Hidden in the Basement “Η έμπνευση μας προέρχεται μέσα από την καθημερινότητα, αλλά και από την ανάγκη που έχουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας μέσω της μουσικής”

Hidden in the Basement

Το 2007 τέσσερα παιδιά από τη Λάρισα αποφάσισαν να κάνουν μια μέταλ μπάντα. Σίγουρα κανείς τους δεν πίστευε σε αυτό που έρχονταν, αλλά,  11 χρόνια, 2 cd, και πολλές live συναυλίες μετά, οι Hidden in the Basement φαίνεται να έχουν κατακτήσει το όνειρό τους. Το μέλλον τους σίγουρα προμηνύεται λαμπρό, αφού η επιτυχία πλέον είναι… one way road!!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ

 

 

  • Η μπάντα σας δημιουργήθηκε το 2007, αλλά το πρώτο σας άλμπουμ βγήκε το 2012. Πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία σας έως εκείνο το σημείο;

Το 2007 βρεθήκαμε μεταξύ μας για πρώτη φορά, και μετά από λίγο καιρό δημιουργήθηκαν οι Hidden in the basement.Βγάλαμε το πρώτο μας EP το 2010 με τίτλο “Hope for a new day“, το οποίο περιλάμβανε 3 κομμάτια. Την πορεία μας μέχρι το 2012 που βγάλαμε το πρώτο μας άλμπουμ “Ego“,θα την χαρακτηρίζαμε σαν μια περίοδο στην οποία σιγά σιγά κατασταλάζαμε στο είδος μουσικής που παίζουμε σήμερα.

 

  • Η διαδικασία παραγωγής μίας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς απαιτεί τεράστια προεργασία πριν φτάσει στο τελικό στάδιο της ηχογράφησης. Όταν βρίσκεστε στο πρώιμο στάδιο της δημιουργίας, από πού αντλείτε έμπνευση για τα τραγούδια σας; Είναι αποτέλεσμα μίας ομαδικής δουλειάς;

Η έμπνευση μας προέρχεται μέσα από την καθημερινότητα, αλλά και από την ανάγκη που έχουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας μέσω της μουσικής. Τα τραγούδια μας είναι πάντα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, η οποία γίνεται μέσα στο στούντιό μας.

Hidden in the Basement

  • Μετά από 11 χρόνια πορείας στον χώρο, δύο άλμπουμ και πάρα πολλά live, τι είναι αυτό για το οποίο είστε περισσότερο περήφανοι;
Διαβάστε επίσης  Συνέντευξη εργασίας VS Εσύ. Από τον Σπύρο Παπαπέτρο

Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να συνυπάρξουμε τόσα χρόνια μαζί, να ζήσουμε πολλές εμπειρίες, και να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό μια δεύτερη οικογένεια.

 

  • Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι στην πορεία σας έως σήμερα για το οποίο έχετε μετανιώσει; Είτε πρόκειται για κάτι που έχετε κάνει ή για κάτι που δεν είχατε τολμήσει.

Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση, είμαστε ευχαριστημένοι για ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε αυτή την πορεία ακόμα πιο δυνατά!

 

  • Αντιπροσωπεύετε ένα είδος μουσικής αρκετά δύσκολο και απαιτητικό όσον αφορά το κοινό του. Θεωρείτε πως η metal μουσική γενικότερα, έχει την αντίστοιχη απήχηση εδώ με αυτήν που βλέπουμε σε σκηνές του εξωτερικού;

Σίγουρα στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές, πιο πολλά φεστιβάλ και venues να παίξεις, και περισσότερος κόσμος που να ανταποκρίνεται σε αυτό το είδος μουσικής.Και στην Ελλάδα όμως υπάρχει δυνατό κοινό που υποστηρίζει αυτή τη μουσική, γι αυτό και βλέπουμε να δημιουργούνται κάθε χρόνο όλο και περισσότερα φεστιβάλ στην χώρα μας.

Hidden in the Basement

  • Τα τελευταία χρόνια, πολλές εγχώριες μπάντες από όλα τα είδη, ανοίγουν τα φτερά τους και έξω από τα σύνορα, αποτελώντας παράδειγμα για νεότερους μουσικούς που τώρα ξεκινούν τα σχήματά τους. Μέρος αυτής της μικρής «μουσικής μετανάστευσης» είστε κι εσείς, οπότε από προσωπική πείρα, πώς θα χαρακτηρίζατε αυτή τη μεγάλη έξοδο στη διεθνή αγορά; Γεμίζει ή αδειάζει μία μπάντα μετά από μία τέτοια εμπειρία;

Είναι πολύ σημαντικό και μεγάλο βήμα για μια μπάντα το να μπορέσει να βγει στο εξωτερικό για να προωθήσει τη δουλειά της. Βέβαια είναι κάτι αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί, γι αυτό και υπάρχουν κάποιες μπάντες οι οποίες αποτελούν πρότυπο και έχουν ανοίξει το δρόμο ώστε όλο και περισσότερες μπάντες να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα.Εμείς έχουμε βγει 2 φορές Ευρώπη μέχρι στιγμής, και είναι κάτι μέσα από το οποίο μια μπάντα γεμίζει εμπειρίες, συναισθήματα, ωριμάζει και στο τέλος θέλει να το κάνει ξανά και ξανά.

Διαβάστε επίσης  Ιστορίες τραγουδιών που δεν σταμάτησαν να σιγοτραγουδιούνται

 

  • Πιστεύετε στη φράση «support your local band» και κατά πόσο ισχύει αυτή η αλληλεγγύη μεταξύ των μουσικών σχημάτων που φημίζεται ανά τα είδη;

Είναι μια φράση που τη λέμε και εμείς συνέχεια μεταξύ μας αλλά και στους γύρω μας. Αν θέλουμε να δούμε να ανεβαίνει η μουσική σκηνή στη χώρα μας, πρέπει να supportαρουμε τις καινούριες μπάντες, να πηγαίνουμε στα live, να πάρουμε ένα μπλουζάκι ή ένα cd βοηθώντας οικονομικά μια μπάντα που βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Hidden in the Basement

  • Εσείς, ως απλοί ακροατές κι όχι συνάδελφοι μουσικοί, ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;

Δεν θα αναφερθούμε σε κάποιες συγκεκριμένες μπάντες, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές αξιόλογες ελληνικές μπάντες τις οποίες και eμείς πάμε να τις δούμε με την πρώτη ευκαιρία!

 

  • Με ποια όμως θα κάνατε την περιοδεία που θα σας έμενε αξέχαστη για όλη σας τη ζωή;

Πολλές φορές το λέμε στην πλάκα, αλλά αν είχαμε ποτέ την δυνατότητα θα περιοδεύαμε με Metallica!

 

  • Και τώρα που είναι καλοκαίρι και τα μουσικά φεστιβάλ ανθίζουν ανά τις πόλεις, εσείς τι σχέδια και live εμφανίσεις έχετε στα σκαριά; Ποια τα επόμενα πλάνα για την πορεία της μπάντας;

Το καλοκαίρι του 2018 είχαμε την ευκαιρία να εμφανιστούμε σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας, και σε ένα της Βουλγαρίας.Πλέον έχει τελειώσει για εμάς η καλοκαιρινή σεζόν, και τώρα μπαίνουμε στο στούντιο για να συνθέσουμε το νέο μας άλμπουμ.Μαζί με το νέο άλμπουμ όταν ολοκληρωθεί, υπάρχουν και πολλά σχέδια τα οποία θα ανακοινωθούν στο μέλλον!

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Facebook: Hidden in the basement

Reverbnation: Hidden In The Basement

Διαβάστε επίσης  Sneak Peek: Κλεφτές "ματιές" σε κάποια επερχόμενα άλμπουμ

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι