Πριγκιπώ: “Τα κοσμήματα Πριγκιπώ κάνουν τα άτομα μέλη μιας κοινότητας όπου ο ηθικός καταναλωτισμός πρωταγωνιστεί”

ΠριγκιπώΑν ρωτήσει κανείς “Τι είναι το Πριγκιπώ” θα λάβει  πολλές, διαφορετικές απαντήσεις. Γιατί τα Πριγκιπώ είναι κοσμήματα, αλλά ακολουθούν και μία συγκεκριμένη φιλοσοφία, προτείνουν μία μίνιμαλ αισθητική και, τελικά, δημιουργούν μία δεμένη κοινότητα ηθικού καταναλωτισμού, αφού “άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους χαιρετιούνται στο δρόμο απλά και μόνο επειδή φορούν Πριγκιπώ“. Μην ξεχνάμε όμως, ότι παράλληλα με όλα τα προηγούμενα, το Πριγκιπώ είναι μία επιχείρηση που ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης χωρίς κεφάλαιο και χωρίς εμπειρία. Η ιδέα προέκυψε από δύο κορίτσια – την Κέλλυ και την Καλομοίρα – και με την βοήθεια των social media,το Πριγκιπώ εξελίχθηκε αρκετά γρήγορα και αυτή τη στιγμή αποτελείται κατά 80% από γυναίκες, μία εκ των οποίων διοικεί. Τα κοσμήματα Πριγκιπώ είναι affordable, καθώς ολόκληρη η ομάδα εργάζεται υπό ηθικές συνθήκες εργασίας. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ο ορείχαλκος και το ασήμι, ο χρυσός και η πλατίνα, το σμάλτο και οι κλωστές. Οι καθαρές γραμμές και τα απλά μοτίβα που χαρακτηρίζουν τα κοσμήματα Πριγκιπώ, είναι ο λόγος που τα κάνουν ευκολοφόρετα από όλες τις ηλικίες και ταιριαστά σε όλα τα στυλ.
Σε έναν πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο που μοιράζεται το εργαστήριο και το κατάστημα στην οδό Κολοκοτρώνη, οι τεχνίτες εργάζονται στο προσκήνιο και αναδεικνύεται η τέχνη τους με αποτέλεσμα όλοι όσοι συμμετέχουν στη ζωή του Πριγκιπώ να είναι πολύ χαρούμενοι κάθε μέρα που έρχονται “για δουλειά”. Τα κοσμήματα Πριγκιπώ έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ από τον κόσμο όχι μόνο γιατί είναι απλά, όμορφα και ποιοτικά αλλά και επειδή πρεσβεύουν την κουλτούρα, όπου ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα.

Εμείς συνομιλήσαμε με την Καλομοίρα Παπαγεωργίου, συνιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του Πριγκιπώ, σχετικά με τη φιλοσοφία του brand και την πορεία από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της. Μέσα από τη συζήτησή μας μάς μετέφερε την αίσθηση που αποπνέουν τα κοσμήματα Πριγκιπώ, ενώ μας αποκάλυψε τους μελλοντικούς στόχους του με αφορμή το κλείσιμο των 10 χρόνων του!

Διαβάστε επίσης  Κοσμήματα που θα φοράς όλο τον χειμώνα

Επιμέλεια συνέντευξης: Ελίνα Ιωάννου

Πριγκιπώ

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε να ασχολείστε με τη δημιουργία κοσμημάτων;

Κάτι μαθήματα χειροποίητου κοσμήματος στην Παιανία και μία καταπληκτική δασκάλα η οποία εκτός από τεχνικές, μας χάρισε απλόχερα την αγάπη της για το κόσμημα γενικότερα. Χωρίς εκείνη μπορεί να μην ήμασταν εδώ σήμερα.

 Πώς και πότε γεννήθηκε το Πριγκιπώ;

 Το πριγκιπώ γεννήθηκε σαν ερασιτεχνικό brand το φθινόπωρο του 2009 αφού μας έγινε πρόταση να κάνουμε μία έκθεση. Δεν θέλαμε να την τρέξουμε χωρίς όνομα, άρα η αναζήτηση του brand έγινε πιο επιτακτική. Η αγαπημένη μας Ειρηνη και μέλος της ομάδας μέχρι σήμερα, σκέφτηκε το Πριγκιπώ και μας κόλλησε αμέσως. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Ποια είναι η φιλοσοφία και η κουλτούρα που πρεσβεύει το «Πριγκιπώ»;

 Η φιλοσοφία του diy τρέχει στις φλέβες του brand (για μας είναι ζωντανός οργανισμός). Είμαστε μια ομάδα που τρέχουμε τα πάντα μόνοι μας, από τον σχεδιασμό κοσμημάτων μέχρι το στήσιμο του e-shop, τα γραφιστικά και την εταιρική μας ταυτότητα. Απολαμβάνουμε να σκεφτόμαστε τα νέα βήματα του Πριγκιπώ και πως θα τα κάνουμε πράξη. Πάνω απ’όλα σημασία έχει να δουλεύουμε ομαδικά και να περνάμε καλά τις ώρες που μοιραζόμαστε στο εργαστήριο & στο μαγαζί.

Πριγκιπώ

 Το Πριγκιπώ εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να ευδοκιμήσει μία επιχειρηματική κίνηση στην χώρα μας, παρά τα εμπόδια. Τι χρειάστηκε για να τα καταφέρετε να φτάσετε μέχρι εδώ;

Το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν το Πριγκιπώ, τα σχέδιά μας και πως θα μοιραστούμε τη “φάση” μας με τον κόσμο με τους λιγοστούς πόρους που είχαμε στη διάθεσή μας. Ακριβώς επειδή όλο αυτό ξεκίνησε για πλάκα, δεν είχαμε απαιτήσεις ή προσδοκίες. Και βγήκε πολύ φυσικά όλο αυτό. Ίσως το να κάνεις πράγματα χωρίς το άγχος για το αν θα πετύχουν ή όχι να είναι το κλειδί!

Διαβάστε επίσης  Τα ασημένια κοσμήματα είναι must για την φετινή σεζόν

Περιγράψτε μας τον τρόπο που δουλεύετε. Δώστε μας μία εικόνα για τη δημιουργία ενός κοσμήματος από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίηση. (Ιδέα, σχεδιασμός, επιλογή υλικού, υλοποίηση…)

 Οι ιδέες έρχονται κατά βάση από τις τεχνικές και τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας. Μετά από πολλή δουλειά έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε ικανοποιητικό budget ώστε να μπορούμε να αγοράζουμε πολύτιμες πέτρες και να πειραματιζόμαστε πλέον με πιο fine υλικά. Ωστόσο πλέον έχουμε εδραιώσει μία φορά το μήνα ένα free day για όλους στο εργαστήριο και στο κατάστημα και την ημέρα εκείνη κανένας δεν κάνει τίποτα από τις καθημερινές του εργασίες αλλά αυτοσχεδιάζουμε συζητώντας ιδέες όλοι μαζί και φτιάχνουμε νέα σχέδια σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Είναι υπέροχο να δουλεύουν όλοι ομαδικά και να συνεισφέρουν στη δημιουργική πορεία του Πριγκιπώ!

Πριγκιπώ

Το στυλ των κοσμημάτων του Πριγκιπώ είναι μίνιμαλ, απλές, λιτές γραμμές, γεωμετρικά σχήματα… Πώς καταλήξατε στο στυλ που σας χαρακτηρίζει; Περάσατε από πειραματισμούς ή βγήκε αυθόρμητα εξ αρχής;

Αυτό προκύπτει από το προσωπικό στυλ κυρίως. Είμαστε εξ ορισμού μίνιμαλ τύποι και σπάνια θα μας δει κανείς με πληθωρικά αξεσουάρ και statement ρούχα. Αυτόματα σχεδιάζουμε τα κοσμήματα που εμείς φοράμε και απολαμβάνουμε κάθε μέρα.

Τι πιστεύετε ότι προσδίδουν σε μία γυναίκα/κοπέλα τα κοσμήματα «Πριγκιπώ»;

Τα Πριγκιπώ δεν είναι απλά αξεσουάρ. Τα άτομα (ανεξαρτήτως φύλου) που προτιμούν τα κοσμήματά μας, επιλέγουν να τα αγοράσουν επειδή εμείς τα έχουμε φτιάξει και σχεδιάσει. Δεν είναι προϊόντα εισαγωγής ή μη ηθικής παραγωγικής διαδικασίας. Άρα εκτός από το ότι είναι όμορφα και συνδυάζονται με τα πάντα, τα Πριγκιπώ κάνουν τα άτομα μέλη μιας κοινότητας όπου το slow fashion και ο ηθικός καταναλωτισμός πρωταγωνιστούν. Επιπλέον όλοι όσοι φορούν Πριγκιπώ είναι σαν να γνωρίζονται ήδη μιας και έχουν αλληλεπιδράσει μαζί μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξέρουμε ιστορίες όπου άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ του χαιρετιούνται στο δρόμο απλά και μόνο επειδή φορούν Πριγκιπώ.

Διαβάστε επίσης  «Υγρό Γυαλί»: Τι είναι και που χρησιμοποιείται

Έχετε δημιουργήσει υπέροχες και ξεχωριστές συλλογές, όπως την Resonanace και τη bridal….Έχετε αγαπημένες συλλογές; δικά σας αγαπημένα σχέδια των συλλογών σας; ή κάποιο με το οποίο να είστε για κάποιο λόγο συναισθηματικά δεμένη;

Για όλα μας τα σχέδια είμαι περήφανη αλλά κυρίως για το βραχιόλι Aye και για τα customized μονόπετρα που φτιάχνουμε για τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις. Η Resonance είναι μία αρκετά μεγάλη συλλογή και δείχνει ότι το Πριγκιπώ μεγαλώνει και εξελίσσεται ενώ ταυτόχρονα δεν χάνει καθόλου από την ποιότητά του προσφέροντας τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό σεβασμού προς τον καταναλωτή και σεβασμό προς τον τεχνίτη και το περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζεται.

Πριγκιπώ

Για εσάς προσωπικά, τι σημαίνει το Πριγκιπώ;

Το Πριγκιπώ για μένα είναι η ιδανική ζωή, οι άνθρωποι που το απαρτίζουν και όλα αυτά που έχουμε φτιάξει μαζί χωρίς budget και πολλές φορές χωρίς τις θεωρητικές γνώσεις (τις οποίες τις κατακτήσαμε στην πορεία) με ήθος και αρχές. Με αυτό συνδέεται κανείς όταν αγοράζει ένα κόσμημά μας.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι για το Πριγκιπώ; Συνεργασίες, νέες συλλογές;

Πριν βγει το 2019 θα έχουν γίνει πολλά! Το Πριγκιπώ φέτος κλείνει 10 χρόνια ύπαρξης και θα το γιορτάσουμε πολύ και με διάφορους τρόπους. Αυτό που είναι στα άμεσα σχέδιά μας είναι να μεταφερθεί το κατάστημα από τον όροφο σε ισόγειο και να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτυ. Συνεργασίες έρχονται διάφορες γιατί χωρίς ανθρώπους γύρω μας βαριόμαστε και λίγο! Υπομονή και σας υποσχόμαστε ένα πολύ ενδιαφέρον δεύτερο εξάμηνο του 2019!

 

Ευχαριστούμε πολύ την Καλομοίρα Παπαγεωργίου για την παροχή του φωτογραφικού υλικού.

 

Επισκεφτείτε το Πριγκιπώ στο:

επίσημο site τους: prigipo.com

facebook: https://www.facebook.com/Prigipo/

instagram: https://www.instagram.com/prigipo/?hl=el

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος