MyLingoKids: Ένα διαδικτυακό σχολείο ξένων γλωσσών για παιδιά και εφήβους

 

Θέλεις να μάθεις κάποια ξένη γλώσσα αλλά δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά ούτε θέλεις να ξοδέψεις μια περιουσία; Σου έχουμε τη λύση, το MyLingoTrip. Το MyLingoTrip μετράει ήδη 8 χρόνια στο χώρο, εξελίσσεται συνεχώς, και καινοτομεί στην ξενόγλωσση διαδικτυακή εκπαίδευση ενηλίκων. Αυτή τη στιγμή αρριθμεί περίπου 350 καθηγητές και 1600 ενεργούς μαθητές συνολικά. Μιλήσαμε εφ’όλης της ύλης με την δημιουργό του  MyLingoTrip, Λίζα Βλαχοπούλου. Εστιάσαμε στο νέο τους εγχείρημα, το MyLingoKids που πρόκειται για ένα καινοτόμο και απολύτως ολοκληρωμένο διαδικτυακό σχολείο ξένων γλωσσών για παιδιά, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την συνιδιοκτήτρια Κατερίνα Βλαχοπούλου, παιδοψυχολόγο και καθηγήτρια. Συζητήσαμε επίσης για το golden prize στα E-Volution Awards 2020 που κέρδισαν, για τις 12 γλώσσες που διδάσκουν μέσω της πλατφόρμας τους αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Advertisements
Ad 14

Επιμέλεια συνέντευξης: Ντιάννα Μαμή-Κούπερ

 

Αρχικά, πείτε μας με λίγα λόγια για εσάς. Ποιά είναι η δράση του MyLingoTrip και πόσα άτομα απαρτίζουν την ομάδα σας;

Το MyLingoTrip είναι το πρώτο διαδικτυακό σχολείο ξένων γλωσσών στην Ελλάδα, και διαθέτει προς εκμάθηση συνολικά 12 γλώσσες. Μετράμε ήδη 8 χρόνια στο χώρο, εξελισσόμαστε συνεχώς, και καινοτομούμε στην ξενόγλωσση διαδικτυακή εκπαίδευση. Η χαρά μας είναι μεγάλη, μιας και οι μαθητές μας προέρχονται από όλο τον κόσμο, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, πράγμα που μας επιτρέπει να λειτουργούμε με βάση διεθνή πρότυπα και προκλήσεις στο χώρο του Education Technology. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 350 καθηγητές και 1600 ενεργούς μαθητές συνολικά.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και η ανάγκη όλων μας για εξέλιξη, μας οδήγησε στην ίδρυση του MyLingoKids, το πρώτο -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε διεθνή κλίμακα- διαδικτυακό σχολείο ξένων γλωσσών για παιδιά και εφήβους (4-17).

Με βάση τη νέα καθημερινότητα, λόγω του Covid-19, στην οποία οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε, η εξ αποστάσεως μάθηση αποτελεί την Ασφαλέστερη, αν όχι την μοναδική, λύση. Παρατηρήθηκε αύξηση μαθητών στο MyLingoTrip;

Τα νέα δεδομένα της πανδημίας επιτάχυναν τη διαδικασία της διαδικτυακής εκπαίδευσης και κατά κάποιον τρόπο έριξαν στα βαθιά ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Παρόλα αυτά, εμείς δεν σημειώσαμε κάποια κατακόρυφη αύξηση τη συγκεκριμένη περίοδο, θα έλεγα πως αυτή είναι γραμμική και σταθερή μέσα στα χρόνια, δίχως να επηρεάζεται έντονα από τέτοιου είδους φαινόμενα. Εστιάζουμε στις προκλήσεις και είναι μέρος της καθημερινότητάς μας να ανταποκρινόμαστε σε ένα περιβάλλον που συνεχώς διαφοροποιείται.

Διαβάστε επίσης  Δήμητρα Ιωάννου: «Η γυναικεία φιλία είναι εφικτή, άκρως υποστηρικτική και υπέροχη»

Πρόσφατα θέσατε σε λειτουργία το MyLingoKids, ένα πρωτοποριακό online σχολείο ξένων γλωσσών για παιδιά και εφήβους. Μιλήστε μας λίγο για τονέο σας αυτό εγχείρημα;

Το MyLingoKids παρέχει σύγχρονα online μαθήματα γλωσσών σε παιδιά και εφήβους με την αρωγή επαγγελματιών καθηγητών -φυσικοί ομιλητές της γλώσσας που διδάσκουν και υπό διαρκή εκπαίδευση, και με ένα εκπαιδευτικό πλάνο προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε μαθητή. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και απολύτως ολοκληρωμένο διαδικτυακό σχολείο, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την συνιδιοκτήτρια Κατερίνα Βλαχοπούλου, παιδοψυχολόγο και καθηγήτρια. Μέσω της προσέγγισης που είχαμε, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα διαδικτυακό σχολείο το οποίο στηρίζεται στην μαθητοκεντρική προσέγγιση, κάνοντας χρήση της έμφυτης πια ευχέρειας των παιδιών στην τεχνολογία.

Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός που βασίζεται στις ισχυρές και ελκυστικές μαθησιακές εμπειρίες, είναι πια επιτακτική ανάγκη (πηγή: Examining the Integration of Technology in the Early Childhood Classroom Introduction, Page 1), και αυτό υπήρξε ο οδηγός μας.

Λίζα Βλαχοπούλου
Κατερίνα Βλαχοπούλου, Λίζα Βλαχοπούλου

Μέσα στους επόμενους μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή και το ειδικό πρότζεκτ διγλωσσίας. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα και ποια τα οφέλη της;

Στα άμεσα σχέδια του MyLingoKids είναι και η λειτουργία του ειδικού πρότζεκτ διγλωσσίας (Bilingual Project) για τους γονείς που επιθυμούν να μεγαλώσουν δίγλωσσα παιδιά. Ειδικά διαμορφωμένες τάξεις και κατάλληλο παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τις πολύ μικρές ηλικίες (αρχής γενομένης για παιδιά μόλις 2 ετών), θα συμβάλλουν στο να αποκομούνται τα πολλαπλά και σημαντικά οφέλη της διγλωσσίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Οργανωμένα από έμπειρους παιδοψυχολόγους, τα δίγλωσσα μαθήματα θα βελτιώνουν τόσο τις εκτελεστικές λειτουργίες του εγκεφάλου των παιδιών όσο και τη νευρολογική τους υγεία γενικότερα. Ταυτόχρονα θα δίνονται όλα τα απαραίτητα εφόδια στο γονέα, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το γλωσσικό ταξίδι του παιδιού.

Τα MyLingoKids και MyLingoTrip κέρδισαν το golden prize στα E-Volution Awards 2020, ως η πιο επιτυχημένη e-commerce εταιρία στην Ελλάδα. Αισθάνεστε δικαίωση για αυτή σας τη διάκριση; Αντιμετωπίσατε πολλές δυσκολίες για να φτάσετε ως εδώ;

Διαβάστε επίσης  Ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο σύγχρονο ψηφιακό πολιτισμό

Το συγκεκριμένο βραβείο ήταν το επιστέγασμα της επίμονης προσπάθειάς μας να προσφέρουμε γλωσσική εκπαίδευση με έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, σε όλους όσοι διψούν να μάθουν κάτι νέο. Σίγουρα έδωσε σε όλους μας μεγάλη χαρά!

Λίζα Βλαχοπούλου
Λίζα Βλαχοπούλου

Σε μια εποχή όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα online μαθήματα, ποια είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν το MyLingoTrip και το κάνει να ξεχωρίζει; Που πιστεύετε ότι οφείλεται κυρίως η επιτυχία του MyLingoTrip;

Πιστεύω ότι η διαφοροποίηση των MyLingoTrip και MyLingoKids, έγκειται στα εξής: Αρχικά ξεκίνησε ως μια δική μου προσωπική ανάγκη ως καθηγήτριας. Δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με μία εξαιρετική  υποστηρικτική ομάδα, και ως βασικό στόχο θέσαμε εξαρχής την παροχή υψηλής ποιότητας μαθημάτων, σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος -ειδικότερα όταν μιλάμε με δεδομένα εξωτερικού με την ευρύτερη έννοια.

Ταυτόχρονα, καθώς ο τομέας του Education Technology είναι ένας τομέας με αλλεπάλληλες αλλαγές, καινοτομίες, αναθεωρήσεις κ.ο.κ., μέλημά μας είναι να συμβάλουμε σε αυτό με τα εργαλεία που δημιουργούμε και διαθέτουμε στους μαθητές της πλατφόρμας μας.
Επιπρόσθετα, όταν ξεκινήσαμε το MyLingoTrip, μιας και ειδικά στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στο εξωτερικό, ο τομέας του EdTech ήταν σε αχαρτογράφητα νερά, αναγκαστήκαμε σε πολλά θέματα να ανακαλύψουμε τον τροχό από την αρχή, πράγμα όμως που μας οδήγησε σε ασφαλή και δοκιμασμένα συμπεράσματα, τα οποία κάνουμε πράξη αναπροσαρμόζοντας τα δεδομένα και τις τακτικές εκμάθησης συνεχώς. Αντιθέτως, η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε αρκετές προσπάθειες αντιγραφής. Προφανώς και δεν υπάρχει παρθενογένεση σε κανέναν τομέα, αλλά αναφέρομαι σε περιπτώσεις που κυριολεκτικά έμοιαζαν κυριολεκτικά με… copy-paste! Ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ ουσιαστικό πρόβλημα για εμάς. Γνωρίζουμε καλά ποιοί είμαστε και πού βαδίζουμε. Ως ένα βαθμό μας “διασκεδάζει” κιόλας, γιατί πάει να πει πως αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά!

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που θέλει να μάθει μια γλώσσα μέσω του MyLingoTrip;

Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν δοκιμαστικό, όπου ο μαθητής γνωρίζει τον καθηγητή του. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα των μαθημάτων δομείται με βάση τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή. Τα πακέτα είναι ευέλικτα και οι μαθητές μαθαίνουν με άρτια καταρτισμένους καθηγητές, φυσικούς ομιλητές της γλώσσας (native), ανεξάρτητα από το αν θέλουν να μάθουν μια γλώσσα σαν χόμπι, ή πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για πτυχία/ εισαγωγικές εξετάσεις κλπ.

Διαβάστε επίσης  Θάνος και Ηλιάνα "Σέριφος" από τη spider music
MyLingoKids
MyLingoKids

Αυτή την στιγμή διδάσκετε 8 διαφορετικές γλώσσες. Με ποια κριτήρια έχετε επιλέξει τις συγκεκριμένες; Είναι στα άμεσα σχέδια σας η εισαγωγή και άλλων γλωσσών στην πλατφόρμα;

Πλέον διδάσκουμε 12 γλώσσες, πολύ πρόσφατα προστέθηκαν και 4 ακόμη, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Κορεάτικα και Ρωσικά. Οι γλώσσες που διαθέτουμε επιλέχθηκαν με βάση τις ανάγκες των μαθητών και το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό που υπάρχει στην ομάδα μας.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής και αξιολόγησης των καθηγητών που προσφέρουν τα μαθήματα;

Οι καθηγητές αξιολογούνται συνεχώς, ήδη από το δοκιμαστικό μάθημα. Τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση  της ποιότητας των μαθημάτων, δίνοντας έτσι τον κεντρικό ρόλο στον μαθητή.

Η επιλογή του καθηγητή γίνεται από τη διαχείριση για να διασφαλίσουμε πως ο μαθητής θα έχει τον ιδανικό καθηγητή για τις ανάγκες και στόχους του. Η απόφαση αυτή βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, ακόμα και η μητρική γλώσσα του μαθητή και η κουλτούρα παίζει ρόλο! Φυσικά, -και γι’ αυτό υπάρχει το δοκιμαστικό μάθημα-, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής καθηγητή, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια.

Πως φαντάζεστε την εξέλιξη του MyLingoTrip και του MyLingoKids σε 10 χρόνια από τώρα; Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;

Μελλοντικά προγραμματίζουμε να εισάγουμε το VR στις διαδικτυακές τάξεις μας, όπου ο μαθητής θα μπορεί, έχοντας ένα avatar να “βρίσκεται” στην ίδια αίθουσα με τους συμμαθητές και τον καθηγητή του, οι οποίοι στην πραγματικότητα μπορεί να βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Ήδη έχει αρχίσει και τρέχει πιλοτικά, και συλλέγοντας τα δεδομένα θα είμαστε σύντομα έτοιμοι να διαθέσουμε και να στηρίξουμε κι αυτό τον τρόπο προσέγγισης της ξενόγλωσσης διαδικτυακής εκμάθησης.

Επιπλέον, σύντομα ξεκινάει η υλοποίηση του MyLingoBiz, διαδικτυακό σχολείο για εργαζόμενους και στελέχη εταιρειών, με στόχο τη γλωσσική τους εκπαίδευση και κατάρτιση, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επαγγελματικές γλωσσικές ανάγκες και διδάσκοντας επίσης στοχευμένη ορολογία στην ξένη γλώσσα.

 

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Λίζα Βλαχοπούλου  για το φωτογραφικό υλικό.

Διαβάστε παλαιότερη συνέντευξη με τη Λίζα Βλαχοπούλου εδώ

Ονομάζομαι Ντιάννα Μαμή-Κούπερ και είμαι μια νέα, ονειροπόλα και παθιασμένη δημοσιογράφος. Έχω φοιτήσει στο τμήμα "Επικοινωνίας και ΜΜΕ " του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω εργαστεί και εξακολουθώ να εργάζομαι για μεγάλες παραγωγές στην τηλεόραση. Μεγάλος μου έρωτας τα βιβλία, το ραδιόφωνο, η ανακάλυψη άγνωστων τόπων και η γνωριμία με οποιονδήποτε άνθρωπο έχει να μου μάθει κάτι καινούριο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Welcome To Fresh Mostbet Casino In India! Online Profits At The Online Casino, Lots Of Bonuses! Huge Bonuses!!! Cool Goldmine!! 20

Welcome To Fresh Mostbet Casino In India! Online Profits At

10+2 ταινίες για να δεις στο Ertflix

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι επιλογές για διασκέδαση είναι