Παταγονία: Φτάνοντας ως τα πέρατα του κόσμου

Παταγονία
https://www.newsbeast.gr

Παταγονία, ένα ταξίδι διαφορετικό, σε ένα μέρος πολύ ιδιαίτερο. Αν το αποφασίσεις, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται να αλλάξεις ήπειρο και ημισφαίριο. Θα βρεθείς στο νοτιότερο άκρο της Αμερικής και μια ανάσα μακριά από τον Νότιο Πόλο. Nα είσαι προετοιμασμένος για μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, στην οποία πρωταγωνιστεί η φύση και όχι τα πολιτισμικά στοιχεία. Τα αξιοθέατα που θα θαυμάσεις σε αυτόν τον προορισμό δεν είναι κατασκευασμένα από ανθρώπινα χέρια, αλλά σμιλευμένα από τα καιρικά φαινόμενα και την τοπική γεωμορφολογία.

https://www.newsbomb.gr

Παταγονία ονομάζεται η νοτιότερη περιοχή της αμερικανικής ηπείρου, που μοιράζεται μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής. Ο τοπικός γεωφυσικός χάρτης είναι ιδιαίτερος και πολυποίκιλος, ευνοώντας και διαμορφώνοντας την ανάπτυξη των ανάλογων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Πεδιάδες, όρη, λίμνες, παγετώνες, ηφαίστεια και φιόρδ συνιστούν το ανάγλυφο της παταγονικής γης, ενορχηστρώνοντας μία υπέροχη φυσική συμφωνία με τους πιγκουίνους, τα άλμπατρος, τους θαλάσσιους ελέφαντες, τους πράσινους παπαγάλους και τα γουανάκος.

https://www.patagoniahero.com

Μαγευτικές λίμνες

Κρυμμένες, σαν ατίμητος θησαυρός, μεταξύ των κορυφών των Άνδεων και των ηφαιστειακών κρατήρων, αποκαλύπτονται στον επισκέπτη, γοητεύοντάς τον, καθώς διασχίζει την οροσειρά. Η βενταλωτή λίμνη Llanquihue, η πολύχρωμη λίμνη Todos los santos, η, εντός του ομώνυμου εθνικού πάρκου, Nahuel Huapi και η General Carrera με τις εντυπωσιακές μαρμάρινες σπηλιές, αποτελούν χάρμα οφθαλμών και καταφύγιο πολλών σπάνιων ενδημικών ειδών.

https://rhdestinations.cl

Εθνικά Πάρκα βγαλμένα από ζωγραφιά

Αν βρεθείς σε αυτά, θα πιστέψεις ότι διακτινίστηκες στον παράδεισο. Η Παταγονία προσφέρει απλόχερα τις φυσικές της ομορφιές, μέσα από απίθανα εθνικά πάρκα, όπως το χιλιανό Torres del Paineτο μεγαλύτερο στην Αργεντινή Los Glaciares, το Tierra del Fuego στην ομώνυμη περιοχή της Γης του Πυρός, το Parque Pingüino Rey της εκπληκτικής αποικίας βασιλικών πιγκουίνων και το Los Alerces με τα ηλικίας 2.000 ετών δέντρα του.

Διαβάστε επίσης  Τι είναι η Via Ferrata και γιατί μας αρέσει τόσο;
https://adventureswithinreach.com

Μεγαλοπρεπείς παγετώνες

Την κυριότερη ατραξιόν του συγκεκριμένου ταξιδιού αποτελούν, φυσικά, οι χαρακτηριστικοί παγετώνες του ανταρκτικού περιβάλλοντος, οι οποίοι αποπνέουν μυστήριο και προκαλούν δέος στους τυχερούς ταξιδιώτες που έχουν την ευκαιρία να τους θαυμάσουν από κοντά. Φαινόμενα, όπως ο παγετώνας Perito Moreno, χαρακτηρισμένος και ως το 8ο θαύμα του κόσμου, ο Serrano και ο Balmaceda, εντός του πάρκου O’Higgins, και ο Upsala, διεκδικούμενος μεταξύ Αργεντινής και Χιλής, θα χαραχτούν για πάντα στην οπτική σας μνήμη και θα χρίσουν το ταξίδι σας αυτό μοναδικό και ανεπανάληπτο.

https://thecommonsense.gr

Η Παταγονία, όμως, δεν είναι συνυφασμένη μόνο με το κρύο και τα παγωμένα νερά. Το ιδιαίτερα πλούσιο και ηφαιστειακό υπέδαφός της την έχει προικίσει και με ιαματικές πηγές, όπως οι Termas Puyuhuapi. Άλλες φυσικές ομορφιές και εξαιρετικά σημεία περιήγησης είναι τα φιόρδ, οι καταρράκτες, οι σπηλιές, τα ρυάκια, το κανάλι Beagle, τα στενά του Μαγγελάνου, τα γύρω νησιά και φυσικά η ξακουστή Γη του Πυρός.

https://alumni.georgetown.edu

Το αρχιπέλαγος που ονομάζεται Γη του Πυρός, με το μεγαλύτερο εκ των νησιών του να φέρει την ίδια ονομασία, διοικητικά ανήκει εξ ημισείας σε Χιλή και Αργεντινή, ενώ γεωγραφικά εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Παταγονίας. Πρόκειται για το νοτιότερο άκρο της Αμερικής και το πλησιέστερο στην Ανταρκτική, που έχει λάβει το όνομά του, εξαιτίας της φωτιάς που άναβαν οι ιθαγενείς στη θέα των πλοίων. Η περιοχή ανακαλύφθηκε από τον εξερευνητή Μαγγελάνο, ενώ οι πρώτοι της οικισμοί χρονολογούνται από το 8.000 π.Χ. Το περιβάλλον είναι αψύ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τοπικά και τα τοπία προσφέρουν ένα θέαμα άγριας ομορφιάς.

https://glow.gr

Για εσένα που ως στόχο για τον επόμενο προορισμό σου έχεις θέσει ένα ταξίδι στο όνειρο, η Παταγονία είναι βέβαιο ότι θα σε ανταμείψει και θα σε ικανοποιήσει πλήρως. Οι εικόνες που θα αντικρύσεις σε αυτά τα μέρη είναι πέρα για πέρα εξωπραγματικές, ενώ μία τέτοια εμπειρία θα εκτοξεύσει αυτομάτως τον πήχη των ταξιδιωτικών σου απαιτήσεων.

Διαβάστε επίσης  Κούβα: Το νησί που συνδυάζει πολιτισμό, φύση και εκρηκτικό ταπεραμέντο

Είμαι η Σουζάνα, οικονομολόγος, paralegal, μεταφράστρια & επιμελήτρια κειμένων. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες, την περιπέτεια και την αδρή έκκριση αδρεναλίνης. Επίσης, θεωρώ ότι η μάθηση δεν έχει ούτε ηλικία ούτε άλλου είδους όρια και θέλω πολύ να ισχύει το ότι παραμένουμε έφηβοι για όσο το επιτρέπει το μυαλό μας και όχι το κορμί μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι