5+1 οικονομικοί τρόποι για ταξίδια στην Γαλλία και στην Ευρώπη

Οικονομικοί τρόποι ταξιδιού
Πηγή εικόνας: b-europe.com

Όσο ο χρόνος προχωράει προσφέρονται όλο και περισσότεροι οικονομικοί τρόποι ταξιδιού. Η οικονομική κρίση που γνώρισε η Ευρώπη έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο. Τόσο στον τομέα της διαμονής όσο και στον τομέα των μεταφορών εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι εναλλακτικοί τρόποι. Ειδικότερα, στον τομέα των μεταφορών υπάρχουν πλέον εξαιρετικά οικονομικές λύσεις που παραμένουν άγνωστες στους Έλληνες τουρίστες επειδή δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας. Ο καλύτερος τρόπος για να τις ανακαλύψεις είναι να έρθεις σε επαφή με νέους που διαμένουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι ίδιοι συνήθως μετακινούνται με τα πιο οικονομικά μέσα και ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα. Με πρόσφατη εμπειρία τη διαμονή μου στη Γαλλία συγκέντρωσα 6 οικονομικούς τρόπους για να ταξιδέψετε στην Γαλλία και στην Ευρώπη.

Ouigo Train

Το Ouigo Train αφορά μία εταιρεία TGV τρένων με εισιτήρια πολύ χαμηλού κόστους. Η κατηγορία TGV αναφέρεται σε τρένα υψηλής ταχύτητας που φτάνουν έως και τα 320χλμ/ώρα κι αποτελούν ένα πολύ ασφαές μέσο μεταφοράς. Στην Γαλλία προτιμώνται ευρέως λόγω του μικρότερου χρόνου ταξιδίου και η Ouigo Train έθεσε μια ακόμα καινοτομία. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 10€ και μπορείτε να ταξιδέψετε σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Επίσης, μπορείτε να ταξιδέψετε από τη Γαλλία με πολύ χαμηλό κόστος σε χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ισπανία κ.ά.

Όμως, το χαμηλό κόστος εισιτηρίων δεν είναι πάντα αθώο. Περίπου ό,τι ισχύει στις αεροπορικές χαμηλού κόστους ισχύει κι εδώ. Δικαιούστε μόνο χειραποσκευή και τσάντα συγκεκριμένων διαστάσεων, δεν υπάρχουν εισιτήρια 1st Class και δεν προσφέρεται γεύμα. Ωστόσο, πληρώνοντας κάτι παραπάνω μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε παροχές όπως να έχετε πρόσβαση σε πρίζα ή ένα ήρεμο ταξίδι μακριά από “ενοχλητικούς” συνεπιβάτες. Επίσης, η διαρρύθμιση των θέσεων θυμίζει περισσότερο αυτή των λεωφορείων παρά τρένων. Κλείστε νωρίς εισιτήρια και ταξιδέψτε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Διαβάστε επίσης  Σου δίνουμε το μνημείο βρες την πόλη στην οποία βρίσκεται
Ouigo Train
Πηγή εικόνας: tellerreport.com

 

Ouibus

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη με εισιτήρια από 2,99€; Η Οuibus σου προσφέρει τον πιο οικονομικό τρόπο ταξιδιού σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά. Εννοείται πως και αυτό συνδέει τις πόλεις της Γαλλίας με καθημερινά και συχνά δρομολόγια. Εδώ δε μιλάμε πλέον για τρένο αλλά για λεωφορείο που πραγματοποιεί μεγάλα δρομολόγια με στάσεις στις περισσότερες πόλεις που περνάει. Με ιδρυτή την σιδηροδρομική υπηρεσία της Γαλλίας (SNCF) και στόλο 46 λεωφορείων, η Οuibus είναι υψίστης εμπιστοσύνης.

Οικονομικοί τρόποι ταξιδιού
Πηγή εικόνας: irizar.com

 

BlaBlaBus

Ένας ακόμα πολύ οικονομικός τρόπος ταξιδιού είναι το BlaBlaBus. Με πάνω από 300 προορισμούς σε 10 χώρες και εισιτήρια από 4,99€ γιατί να μην το επιλέξετε; Η BlaBlaBus έχει πραγματοποιήσει πάνω από 15.000 δρομολόγια κι έχει εξυπηρετήσει πάνω 13Μ επιβάτες. Μάλιστα, από τον Νοέμβριο 2018 έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Οuibus, υποσχόμενες αξιόπιστα ταξίδια στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Οικονομικοί Τρόποι ταξιδιού
Πηγή εικόνας: enjoytravelling.info

Flixbus

Στην ίδια κατηγορία δραστηριοποιείται και η εταιρεία Flixbus. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 στο Μόναχο της Γερμανίας και αποτελεί τον πιο οικονομικό τρόπο ταξιδιού στην Ευρώπη με λεωφορείο. Σήμερα, ταξιδεύει σε 28 ευρωπαϊκές χώρες με πάνω από 2000 προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα, στη Γαλλία ταξιδεύει σε πάνω από 150 προορισμούς και οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 5€. Τα λεωφορεία διαθέτουν άνετα μεγάλα καθίσματα, τουαλέτα, WiFi και πρίζες. Υπηρετούν, επίσης, με συνέπεια τα δρομολόγια καθώς 9 στις 10 φορές η άφιξη είναι ακριβής. Το ταξίδι με τα λεωφορεία της Flixbus αποτελεί σίγουρα μια μεγάλη εμπειρία για κάθε έμπειρο ταξιδιώτη!

Διαβάστε επίσης  Νίκαια: Η λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρας
Πηγή εικόνας: flixbus.com

Le tarif à 1€

Αν ποτέ βρεθείτε στην περιοχή της Οξιτανίας στη νότια Γαλλία, ταξιδέψτε επωφελούμενοι των εισιτηρίων κόστους 1€. Η Οξιτανία είναι μία από τις 18 διοικητικές περιοχές της Γαλλίας κι έχει πρωτεύουσα την Τουλούζη. Σημαντικές πόλεις της περιοχής που αξίζει να επισκεφθείτε είναι: Μονπελιέ, Καρκασσόν, Νιμ, Περπινιάν, Ναρμπόν, Μπεζιέ. Επιπλέον, κάποια σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος είναι: Pont du Gard, Pic Saint-Loup, Saint-Guilhem-le-Désert, Chateau de Foix, Camargue.

Όλες αυτές τις πόλεις, λοιπόν, καθώς και πολλές άλλες μπορείτε να τις επισκεφθείτε με μόνο 1€! Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Για πέντε δρομολόγια η Σιδηροδρομική Υπηρεσία της Γαλλίας προσφέρει εισιτήρια με κόστος 1€. Τα δρομολόγια αυτά είναι με τις ενδιάμεσες στάσεις: 1. Nîmes – Le Grau du Roi, 2. Carcassonne – Quillan, 3. Perpignan – Villefranche-Vernet-les-Bains, 4. Marvejols – La-Bastide-St-Laurent-les-Bains, 5. Béziers – Bédarieux – St-Chély-d’Apcher. Τα εισιτήρια αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε πολύ εύκολα μέσω διαδικτύου και στην εφαρμογή του SNCF ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε τα εισιτήρια σας έως τρεις εβδομάδες πριν το ταξίδι σας. Το εισιτήριο ισχύει αυστηρά για την ώρα και το δρομολόγιο που αναγράφονται σε αυτό. Σκεφτείτε, υπάρχει πιο οικονομικός τρόπος ταξιδίου από αυτόν;

Οικονομικοί τρόποι ταξιδιού
Πηγή εικόνας: beyond.fr

Γεια σας! Με λένε Σοφία κι εργάζομαι ως μεταφράστρια! Λατρεύω τις ξένες γλώσσες, τα ταξίδια και να γνωρίζω νέους πολιτισμούς. Με κάθε ευκαιρία μου αρέσει να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου αλλά και να δίνω συμβουλές για όσα μέρη έχω επισκεφτεί...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης