7 νησιά για camping στην Ελλάδα

camping
Πηγή εικόνας: Skai.gr

Η Ελλάδα πρόκειται για ένα νησιωτικό κράτος. Γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό και σιγά σιγά, ξεκινά να γίνεται τα τελευταία χρόνια, είναι η ολοένα αυξημένη επισκεψιμότητα κατασκηνωτών. Και λογικό. Τα ελληνικά νησιά, έχουν απέραντες εκτάσεις και παραλίες, είτε απομονωμένες, είτε πιο εμφανείς που προτείνονται, για να στήσει κανείς τη σκηνή του. Σε συνδυασμό, μάλιστα με τα περιορισμένα χρήματα, που μπορούν να διαθέσουν οι νέοι, το camping, είτε οργανωμένο, είτε ελεύθερο αποτελεί, μια βιώσιμη λύση. Παρακάτω θα δούμε ποια νησιά είναι τα περισσότερο camping friendly.

Aμοργός

Αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο νησί έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις των κατασκηνωτών. Πρόκειται για ένα νησί με καταπληκτικές παραλίες, όπως φερειπείν η δημοφιλής της Αγίας Άννας, από όπου μπορείτε να δείτε και το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Εννοείται ότι δεν πρέπει να χάσετε και την παραλία με το ναυάγιο του Olympia. Επιπρόσθετες αξιοσημειώτες παραλίες, είναι αυτή του Μούρου στο νότιο κομμάτι και του Αγίου Παύλου . Σημειώστε ότι πολλές από αυτές είναι αρκετά δύσβατες, αλλα και πεντακάθαρες.

Στη χώρα θα βρείτε όσα χρειάζεστε, ανάμεσα στα καταπληκτικά της σοκάκια. Γενικότερα, πρόκειται για μια πανέμορφη χώρα, από τις καλύτερες των Κυκλάδων και πραγματικά πολύ γραφική. Φυσικά, έχει πολύ ωραία μπαράκια για το βράδυ και μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας τα πρωινά. Όσον αφορά το οργανωμένο camping υπάρχει το πολύ διάσημο της Αιγιάλης, που είναι πλήρως εξοπλισμένο για μια άνετη διαμονή. Ακόμα και αν έχετε απολέσει η ξεχάσει το οτιδήποτε το προσωπικό θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας το αναπληρώσει. Στην Αιγιάλη, επίσης μπορείτε να διασκεδάσετε το βράδυ και να απολαύσετε ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Διαβάστε επίσης  Εδιμβούργο: ένα σκωτσέζικο παραμύθι
camping
Πηγή εικόνας: www.discovergreece.com

Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη είναι ένα περίεργο και με μοναδικές ομορφιές νησί. Πρόκειται για την επιτομή της εναλλακτικής πλευράς του τουρισμού, εξ ου  και το πόσο δημοφιλής προορισμός είναι για ελεύθερο camping. Είναι ένα καταπράσινο νησί με ένα πανύψηλο όρος, το Σάος. Οι παραλίες, παρόλο που δεν αποτελούνται από άμμο, είναι εξαιρετικού κάλλους και πολύ καθαρές. Υπάρχουν δύο οργανωμένα camping στην περιοχή, αν και πολλοί επιλέγουν το ελεύθερο. Τα φύσικα τοπία της Σαμοθράκης είναι αρκετά ανεξερεύνητα, λόγω της δύσβατης κατασκευής τους, τραβώντας τους λάτρεις της εξερεύνησης.

Επίσης όταν μιλάμε για Σαμοθράκη, το μυαλό μας αυτόματα πάει στις περίφημες βάθρες. Τα μέρη που συναντιέται το νερό από τα ρυάκια και σε μορφή καταρράκτη καταλήγει σε φυσικές πέτρινες πισινές. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν να στήσουν τη σκηνή τους κοντά σε αυτές τις φυσικές ομορφιές.

Η Χώρα τέλος δεν είναι παραθαλάσσια, αλλά κτισμένη μέσα στο βουνό με πετρόκτιστα σπίτια και έντονο το στοιχείο των κεραμιδιών. Τέλος μπορείτε να ανακαλύψετε και αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς η Σαμοθράκη έχει πλούσια ιστορία.

camping
Πηγή εικόνας: img.itinari.com

Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια και συγκεκριμένα το κάτω Κουφονήσι, είναι το συνώνυμο της λέξης “camping”. Και συγκεκριμένα “ελεύθερο camping”. Στην ουσία το συγκεκριμένο νησί αποτελεί ένα ακατοίκητο μέρος το οποίο έχει μια δυο ταβέρνες και παραλίες. Και σκηνές. Πολλές σκηνές!

Για να φτάσετε στο Κατω Κουφονήσι, θα χρειαστεί να πάρετε το καραβάκι από το Άνω Κουφονήσι και είστε έτοιμοι μετά να εξερευνήσετε το χώρο. Φυσικά μπορείτε να ανακαλύψετε τις παραλίες στη Χώρα, όπως και να δείτε τους γνωστούς μύλους των Κουφονησίων. Γενικά λόγω του μεγέθους μπορείτε να δείτε άνετα όλα τα αξιοθέατα και στο Άνω Κουφονήσι, να αγοράσετε προμήθειες και να απολαύσετε το ελεύθερο camping στο Κάτω.

Διαβάστε επίσης  Χίος: Διακοπές με άρωμα μαστίχας
camping
Πηγή εικόνας: 3pointmagazine.gr

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα, μέσω του λιμένος του Πειραιά, που έχει απευθείας δρομολόγια. Φυσικά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα δεν επηρρεάζει την ομορφιά του νησιού, καθώς οι παραλίες είναι πραγματικά όμορφες και καθαρές. Η Απόνησος (ιδιωτική), η Δραγωνέρα και η Χαλικιάδα είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές οπότε μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία. Φερειπείν τις δυο μεγαλύτερες περιοχές, το Μεγαλοχώρι και τη Σκάλα μπορείτε να τις περπατήσετε, σε χρόνο λιγότερο του εικοσάλεπτου. Στο Αγκίστρι μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας στη Δραγωνέρα ή ακόμα και στη Χαλικιάδα. Οι περισσότεροι επιλέγουν την πρώτη παραλία. Μπορείτε να επιλέξετε για τις μετακινήσεις σας και το ποδήλατο, ενα αρκετά δημοφιλές μέσο στο νησί.

camping
Πηγή εικόνας: static.in2life.gr

Λέσβος (Ερεσός)

Στην Σκάλα Ερεσού, στο δυτικό κομμάτι της Λέσβου, υπάρχει μακρά παράδοση ελεύθερου camping. Η παραλία είναι πάρα πολύ μεγάλη και έχει βραβευτεί αρκετές φορές με γαλάζια σημαία λόγω της καλής ποιότητάς της. Πολύ κοντά βρίσκεται και το χωριό της Σκάλας, οπού υπάρχουν πολλά καφέ και ταβερνούλες. Το βράδυ το χωριό ζωντανεύει με ρυθμούς από τα έθνικ μπαράκια, που διαθέτει, ενώ και στην παραλία υπάρχει beach bar. Το σημείο διαθέτει αρκετά μέρη με δέντρα, προκείμενου να στήσετε τη σκηνή σας. Ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας είναι οργανωμένο, οπότε θα βρείτε ντουζιέρες και τουαλέτες, αλλά και ξαπλώστρες. Εάν διαθέτετε μεταφορικό μέσο, μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό Σίγρι, ή να κάνετε μια μικρή εκδρομή προς τον τουριστικό Μόλυβο.

camping
Πηγή εικόνας: www.lesvorama.gr

Φολέγανδρος

Το νησί των χίπστερς είναι εδώ και περιμένει τους λάτρεις του ελεύθερου camping. Ένα μοναδικό νησί με όμορφα σοκάκια και δρόμους και λόγω μεγέθους, φιλικό για περιπλάνηση. Μπορείτε να σκαρφαλώσετε για να δείτε τη θέα σε πολλά μέρη. Γνωστά είναι η Παναγία, η Πούντα και το μέρος που βρίσκεται το κάστρο. Επιπλέον, η χώρα δεν απέχει πολλά χιλιόμετρα από παραλίες, οπότε μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα τα απαραίτητα.

Διαβάστε επίσης  Τα σύνδρομα των... πόλεων
camping
Πηγή εικόνας: tripadvisor.com

Aντίπαρος

Απέναντι από την Πάρο, το νησί του ξεφαντώματος (παρέα με Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο κ.ο.κ), υπάρχει η Αντίπαρος. Ένα πιο μικρό νησάκι, στο οποίο υπάρχει μεν η διασκέδαση, αλλά σε πιο εναλλακτικούς ρυθμούς. Ανάμεσα στα γραφικά στενάκια, θα ανακαλύψετε μπαρ που φτιάχνουν πολύ ωραία κοκτέιλ, αλλά και το σπήλαιο το νησιού, διάσημο για τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες του. Υπάρχει παραλία με οργανωμένο camping, το οποίο προσφέρει άπλετες υπηρεσίες, από τεχνολογικά βοηθήματα, μέχρι και εστιατόριο.

camping
Πηγή εικόνας: provocateur.gr

Tέλος για τους λάτρεις της μουσικής, (θα κλέψω λίγο, καθώς δεν πρόκειται για νησί) υπάρχει το ετήσιο φεστιβάλ, παράλληλα με camping στον Αλμυρό, στο Βόλο. Εκεί θα γνωρίσετε και άλλους κατασκηνωτές στο μεγάλο αυτόν χώρο και θα απολαύσετε τις μπάντες της αρεσκείας σας, καθώς πάντοτε διαθέτει μεγάλη ποικιλία.

camping
Πηγή εικόνας: images.rocking.gr

Κλείνοντας το άρθρο, χρειάζεται να επισημάνω ότι το ελεύθερο camping, τυπικά είναι παράνομο. Στα νησιά, όμως που έχουν συνδέσει το όνομά τους με αυτό, κατα 99% δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα. Καλό είναι βέβαια πριν τα προτιμήσετε να κάνετε μια έρευνα, προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες (το χειρότερο είναι χρηματικό πρόστιμο). Φυσικά δεν ξεχνάμε τους κανόνες προφύλαξης, όπως το να μαζεύουμε τα απορρίματά μας και πάντα τεράστια προσοχή με τη φωτιά.

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μπόλλα - Παϊτίμ Στάτοβτσι

Στάτοβτσι και Αντιήρωες: μία σχέση μίσους με τον πρωταγωνιστή

Αντιήρωες στη σύγχρονη λογοτεχνία Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο απ’ τις
πυρετός

Δάγκειος πυρετός και Κλιματική αλλάγη

, Ο δάγκειος πυρετός είναι ένας ιός που μεταδίδεται από