Ένα νέο ταξίδι, μία νέα ιστορία να διηγηθείς

Το κάθε ταξίδι είναι ένα νέο μάθημα, μία εμπειρία. Όλοι μας καθημερινά επιθυμούμε όλο και περισσότερα αγαθά, ένα ακριβό κινητό, μια μεγάλη τηλεόραση, ένα καλό ρολόι. Αυτό, όμως, που πολλοί αγνοούν είναι ότι η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται στα υλικά αγαθά, αλλά στα χρήματα που ξοδεύουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι ψυχικά και πνευματικά. Στα χρήματα που ξοδεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Έχουν πει ότι “το να ταξιδεύεις, είναι το να ζεις”, μια φράση που αν δεν την δεις στην πραγματικότητα δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις την αξία της. Ποια είναι, λοιπόν, τελικά τα στοιχεία που καθιστούν τα ταξίδια τόσο ξεχωριστά στο μυαλό εκείνων που επιλέγουν να ανακαλύψουν τις πιο όμορφες πτυχές του πλανήτη;

Τα απρόοπτα και οι περιπέτειες

Όσο καλά και αν έχεις οργανώσει ένα ταξίδι, τα απρόοπτα είναι πάντα εκεί και, σε περιμένουν. Ένας λανθασμένος υπολογισμός, μια παρεξήγηση ή μία λάθος κράτηση μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις δύσκολες, οι οποίες όμως αποτελούν μία από τις πιο ιδιαίτερες μορφές ομορφιάς ενός ταξιδιού. Επίσης, κάθε ταξίδι είναι και μια νέα περιπέτεια. Μην φοβάσαι να κάνεις πράγματα που δεν έχεις ξανά προσπαθήσει, ζήσε την κάθε στιγμή ξεχωριστά και ένα πράγμα είναι σίγουρο: εκείνη θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω!

Καινούριες γνωριμίες

Ένα ίσως από τα σημαντικότερα προτερήματα ενός ταξιδιού είναι να γνωρίζεις νέα ατόμα. Φαντάσου μια εικόνα ενός όμορφου μέρους χωρίς κανέναν άνθρωπο μέσα. Πώς σου φαίνεται τώρα; Η επικοινωνία με νέους ανθρώπους, με ντόπιους οι οποίοι θα σου μιλήσουν για τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους, θα μοιραστούν μαζί σου τα προβλήματα και τις χαρές της ζωής του, θα σε βοηθήσει όχι μόνο να μάθεις τα στοιχεία του λαού μιας χώρας, αλλά και να εκτιμήσεις όσα έχεις – και δεν έχεις – και να αναλογιστείς τι πραγματικά έχει σημασία στην ζωή σου.

Διαβάστε επίσης  Βέρνη: Ταξιδιωτικός οδηγός για τη γραφική πρωτεύουσα της Ελβετίας

Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από εκείνο της ετοιμασίας και της πραγματοποίησης ενός ταξιδιού. Να φτιάχνεις την βαλίτσα τελευταία στιγμή, να τρέχεις να προλάβεις το πλοίο ή το αεροπλάνο, να περνάς μαγευτικά μέρη οδηγώντας το αυτοκίνητο ή την μηχανή σου, να ζεις απρόοπτες στιγμές. Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που καθιστούν το κάθε ταξίδι ξεχωριστό από το προηγούμενο. Το καθένα έχεις τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που εξιτάρουν τον εκάστοτε ταξιδιώτη να τις αντιμετωπίσει. Γιατί στην τελική, η ζωή είναι ένα διαρκές ταξίδι για την ανακάλυψη νέων τόπων και την διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων.

Το ταξίδι είναι γνώση και μάθηση, το ταξίδι είναι η ζωή

Ταξιδεύουμε για να μαθαινούμε. Να μαθαινούμε τον τρόπο ζωής άλλων λαών, να γινόμαστε καλύτεροι και να αποκτάμε εμπειρίες. Ταξιδεύουμε για να τραβήξουμε φωτογραφίες και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα διηγούμαστε ύστερα από  χρόνια στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ταξιδεύουμε για την περιπέτεια, την τρέλα και τα ξενύχτια. Ταξιδεύουμε για τις νέες γεύσεις και τα ποτά. Ταξιδεύουμε για την ιστορία, τα παλια κτίρια και τα μνημεία. Ταξιδεύουμε για τα όμορφα φυσικά τοπία, τα δάση, τα βουνά και τις θάλασσες.

Ταξιδεύουμε για να ζούμε…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος