Ζανέλ: Αγαπώ “τη Λαίδη και τον Αλήτη”

Η Ζανέλ το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή είναι μαζί μας σήμερα στη στήλη των συνεντεύξεων .

Η Ζανέλ  μας συστήθηκε το περασμένο φθινόπωρο μέσω των επιτυχημένων ζωντανών εμφανίσεών της σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, μας παρουσιάζει το πρώτο της single σε συνεργασία με τους καταξιωμένους δημιουργούς και παραγωγούς Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, με τίτλο «Η Λαίδη και ο Αλήτης».

Το τραγούδι της Ζανέλ, είναι ένα ζωηρό και ευρηματικό retro-swing τραγούδι, που αποδίδει με μια σημερινή, δροσερή ματιά τη μουσική ατμόσφαιρα, την αγνότητα και την αισθητική άλλων εποχών, σε απόλυτη αρμονία με το ρεπερτόριο που η νέα καλλιτέχνιδα παρουσιάζει στις ζωντανές της εμφανίσεις.

Τους στίχους, τη μουσική, την ενορχήστρωση και την παραγωγή υπογράφουν οι Αντώνης και Δημήτρης Παπαβομβολάκης, ενώ στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν οι και επί σκηνής συνεργάτες της Ζανέλ, Βασίλης Δεφίγγος στο σαξόφωνο, Δημήτρης Νάσσιος στην ηλεκτρική κιθάρα και Λάμπρος Παπανικολάου στο κοντραμπάσο, με την προσθήκη της Ρόλης Γιαμοπούλου στην ηχογράφηση των τυμπάνων.

Advertisements
Ad 14

Την οπτικοποίηση του τραγουδιού υπογράφει η σκηνοθέτιδα Μαρία Γαλάτη, η οποία έχει την επιμέλεια και της σκηνικής παρουσίας της καλλιτέχνιδας στις ζωντανές εμφανίσεις της, ενώ τα γραφικά του βίντεο είναι μια δημιουργία των Αντώνη και Κατερίνας Παπαβομβολάκη.

«Η Λαίδη και ο Αλήτης» είναι ένα τραγούδι τόσο ξεχωριστό όσο και η Ζανέλ, η ερμηνεύτριά του – μία νέα, υπέροχη φωνή της ελληνικής δισκογραφίας που αξίζει να προσέξετε και να αγαπήσετε!

Το τραγούδι κυκλοφορεί επίσημα από το YouTube κανάλι της Music Row Showcase – Δικτυογραφική.

Όμως τώρα ας γνωριστούμε με τη Ζανέλ μέσα από τη συνέντευξη που μας έδωσε.

Επιμέλεια συνέντευξης Βασιλική Ευάγγελου Παπαθανασίου 

Σας ευχαριστώ πολύ που αποδεχτήκατε την πρότασή μας και εύχομαι οι ερωτήσεις μου να διευκολύνουν αυτή την εξ αποστάσεως συνομιλία.

Είναι δική μου ευχαρίστηση να μοιράζομαι στιγμές και όνειρα μαζί σας.

Διαβάστε επίσης  Hot Sunday BLOOD μια alternative metal μπάντα

Ζανέλ πείτε μας λίγα λόγια για σας. 

Γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Έδεσσα. Τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια τα έζησα στην Έδεσσα, όπου ολοκλήρωσα τις σχολικές μου σπουδές αλλά και τον βασικό κύκλο σπουδών μου στη μουσική. Ξεκίνησα στο Ωδείο της Έδεσσας, εκεί σπούδασα κλασικό τραγούδι και κλασικό βιολί, θεωρία, αρμονία και Ιστορία της Μουσικής, όπως επίσης σολφέζ και ντικτέ. Έπειτα ολοκλήρωσα τον κύκλο των σπουδών μου στο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, στο ΤΕΙ Ηπείρου. Παράλληλα με τις σπουδές μου, πραγματοποιούσα κατά διαστήματα ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, κυρίως στην Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα) και στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά). Μετά το τέλος των σπουδών μου, ξεκίνησα σχεδόν αμέσως να εργάζομαι σε μουσικά σχολεία ανά την Ελλάδα, αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ζανέλ

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές, θετικές ή αρνητικές για τη Ζανέλ;

Καθοριστική για την αρχή της πορείας μου στην Αθήνα, ήταν η γνωριμία μου με δύο υπέροχους δημιουργούς και παραγωγούς, τον Αντώνη και τον Δημήτρη Παπαβομβολάκη. Δύο άνθρωποι που με πίστεψαν από το πρώτο δευτερόλεπτο της μουσικής γνωριμίας μας και με βοήθησαν να ανακαλύψω το πιο σημαντικό κομμάτι ενός τραγουδιστή, τη μουσική μου ταυτότητα. Τολμώ να πω πως για μένα, μετά την οικογένεια μου, είναι οι πιο δικοί μου άνθρωποι. Είναι σπάνια η ανιδιοτέλεια στους ανθρώπους σήμερα!

Ποια είναι τα τραγούδια που αγαπάτε από την ως τώρα δουλειά σας;

Αγαπώ όλα μου τα τραγούδια, γιατί το καθένα ακουμπά σε ιδιαίτερες στιγμές, εμπειρίες και περιόδους της ζωής μου. Βέβαια, τη μεγαλύτερη αδυναμία την έχω στο τραγούδι μου με τίτλο «Η Λαίδη και ο Αλήτης», σε στίχους και μουσική του Αντώνη και του Δημήτρη Παπαβομβολάκη, ουσιαστικά το τραγούδι με το οποίο συστήθηκα στο ευρύ κοινό και είχε πολύ θερμή υποδοχή από το κοινό.

Διαβάστε επίσης  Οι Bandallusia είναι ένα αδιάκοπο, κινούμενο γλέντι
Ζανέλ

Αγαπάτε τη μουσική της χρυσής εποχής του ελαφρού τραγουδιού των 1950 και 1960. Ζανέλ, τι σας προκάλεσε την επιθυμία να ακολουθήσετε αυτή τη μουσική;

Πάντα αγαπούσα το ελαφρό τραγούδι, αλλά για καιρό πίστευα πως η φύση και η ποιότητα αυτής της μουσικής είναι άπιαστη. Και ίσως είναι. Πρέπει να μελετήσει κανείς βαθιά και απόλυτα τη μαγεία της για να την πλησιάσει. Το ίδιο, αυτό καθεαυτό το ελαφρό τραγούδι, αν το ακουμπήσεις «ελαφρά τη καρδία» θα σε απωθήσει. Χρειάζεται απόλυτο δόσιμο και αγάπη. Χρειάζεται να είσαι ταγμένος σε αυτό το είδος. Είμαι πολύ χαρούμενη που τόλμησα να κάνω αυτό το βήμα στην καλλιτεχνική μου πορεία και σε αυτό με βοήθησαν σημαντικά οι παραγωγοί μου.

Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές;

Στο σπίτι μας ακούγονταν πάντα μουσικές που σου δημιουργούσαν εικόνες, είχαν κάτι να σου μάθουν, να σου γεμίσουν με συναισθήματα την ψυχή. Οι γονείς μου με έμαθαν να ακούω τον δικό μας Μάνο, τον δικό μας Μίκη, τη δική μας Χαρούλα, τη δική μας Μαρινέλλα και αμέτρητους άλλους υπέροχους καλλιτέχνες. Σημαντικό ρόλο στις μουσικές μου επιρροές, βέβαια, έπαιξαν και οι σπουδές μου στο Ωδείο της Έδεσσας, αλλά και οι μετέπειτα σπουδές μου στο ΤΕΙ Ηπείρου. Όλα αυτά τα βιώματα συντέλεσαν ώστε να βρίσκομαι εδώ τώρα και να κάνω αυτό που κάνω.

«Η Λαίδη και ο Αλήτης». Μια υπέροχη δουλειά, μιλήστε μας για αυτή τη συνεργασία

Η «Λαίδη και ο Αλήτης» είναι ένα τραγούδι που αγαπώ και είμαι πραγματικά περήφανη γι’ αυτό. Είναι ένα ευρηματικό retro-swing τραγούδι σε στίχους και μουσική του Αντώνη και του Δημήτρη Παπαβομβολάκη. Έχουν περάσει 2 χρόνια από την κυκλοφορία του και ο κόσμος συνεχίζει να το αγαπά και να το αποζητά. Το τραγούδι κυκλοφορεί σε οπτικοποιημένη μορφή από το επίσημο κανάλι της Music Row Showcase στο YouTube. Τη σκηνοθεσία και την κινηματογράφηση έκανε η υπέροχη συνεργάτιδά μου Μαρία Γαλάτη, η οποία έχει αναλάβει και τη σκηνική μου παρουσία στις παραστάσεις μας.

Διαβάστε επίσης  Το φαινόμενο Eminem που ακούει στα ονόματα Marshall Mathers και Slim Shady

Τα Χριστούγεννα του 2019 κυκλοφορήσαμε το τραγούδι μας «Χριστούγεννα αληθινά», και πάλι σε στίχους και μουσική των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, που παρουσιάστηκε σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση από τον Ελληνικό και τον Real FM. Kαι αυτό το τραγούδι οπτικοποιήθηκε από τη Μαρία Γαλάτη, ενώ τα γραφικά είναι του Αντώνη και της Κατερίνας Παπαβομβολάκη.
Σε ό,τι κάνω βέβαια έχω πάντα κοντά μου την υπέροχη μπάντα μου, τον Βασίλη Δεφίγγο (σαξόφωνο), τον Δημήτρη Νάσσιο (ηλεκτρακουστική κιθάρα) και τον Λάμπρο Παπανικολάου (κοντραμπάσο), τους οποίους και ευχαριστώ από την καρδιά μου για όλη την κοινή μας πορεία.

Τι είναι αυτό που τρομάζει τη Ζανέλ σήμερα;

Τι μόνο που με τρομάζει είναι ο άνθρωπος.

Ζανέλ

Έχετε μελλοντικά μουσικά σχέδια;

Περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο ως κλάδος. Αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα κυκλοφορήσει το επόμενο τραγούδι μου, για το οποίο έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Εύχομαι οι συνθήκες να μας αφήσουν να δημιουργήσουμε όσα ποθεί η καρδιά και η ψυχή μας.

Αν γράφατε έναν στίχο για τη ζωή σας θα ήταν ο…;

Όσο ζω, θα σου τραγουδώ…

Μια ευχή για το 2021 από τη Ζανέλ ;

Εύχομαι το 2021 να αγκαλιαστούμε σφιχτά και για πάντα!

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ζανέλ για το φωτογραφικό υλικό.

 

 

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод