Θάνος Ματζίλης: Η μουσική είναι ζωή

Θάνος Ματζίλης
Θάνος Ματζίλης

 

Ο Θάνος Ματζίλης συστήθηκε στο ευρύ μουσικόφιλο κοινό το 2014, συμμετέχοντας στον δίσκο “Οι φωνές σ` αυτή την πόλη”, με το τραγούδι “Τελείωσε ο χρόνος” σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Νίκου Αναγνωστάκη. Ακολούθησε η συμμετοχή του το 2017, στο Soundtrack της ταινίας «Ο θησαυρός» με το τραγούδι «Εν Αθήναις» σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους Νίκου Αναγνωστάκη. Το 2018 κυκλοφορεί  από το Ogdoo Music Group το  νέο  του digital single με τίτλο «Στάση» σε μουσική του Νίκου Χιώτογλου και στίχους του Χρήστου Παπάζογλου.

Σήμερα συνεχίζει τη μουσική πορεία του με μια σημαντική συμμετοχή στον κύκλο τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου “Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΝΑ” σε  μουσική του  Νίκου Χιώτογλου, όπου ερμηνεύει με τη χορωδία “Ρυθμός” το τραγούδι “Βακχεία”.

Ο Θάνος Ματζίλης κοινωνεί τα τραγούδια του με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές  και συναυλίες με την ορχήστρα “Ρυθμός” και καταξιωμένους  ερμηνευτές.

Επιμέλεια Συνέντευξης για το MAXMAG: Άννα Ρω

Advertisements
Ad 14

Μουσική. Τι σημαίνει για σένα;

Μουσική για μένα δεν είναι μόνο επάγγελμα, είναι η ζωή. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή χωρίς μουσική. Θα ήταν ένα μονότονο πράγμα. Πόσοι δεν θα είχαν ερωτευτεί, αγαπήσει, και επουλώσει πληγές, χωρίς αυτήν;

Οι επιρροές σου έως σήμερα;

Αγαπώ και τραγουδώ το λαϊκό και έντεχνο τραγούδι, αν μπορούμε να δώσουμε αυτόν τον όρο, εφόσον δεν υπάρχει άτεχνο. Βέβαια, από πάντα, είχα πολλές επιρροές και από άλλα είδη τραγουδιών, ξένης και ελληνικής μουσικής, γιατί με αυτό τον τρόπο πίστευα και πιστεύω πως γίνεσαι πιο ολοκληρωμένος μουσικός και τραγουδιστής. Αγαπώ ιδιαίτερα τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Διαβάστε επίσης  Πολυξένη Καράκογλου: " Η άποψή μας για την πραγματικότητα καθορίζει την τέχνη μας"

Υπάρχουν άνθρωποι σταθμοί στη μουσική πορεία σου;

Είχα τη χαρά να διδαχθώ από σπουδαίους καθηγητές, οι οποίοι είναι και σπουδαίοι της γενιάς τους στη μουσική. Ένας ακόμα σταθμός είναι ο συνθέτης της Παγωμένης Θεατρίνας, και αδελφικός μου φίλος, όπου μαζί έχουμε κάνει μοναδικά πράγματα και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό.

Σημαντικά τραγούδια και αγαπημένα που ξεχωρίζεις στο ρεπερτόριό σου;

Δύσκολο να επιλέξω και να ξεχωρίσω τραγούδια, αλλά σίγουρα δεν θα περάσει μέρα χωρίς να ακούσω και να τραγουδήσω τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Γιώργου Νταλάρα. Επίσης, προσπαθώ να έχω στο ρεπερτόριο μου τραγούδια νέων δημιουργών και να τα επικοινωνώ όσο μπορώ, ώστε να φτάσουν εκεί που τους αξίζει.

Ιδιαίτεροι λόγοι που σε ωθούν να συνυπάρχεις με συγκεκριμένους καλλιτέχνες στις μουσικές περιπλανήσεις σου;

Σίγουρα ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ο σεβασμός τόσο σε μουσικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο και τέλος η μουσική χημεία, είναι αυτά που με ωθούν στο να επιλέγω με ποιους θα συνυπάρξω.

Κάποιος φόβος που σε κυριαρχεί;

Οι ψεύτικες ελπίδες που δίνονται στους νέους.

Η συμμετοχή σου στον κύκλο  τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου «Παγωμένη θεατρίνα» με το τραγούδι «Βακχεία» τι σηματοδοτεί;

Μια δουλειά που με συγκινεί, καθώς είχα την τιμή και την χαρά να ερμηνεύσω σε πρώτη εκτέλεση στίχους του σπουδαίου Ν. Γκάτσου, σε μουσική μάλιστα ενός σημαντικού ανθρώπου για εμένα. Επίσης την αρχή της γνωριμίας και φιλίας μου με την Αγαθή Δημητρούκα, που είναι ο κύριος παράγοντας για την συμμετοχή μου σε αυτή την μοναδική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης  Στέλλα Καραμπακάκη : «Πιστεύω πως αν κάνεις κάτι που σου αρέσει και σε διασκεδάζει είναι επιτυχία!»

Εποχή που θα ήθελες μουσικά να υπάρξεις;

Δεκαετίες 60’ και 70’ όπου η τέχνη βρισκόταν σε άνθηση.

Ιδανικός τρόπος να ζεις;

Ο ιδανικός τρόπος να ζεις για εμένα είναι το να μην περιορίζονται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Νέα σχέδια, όνειρα, προσδοκίες;

Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και ακμαίοι, στα επόμενα σχέδια μου περιλαμβάνεται μια καινούργια δισκογραφική δουλειά καθώς και εμφανίσεις στο πλευρό του Χρήστου Παπαδόπουλου. Τέλος, θα επιχειρήσουμε και κάποιες συναυλίες με την ορχήστρα «Ρυθμός» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο όπου είναι και γενέτειρα πόλη δική μου αλλά και της ορχήστρας.

Αστραπιαία αν απαντούσες με μια λέξη στην ερώτηση τι σε διακρίνει, θα έλεγες;

Ειλικρίνεια

Ιεραρχικά πώς θα ταξινομούσες τις έννοιες; Εμπιστοσύνη, Φιλία, Έρωτας, Αγάπη.

Αγάπη, Εμπιστοσύνη, Φιλία, Έρωτας

Ερωτηματικά αναπάντητα. Βάσανο ή δημιουργία;

Πάντα δημιουργία, όπως και κάθε πρόκληση που έρχεται.

Ο Θάνος Ματζίλης στο διαδίκτυο: https://www.facebook.com/thanosMatzilisOfficial.music

https://www.facebook.com/thanos.matzilis

 

 

Μεταξύ άλλων επέλεξα να είμαι συγγραφέας. Μ` αρέσει ο δρόμος της ποίησης. Και του θεάτρου. Γράφω ότι μου υπαγορεύει ο νους μου. Άλλοτε μικρές ιστορίες, άλλοτε στίχους, και κάποιες φορές μυθιστορήματα. Με γοητεύουν οι συνεντεύξεις, ειδικά όταν οι απαντήσεις υπερβαίνουν το βεληνεκές των ερωτήσεων. Περισσότερα στην προσωπική μου ιστοσελίδα: Άννα Ρω - https://anna-ro.webnode.gr/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,
all or nothing

All or Nothing: Το ακίβδηλο οικογενειακό δράμα του Mike Leigh

Το «All or Nothing» (ελληνιστί «Όλα ή Τίποτα») είναι ένα