τελικά μέχρι το σήμερα.

 

Το ταξίδι μου στον χώρο ξεκίνησε το 1999. Ήμουν 20 χρονών και ήμουν ακόμα στην σχολή.  Ήταν μια μικρή εφημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.  Ήταν  οι καλές εποχές όπου το έντυπο και η τηλεόραση μεσουρανούσαν, όπου κάθε εβδομάδα γεννιόταν και ένα καινούργιο περιοδικό και που τα διαφημιστικά budget μοιράζονταν προς πάσα κατεύθυνση απλόχερα.   Το 2007 έκανα μεταγραφή στο Αθηνόραμα και  το Ευζην. Ήταν τα  πιο όμορφα εργασιακά  χρόνια στην Αθήνα. Υπέροχο περιβάλλον, ενδιαφέρουσες γνωριμίες και καλός μισθός. Το 2009 είχε αρχίσει να κορυφώνεται η κρίση και άρχισε σιγά σιγά η αντίστροφη μέτρηση η οποία με ώθησε στο να μεταναστεύσω στην Κύπρο. Ερχόμενη εδώ έπιασα δουλειά στην SPPMEDIA και η γνωριμία μου με τον Τάσο Τρύφωνος  που είναι διευθυντής του LovefmΚύπρου μου άνοιξε τις πόρτες για να μπορέσω να μπω στον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου.  Ασχολούμαι λοιπόν με το ραδιόφωνο και γράφω και στον οδηγό πόλης Wiz.

Διαβάστε επίσης  Πηνελόπη Κουρτζή:"Από όλα τα καλοκαίρια σου, ένα, δεν θα το ξεχάσεις ποτέ"

 

Ο χώρος των mediaήταν από τους πρώτους που έπληξε η οικονομική κρίση. Θεωρείς πως υπάρχει προοπτική ανάκαμψης; Θα δει καλύτερες μέρες ο χώρος;

 

Ο χώρος τον media έτσι όπως τον ξέραμε δε νομίζω θα συνεχίσει να υπάρχει. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει φέρει τα πάνω κάτω στην συγκεκριμένη αγορά. Απλά θεωρώ ότι έχει αρχίσει και αναπροσαρμόζεται σε νέα δεδομένα. Πλέον την θέση του χαρτιού έχει πάρει το διαδίκτυο, οι τηλεοπτικές πλατφόρμες κερδίζουν έδαφος καθημερινά και τα podcastμπαίνουν δυναμικά στην καθημερινότητα μας. Γεννιέται μια νέα εποχή mediaμε ταχύτατη εξέλιξη που για να μπορέσεις να την ακολουθήσεις πρέπει να βρίσκεσαι συνεχώς σε επαγρύπνηση. Ο χώρος θα δει καλύτερες μέρες αν προσαρμοστεί άμεσα στην ψηφιακή εποχή. Το ραδιόφωνο είναι το μόνο μέσω που – τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο- έχει δυναμική και παραμένει σταθερή αξία!

Advertisements
Ad 14
προσωπικό αρχείο Αφροδίτη Δερματά
προσωπικό αρχείο Αφροδίτη Δερματά

Τι αγαπάς περισσότερο; Το ραδιόφωνο, την αρθρογραφία, το οργανωτικό κομμάτι των media; Που ακριβώς βρίσκεις πως είσαι περισσότερο ο εαυτός σου;

 

Ο μεγάλος μου έρωτας είναι το ραδιόφωνο αλλά και η αρθρογραφία οφείλω να ομολογήσω ότι με συναρπάζει. Ο συνδυασμός τους με κρατάει σε εγρήγορση και μου προκαλεί μια ακατάπαυστη ανάγκη για εξέλιξη.  Κάνω δυο δουλειές που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, με βοηθούν να εκφραστώ και πραγματικά θεωρώ ότι είναι ευλογία.

 

Επαγγελματίας, μαμά, εκπληκτικά όμορφη και πετυχημένη γυναίκα. Θεωρείς πως τα πρότυπα στις μέρες κινούνται γύρω από το σπάσιμο των στερεότυπων; Υπάρχουν πρότυπα ή νιώθεις πως σιγά σιγά οι γυναίκες απελευθερώνονται από αυτά;

 

Διαβάστε επίσης  Ηγησώ: Μας φέρνει το νέο τραγούδι «Take a leave»

Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Θεωρώ ότι πνέει ένας άνεμος αλλαγής, ότι βρισκόμαστε με το ένα πόδι σε έναν καινούργιο κόσμο και αυτό είναι αισιόδοξο. Κοιτώντας πίσω δυο δεκαετίες μπορείς να αντιληφθείς τρομερές αλλαγές στις συμπεριφορές της κοινωνίας. Νιώθω ότι αφήνουμε πίσω μας αργά και σταθερά έναν πατριαρχικό κόσμο ο οποίος αποδείχτηκε μη λειτουργικός και σε αρκετά σημεία  άρρωστος.  Τα στερεότυπα καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο και αυτό είναι ανακουφιστικό! Εντούτοις οι γυναίκες είναι εδώ και αιώνες ήταν εγκλωβισμένες σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες, θέλει δουλειά ακόμα για να απεγκλωβιστούμε από το βάρος τόσων χρόνων, νομίζω όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η νέα γενιά θα είναι διαφορετική.

 

Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη επαγγελματική σου στιγμή; Ποια συνεργασία σου έχει αφήσει τις ομορφότερες αναμνήσεις;

Όλες οι επαγγελματικές στιγμές μου ήταν σημαντικές γιατί με έφεραν εδώ που είμαι. Εντούτοις θεωρώ πολύ σημαντική στιγμή την έναρξη της συνεργασίας μου με το Lovefm. Πολύ καλές αναμνήσεις μου έχει αφήσει και η συνεργασία μου με το Αθηνόραμα.

 

Τελικά η πένα, το γράψιμο, η διάδραση μέσω ραδιοφώνου είναι μικρόβιο; Είναι ανάγκη; Πως θα το χαρακτήριζες από τη δική σου εμπειρία;

 

Είναι λατρεία, πάθος και έρωτας. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτά. Με κάνουν να αισθάνομαι δημιουργική και ζωντανή! Νιώθω απέραντη  ευγνωμοσύνη που πάω στην δουλειά μου κάθε πρωί με χαρά. Είναι ένα προνόμιο που δεν το έχουν όλοι.

προσωπικό αρχείο Αφροδίτη Δερματά

Τι κάνεις στον δικό σου προσωπικό και πολύτιμο ελεύθερο χρόνο. Τι σε γεμίζει εκτός από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις;

 

Πάω γυμναστήριο κάθε πρωί και τα Σαββατοκύριακα τριγυρνάω στα θέατρα και τις συναυλίες. Γυμνάζω σώμα και πνεύμα!

Διαβάστε επίσης  Προμηθέας Αλειφερόπουλος: "Η υποκριτική είναι το παιχνίδι που μου αρέσει"

 

Υπάρχουν πρόσωπα στο χώρο που θεωρείς πως αποτελούν έμπνευση για σένα;]

Φυσικά. Δεν ξέρω αν πρέπει να τα ονοματίσω και να δείξω τις προτιμήσεις μου. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που ακολουθώ φανατικά και κρυφοζηλεύω για την άψογη πένα τους και ραδιοφωνικοί παραγωγοί που ακούω πιστά διότι μου αρέσει η άποψη η χροιά και οι μουσικές τους επιλογές.  Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν και τον προσωπικό μου πήχη. Λέω «Να εκεί πρέπει να φτάσεις…»

 

Μπορείτε να ακούσετε την Αφροδίτη εδώ

Εδώ η σελίδα της στο fb

Εδώ η σελίδα της στο insta

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού