Περιήγηση στις ατραξιόν της Μαγευτικής Disneyland

Πηγή εικόνας: thesun.co.uk

Όταν επισκεφθεί κανείς το Παρίσι πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει μια περιήγηση στη μαγευτική Disneyland. Μπορεί πολλοί να έχουν στο μυαλό τους ότι πρόκειται για ένα πάρκο που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, όμως ο καθένας εκεί ξανανιώθει παιδί. Το σκηνικό σας μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο που σίγουρα δεν θα τον βαρεθείτε λεπτό. Εδώ προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τα αγαπημένα τραινάκια κι ατραξιόν που δεν πρέπει να χάσετε.

Μερικές γενικές πληροφορίες

Η Disneyland ειναι χωρισμένη σε 5 θεματικές κοινότητες ή καλύτερα σε 5 θεματικές χώρες (lands). Οι χώρες αυτές είναι: Main Street USA, Fantasyland, Frontierland, Adventureland και Discoveryland. Σε αυτές τις 5 χώρες είναι χωρισμένες και οι ταινίες της Disney ανάλογα με τη θεματική που ανήκουν. Στο τέλος του Main Street USA και στο επίκεντρο του πάρκου θα συναντήσετε το χαρακτηριστικό  κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Το κάστρο έχει ύψος 50 μέτρα και στα υπόγεια του κάστρου φιλοξενείται ένας εντυπωσιακός δράκος 27 μέτρων και 2.5 τόνων. Συνολικά στα πάρκα υπάρχουν 59 ατραξιόν, 55 εστιατόρια, 13 καφέ και 2 συνεδριακά κέντρα. Πλέον υπάρχουν και τα Walt Disney Studios με ακόμα 11 υπέροχες ατραξιόν εμπνευσμένες από πολύ αγαπημένες ταινίες.

Κάτι πολύ χρήσιμο που πρέπει να γνωρίζετε είναι το FASTPASS. Επειδή οι ουρές και η αναμονή στην Disneyland είναι τεράστια, η λύση του FASTPASS είναι πολύ σημαντική. Το FASTPASS είναι ένα είδος εισιτηρίου που διατίθεται δωρεάν και σας επιτρέπει να κερδίσετε χρόνο και να αποφύγετε τις ουρές. Το αρνητικό είναι ότι δεν διατίθεται σε όλες τις ατραξιόν αλλά μόνο σε αυτές που έχουν μεγάλη ζήτηση. Το FASTPASS εκδίδεται αυτομάτως και σας δίνει μια συγκεκριμένη ώρα εισόδου στη συγκεκριμένη ατραξιόν. Το FASTPASS είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες ατραξιόν:

Διαβάστε επίσης  Βάργιανη: Το "κρυμμένο" διαμάντι του Παρνασσού
Advertisements
Ad 14

PARC DISNEYLAND
Indiana Jones et le Temple du Péril, Adventureland
Star Wars: Hyperspace Mountain, Discoveryland
Buzz Lightyear Laser Blast, Discoveryland
Big Thunder Mountain, Frontierland
Le Vol de Peter Pan, Fantasyland
Star Tours, Discoveryland

PARC WALT DISNEY STUDIOS
Rock’n’Roller Coaster avec Aerosmith, Backlot
The Twilight Zone Tower of Terror, Production Courtyard
Les Tapis Volants, Toon Studio
Ratatouille : L’Attraction, Toon Studio

Οι αγαπημένες ατραξιόν στο Walt Disney Studios Park

The Twilight Zone Tower of Terror, Production Courtyard

Disneyland
Πηγή εικόνας: wdwnt.com

Είστε έτοιμοι να μπείτε στη ζώνη του λυκόφωτος; Η συγκεκριμένη ατραξιόν είναι ίσως από τις πιο “τρομαχτικές” του πάρκου. Βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά, η ατραξιόν περιλαμβάνει το ασανσέρ ενός παλιού ξενοδοχείου το οποίο ξαφνικά χαλάει… Τότε σαν σε ελεύθερη πτώση πέφτει από όροφο σε όροφο κι έπειτα ανεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα. Διαθέτει FASTPASS και απαραίτητο ύψος εισόδου επιβάλλει το 1,02 μ.

Rock’n’Roller Coaster avec Aerosmith, Backlot

Disneyland
Πηγή εικόνας: flickr.com

Αν αγαπάτε την υψηλή ταχύτητα και τη ροκ μουσική το Rock’n’Roller Coaster θα το λατρέψετε! Πρόκειται για ένα τραινάκι που αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες με πολλούς ελιγμούς και δύο ηχεία στα αφτιά σας που παίζει τέρμα μουσική των Aerosmith. Η αδρεναλίνη στο αποκορύφωμα! Απαιτούμενο ύψος 1,20 μ.

Crush’s Coaster

Ατραξιόν
Πηγή εικόνας: popsugar.com

Ποιος δεν αγαπάει την ταινία Ψάχνοντας τον Νέμο; Έτσι θα αγαπήσετε κι αυτό το τραινάκι. Με την αίσθηση ότι βρίσκεστε πάνω στο καβούκι μια θαλάσσιας χελώνας, ακολουθείτε τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πρωταγωνιστές προς αναζήτηση του Νέμου. Θα στροβιλιστείτε, θα βουτήξετε, θα ζαλιστείτε, νιώθοντας ακριβώς σαν να είστε μέσα στο βυθό. Απαιτούμενο ύψος 1,07 μ.

Διαβάστε επίσης  Walt Disney: Ένα βασίλειο χτίζεται τον 20° αιώνα

Ratatouille: The Adventure

Disneyland
Πηγή εικόνας: leparcorama.com

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ατραξιόν του Πάρκου. Η ιδέα της είναι να σας βάλει να καταδιώξετε τον Ratatouille μέσα στην κουζίνα μέσω μιας 3D εμπειρίας. Θα αισθανθείτε τη ζεστασιά του φούρνου, την μυρωδιά της πίτσας και την υγρασία του υπονόμου. Δεν υπάρχει απαιτούμενο ύψος.

Οι αγαπημένες ατραξιόν στο Disneyland Park

Star Wars: Hyperspace Mountain

Disneyland
Πηγή εικόνας: autismkidsontour.com

Χαρακτηρίζεται ως η διασημότερη ατραξιόν του Πάρκου, για τους πιο τολμηρούς! Η μεγάλη ταχύτητα, οι πολλοί και διαφορετικοί ελιγμοί, τα διαστημικά φώτα θα σας χαρίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο γαλαξία. Καθίστε αναπαυτικά, δέστε καλά τις ζώνες σας και αφεθείτε στην εμπειρία ενός μαγευτικού ταξιδιού στο διάστημα! Απαιτούμενο ύψος 1,20 m.

Star Tours: The Adventures Continue

Disneyland
Πηγή εικόνας: mouseplanet.com

Μία νέα και φρέσκια προσθήκη ατραξιόν στη Disneyland που σίγουρα θα σας συναρπάσει! Εδώ δεν μιλάμε για κάποιο τραινάκι αλλά για μία εκατό τοις εκατό 3D εμπειρία. Ένας προσομοιωτής θα σας κάνει συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι με διαστημόπλοιο στο γαλαξία του Star Wars.

Big Thunder Mountain

Disneyland
Πηγή εικόνας: disneyparks.disney.go.com

Ένα ακόμα πολύ αγαπημένο τραινάκι για τους όχι και τόσο τολμηρούς. Με λιγότερη ταχύτητα αλλά υπέροχα ηχητικά εφέ απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Κρατηθείτε και ξεκινήστε την περιήγησή σας σε ένα στοιχειωμένο ορυχείο… Απαιτούμενο ύψος 1,02 m.

Αν ταξιδεύετε στη Disneyland με τα παιδιά σας οι καλύτερες ατραξιόν για να απολαύσετε μαζί τους είναι: Pinocchio’s Fantastic Journey, Snow White and the Seven Dwarfs, Peter Pan’s Flight, Buzz Lightyear Laser Blast. Εμπνευσμένα από τα κλασσικά παραμύθια της Disney, οι παραπάνω ατραξιόν θα σας κλέψουν την καρδιά. Μπορεί στην ουρά να δείτε αμέτρητα παιδάκια να περιμένουν, όμως απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που μεγάλωσαν με αυτά τα παραμύθια. Θα νιώσετε σαν να συμμετέχετε σε κάθε ταινία και σίγουρα θα γίνετε πάλι παιδιά!

Διαβάστε επίσης  Η νέα οροφή στην Παναγία των Παρισίων

Η μοναδική εμπειρία της Closing Ceremony

Disneyland
Πηγή εικόνας: goibibo.com/

Όσο κουρασμένοι κι αν είστε, μην χάσετε σε καμία περίπτωση την τελετή λήξης. Κάθε βράδυ πριν το κλείσιμο γίνεται ένα φοβερό υπερθέαμα με ηχητικά και οπτικά εφέ στο Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Θα δείτε στιγμιότυπα από αγαπημένες ταινίες Disney, θα ακούσετε soundtrack και πολλά πυροτεχνήματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να λήξει η ημέρα σας σε αυτή την ονειρική περιήγηση στον κόσμο της Disneyland!

Γεια σας! Με λένε Σοφία κι εργάζομαι ως μεταφράστρια! Λατρεύω τις ξένες γλώσσες, τα ταξίδια και να γνωρίζω νέους πολιτισμούς. Με κάθε ευκαιρία μου αρέσει να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου αλλά και να δίνω συμβουλές για όσα μέρη έχω επισκεφτεί...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,
all or nothing

All or Nothing: Το ακίβδηλο οικογενειακό δράμα του Mike Leigh

Το «All or Nothing» (ελληνιστί «Όλα ή Τίποτα») είναι ένα