Street Shooters: Νέα Έκθεση Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη

Οι Street Shooters είναι μια φωτογραφική κοινότητα που με κάθε τους στιγμιότυπο διηγούνται μια ιστορία και κάθε κλικ κάνει την διαφορά… Έτσι και φέτος, σε μια έκθεση φωτογραφίας φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με έδρα που εναλλάσσεται μεταξύ διαφόρων πόλεων στον κόσμο, οι Street Shooters έχουν δημιουργήσει μία κοινότητα. Απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες φωτογράφους. Ανά καιρούς διοργανώνουν ταξίδια με σκοπό την φωτογράφηση νέων εμπειριών, αλλά και meetups, αποτελώντας έτσι ένα πολύτιμο στοιχείο για την φωτογραφική κοινότητα.

Επιμέλεια: Διονυσία Τσαπάρα


Πηγή: προσωπικό αρχείο των Street Shooters

Γεια σου Γιάννη! Χαιρόμαστε πολύ που σε γνωρίζουμε! Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνετε, μπορείτε να μας πείτε με λίγα λόγια περί τίνος πρόκειται;

Advertisements
Ad 14

Για πρώτη φορά θα γίνει φωτογραφική έκθεση των μελών της ταξιδιωτικής φωτογραφικής κοινότητας Street Shooters. Μια κοινότητα που την απαρτίζουν φωτογράφοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες και που ζουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα λάβει χώρα και αυτή η εκδήλωση, η συμμετοχή όσων πάρουν μέρος δεν απαιτεί φυσική παρουσία. Οι φωτογραφίες των μελών μας θα είναι διαθέσιμες στο κοινό με μικρό αντίτιμο, το σύνολο του οποίου θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες. Τη δωρεά θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας τα μέλη της κοινότητας και η όλη διαδικασία θα καταγραφεί μέσω βίντεο και θα ανέβει στο κανάλι του διαχειριστή της κοινότητας, στο YouTube.


Ποιά ήταν η αφορμή πίσω από την δημιουργία αυτής της έκθεσης;

Διαβάστε επίσης  Αντώνης Βλοντάκης: "Το πόλο είναι μεράκι και θέλει θυσίες"

Έχουμε μια αγαπημένη φράση: «Ο κόσμος υπάρχει μόνο όταν τον μοιράζεσαι» – Τ.Λ.

Με αρχή αυτό, και την αγάπη μας για την φωτογραφία, θεωρήσαμε ότι η έκθεση αυτή είναι ένας τρόπος να αναδείξουμε την τέχνη μας, να την κάνουμε πιο γνωστή στον κόσμο, να αλληλοεπιδράσουμε μαζί του. Nα την “χρησιμοποιήσουμε” σαν το μέσο που θα βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.


Ο κόσμος που θέλει να παρευρεθεί στην έκθεση φωτογραφίας σας, πού και πότε θα σας βρει;

Για τους επισκέπτες, το άνοιγμα της έκθεσης είναι την Παρασκευή 17/05/2024. Θα διαρκέσει δύο μέρες, δηλαδή μέχρι και τις 18/05/2024. Το καφέ BaZaAri είναι ο χώρος που θα μας φιλοξενήσει και είναι στην οδό Φιλικής Εταιρείας στο κέντρο της πόλης.

Για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν με την φωτογραφική τους τέχνη, θα πρέπει να γίνουν μέλη στο linktree της κοινότητας στην ένδειξη be a member. Φυσικά, η εγγραφή είναι δωρεάν και όλα οργανώνουμε μέσω email.


Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στον σκοπό αυτής της έκθεσης πέρα από την παρακολούθηση της;

Για όσους επιθυμούν να στηρίξουν τον φιλανθρωπικό σκοπό ανεξαρτήτως αν θα λάβουν μέρος, μπορούν να συνεισφέρουν. Όλα τα έσοδα θα πάνε στην δωρεά.


Αφού μιλάμε για ένα φιλανθρωπικό project, έχει τεθεί κάποιος στόχος όσον αφορά τη συγκέντρωση κεφαλαίων και πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα;

Όπως έχει γίνει και παλιότερα – υπάρχουν και ανάλογα βίντεο στο YouTube, θα γίνει αγορά πρώτων υλών από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Και τα οποία θα δοθούν σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων.


Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν, επιλέχθηκαν με κάποιο κριτήριο;

Διαβάστε επίσης  Κώστας Τοσίδης - Η μουσική είναι επιστήμη

Για τους συμμετέχοντες υπάρχουν όροι και ο τρόπος συμμετοχής στο email τους. Είναι δεκτά όλα τα στιλ φωτογραφίας – street, landscape, portrait, architecture κ.τ.λ., με μερικούς περιορισμούς ως προς το σεβασμό του εικονιζόμενου. Ως κοινότητα, κοιτάμε πάνω από όλα τον σεβασμό στο θέμα που δημιουργεί ο καλλιτέχνης. Δεν θέλουμε να φωτογραφίζουμε κανέναν χωρίς την έγκριση του.


Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεματολογία;

Το θέμα είναι Time To Show My Art, και απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες φωτογράφους με όλα τα στιλ φωτογραφίας. Πιστεύουμε και αγαπάμε την τέχνη της φωτογραφίας και επιθυμούμε να αναδείξουμε όλα τα στιλ της από διαφορετικές οπτικές των μελών μας.


Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με την φωτογραφία;

Στη Θεσσαλονίκη, όσο ήμουν άνεργος, συνήθιζα να βγαίνω στην πόλη και να απαθανατίζω τοποθεσίες, ανθρώπινες στιγμές… Γενικά μου άρεσε να παρατηρώ και ό,τι μου κινεί το ενδιαφέρον να το αποτυπώνω με την βοήθεια του κινητού μου αρχικά. Στην συνέχεια ακολούθησαν κάποια μαθήματα επάνω στην φωτογραφία.

Η μετακόμιση μου για επαγγελματική αποκατάσταση στην πόλη του Εδιμβούργου υπήρξε σημαντική στην φωτογραφική μου εξέλιξη. Η φωτογραφία έγινε η παρέα μου, ο φίλος μου ακόμη και η ψυχοθεραπεία μου στην δύσκολη περίοδο του COVID. Το ένα έφερε το άλλο. Κυνηγούσα την κάθε ευκαιρία για αλληλεπίδραση και συναναστροφή με ανθρώπους, φωτογράφους και μη. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η κοινότητα!


Πηγή: https://www.instagram.com/ploutarchos_atzib/

Τι σας ώθησε να δημιουργήσετε την κοινότητα των Street Shooters;

Η ζωή είναι δούναι και λαβείν. Ως Γιάννης δεν μου φτάνει να βγάζω φωτογραφίες και να τις κοινοποιώ στα social, αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Ήθελα κάτι παραπάνω. Να αλληλοεπιδράσω, ήθελα να δημιουργήσω με άλλους καλλιτέχνες, να μάθω περισσότερα, να ανοίξει το μυαλό μου. Ήθελα να δώσω αλλά και να πάρω γνώσεις, εμπειρίες, αλληλεπίδραση, μα πάνω από όλα να δημιουργήσω τέχνη με καλλιτέχνες ανά τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Γιάννης Δρίτσας: "Η ανάγκη της «αρχής» είναι συνυφασμένη με την ανάγκη της υπάρξεως"

Μου αρέσει να φέρνω κοντά τον κόσμο. Το κάνω χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω τώρα πλέον με την κοινότητα. Μιας και πλέον στην κοινότητα υπάρχουν και μέλη που η φωτογραφία δεν είναι η κύρια τους ενασχόληση αλλά τους αρέσει η αλληλεπίδραση, τα ταξίδια και φυσικά οι αναμνήσεις που μένουν για μια ζωή.


Ποια μηνύματα θέλετε να μεταδώσετε στο κοινό σχετικά με την σημασία της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης;

Αλληλεγγύη. Όταν έχεις ένα “όπλο” όπως η φωτογραφία ή οποιασδήποτε μορφής τέχνης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Κάποτε έλεγα αν μπορώ να εμπνεύσω έστω και έναν άνθρωπο με την φωτογραφία μου πως νιώθω κερδισμένος. Τώρα λέω αν μπορώ να εμπνεύσω έστω και έναν να έρθει σε κάποιο meet up θα νιώθω πιο πλούσιος από χθες και πιο φτωχός από αύριο.


Πως μπορούμε να μείνουμε ενήμεροι για κάποια μελλοντική σας έκθεση φωτογραφίας;

Όλα τα πρότζεκτ ανακοινώνονται μέσω email. Όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, θα πρέπει να εγγραφούν στο linktree της κοινότητας μέσω email.

Επίσης, ανακοινώνουμε όλα τα ταξίδια μας δύο με τρεις μήνες νωρίτερα. Επίσης, κάνουμε και άλλες δράσεις εκτός από εκθέσεις, όπως ταξίδια, zoom meetups και έχουμε στα πλάνα και άλλα πολύ μοναδικά πρότζεκτ με την νέα χρονιά!

Πηγή: προσωπικό αρχείο των Street Shooters

Eξερευνήστε τους Street Shooters: instagram | FB

Στα 24, η ζωή είναι σαν ένα βιβλίο με πολλές σελίδες ακόμα να γραφτούν. Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μέσω της δημιουργικότητας και μιας δόσης περιέργειας, η αρθρογραφία αποτελεί έναν τρόπο να εξερευνώ νέα ενδιαφέροντα και να μοιράζομαι σκέψεις και ιδέες. Μέσω των άρθρων μου ελπίζω να βρεις και εσύ την έμπνευση που ίσως ψάχνεις.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.