Σεϊτάν λιμάνι: ένας κρυμμένος παράδεισος στα Χανιά

Σεϊτάν Λιμάνι

Ο νομός Χανίων αποτελεί ένα από τα πιο δελεαστικά μέρη της Κρήτης. Κατά πολλούς τα Χανιά είναι και η ομορφότερη πόλη της Μεγαλονήσου. Κατά τους θερινούς μήνες η πόλη έχει τεράστια τουριστική επισκεψιμότητα και το αεροδρόμιο μόνο καλά στοιχεία έχει να δείξει, όσον αφορά τις αφίξεις. Το λιμάνι του νομού, στη Σούδα, το 2016, εμφάνισε αύξηση  80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με έρευνα στο αεροδρόμιο των Χανίων,σημαντικό γεγονός αποτελεί και η αύξηση ηλικιακά νέων τουριστών στο νομό, με υψηλό εισόδημα. Το μορφωτικό επίπεδο είναι υψηλό και 6 στους δέκα δηλώνουν ότι θα ξαναεπισκεπτόυν το μέρος. Η έρευνα επίσης αναφέρει ότι οι τουρίστες θα προτείνουν τον προορισμό σε φίλους και συγγενείς.

Πηγή: http://www.ekriti.gr

Advertisements
Ad 14

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους τουρίστες να αγαπούν τα Χανιά;Σεϊτάν Λιμάνι

Tα Χανιά, είναι αδιαμφισβήτητα γεμάτα με ενδιαφέροντα μέρη για τους τουρίστες όλων των ηλικιών. Από τα μέρη διασκέδασης και ψυχαγωγίας μέσα στην πόλη, τα μέρη κουλτούρας και πολιτισμού, αλλά και τις εκπληκτικές παραλίες τους, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη, αμείωτο.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία παραλιών για τον επισκέπτη. Το πιο γνωστό μέρος κοντά στα Χανιά, είναι η Αγία Μαρίνα, μια περιοχή, με πληθώρα, όμορφων παραλιών. Πολύ γνωστές, επίσης είναι τα Φαλάσερνα, ο Πλατανιάς, ο Μπάλος και φυσικά, το πασίγνωστο Ελαφονήσι. Παρ’όλα αυτά μία παραλία, σχετικά απομακρυσμένη από το ανθρώπινο μάτι, ανοργάνωτη και κάτω από ένα μεγάλο βραχώδες μέρος αποτελεί πόλο έλξης για πολλά άτομα. Συνήθως την προτιμούν πιο περιπετειώδεις άνθρωποι και κυρίως νέοι τουρίστες και ντόπιοι. Μιλάμε φυσικά για το μαγευτικό Σεϊτάν Λιμάνι.

Διαβάστε επίσης  Συζήτηση με έναν άνθρωπο!

Σεϊτάν Λιμάνι

Καταραμένα Λιμάνια

Σωστά διαβάσατε! Αυτό ακριβώς σημαίνει στα τουρκικά το όνομα «Σεϊτάν Λιμάνια». Και πολύ εύστοχα ονομάστηκε η παραλία έτσι. Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κολπίσκος βρίσκεται ανάμεσα από κάθετους και απότομους βράχους και σε συνδυασμό με τα πολύ επικίνδυνα ρεύματα, αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα πλοία πιο παλαιών χρόνων.

Σήμερα προκειμένου να φτάσετε εκεί, χρειάζεται να διαθέτετε μεταφορικό μέσο, ή να μετακινηθείτε με το τοπικό λεωφορειάκι. Αυτό είναι το εύκολο. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κατεβείτε το βραχώδες και ολισθηρό οδόστρωμα που οδηγεί στην καλά κρυμμένη παραλία. Σε καμία απολύτως περίπτωση να μη φοράτε σαγιονάρες, αλλά αθλητικά παπούτσια. Η κατάβαση είναι σχετικά επικίνδυνη και θέλετε σταθερότητα στα βήματά σας. Να έχετε, επιπλέον, μαζί σας προμήθειες όπως φαγητό και κυρίως νερό, καθώς δε θα βρείτε στην παραλία κάποια καντίνα.

Μετά από τη μεγάλη περιπέτεια της κατάβασης που χρειάζεται σχετικά ένα δεκάλεπτο αργών και προσεκτικών βημάτων, θα ανταμειφθείτε πλήρως για τον κόπο σας. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και τα νερά καταγάλανα προσκαλώντας σας σε όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές. Η παραλία διαθέτει χαλίκι και άμμο.Η άγρια θέα γύρω από τον κολπίσκο συμπληρώνει αψόγως το τοπίο. Υπάρχει και μεγάλη περίπτωση να παρατηρήσετε μέρος της άγριας ζωής του τόπου καθώς στην παραλία κατεβαίνουν πολλά αγριοκάτσικα (σαφώς πιο εύκολα από εμάς) και απολαμβάνουν της προσοχής (και του φαγητου) των λουόμενων. Επιπρόσθετα, το μέρος προσφέρεται και για ατέλειωτες βουτιές από τα φυσικά υψώματα γύρω από τη θάλασσα. Προφανώς όμως, χρειάζεται τεράστια προσοχή γιατί τα βράχια εγκυμονούν σοβαρούς τραυματισμούς.Σεϊτάν Λιμάνι

Ο προορισμός αυτός αποτελεί σχετικά πιο εναλλακτικό μέρος από τις υπόλοιπες παραλίες. Πάντως αν βρεθείτε στα Χανιά και σας αρέσει η περιπέτεια αξίζει η επίσκεψη στο Σεϊτάν Λιμάνι. Υπάρχει, τέλος, η περίπτωση η θάλασσα να είναι αρκετά φουρτουνιασμένη λόγω της ιδιόμορφης φυσικής κατασκευής του μέρους. Παρ’όλα αυτά, πάντα με καλή διάθεση και παρέα, δύνασθε να περάσετε εξίσου όμορφα.

Διαβάστε επίσης  Πνιγμός στη θάλασσα

 

 

 

 

Σεϊτάν Λιμάνι

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία
Δεν υπάρχει αγάπη μόνο στα εύκολα...

Δεν υπάρχει αγάπη μόνο στα εύκολα…

Λένε πως η αγάπη κατείχε την μεγαλύτερη σημασία και αξία